Red Bull king of the air 2014

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post04 lut 2014, 18:18

Ja to jestem drugi raz w szoku, że robią to w Big Bay :idea:
Tyle otwartej przestrzeni na lewo i prawo, no fajnie, że ładna trawka i parking, ale ktoś "się zapomni tam kiedyś" i wyląduje daj bóg na plaży a nie na kamieniach :idea:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post04 lut 2014, 19:08

Az tak malo miejsca to tam nie bylo , a czop mniejszy albo wogole i zaplecze jednak lepsze .Big Bay jak chodzi o klimat zadzi w okolicy moim zdaniem :hand:
Kewina widzielismy na zywo ....pamieam scenke z plazy dzieciak 7 lat ubrany kiteowo szukal Kewina pyta nas czy go nie widzielismy .Odpowiedz -tak polecial tam far away . Nota bene podczas naszego pobytu odbyl sie jak to Ziomek okreslil mini redbull :shock: bylo na co popatrzec .
Generalnie rzadzilismy na spocie ale tego dnia ....warto bylo zawiesic oko troche wyzej niz nasze latawce :lol:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post05 lut 2014, 09:39

rolnik pisze: Nota bene podczas naszego pobytu odbyl sie jak to Ziomek okreslil mini redbull :shock: bylo na co popatrzec .

..wydawało mi się, że na BigBayu wchodzą mniejsze kickery - tego dnia na "otwartym" oceanie były większe?

co do Rubena - po drugim miejscu w zawodach i ilości czystych megaloopów , choćby na filmach z imprezy - w tym z late backrollami , widać, że nowy Extract BESTa Mu służy - ja tego latawca nie "doceniłem"
nie wiem JAK On to robi - dla mnie za trudny :hand:

peace

Awatar użytkownika
TrueKejner
Deska: Shinn
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 157 razy
Dostał piwko: 193 razy

Post05 lut 2014, 11:21

Crazy Horse pisze:Ja to jestem drugi raz w szoku, że robią to w Big Bay :idea:
Tyle otwartej przestrzeni na lewo i prawo, no fajnie, że ładna trawka i parking, ale ktoś "się zapomni tam kiedyś" i wyląduje daj bóg na plaży a nie na kamieniach :idea:

CO? Przecież tam nie ma żadnych kamieni. O co chodzi, że niby tam jest niebezpiecznie. no chyba że mówisz o skokach po 500m to rzeczywiście można trochę nie wycelować z lądowaniem.

phpBB [video]

phpBB [video]

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post05 lut 2014, 13:04

Ziomek. pisze:nie wiem JAK On to robi - dla mnie za trudny :hand:

peace

może go odszyli z tego czarnego BESTa co go tak lubiłeś ;)

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post05 lut 2014, 15:40

Smokie pisze:
może go odszyli z tego czarnego BESTa co go tak lubiłeś ;)

..jak dla mnie akurat ma wiele wspólnego z legendarnym C - który mi W OGÓLE nie przypadł - za to Tobie i kilku sponsorowanym z czołówki PL i owszem..

zabrzmi to "niebestowo" - ale mam to tam gdzie zawsze " jak na moje - jest poprawionym "odszytym" właśnie "tym" :wink: modelem
z dużo lepszym barem, cieńszymi tubami, lepszym materiałem ..

z takimi danymi - MUSISZ wiedzieć do czego Extract jest bliźniaczo podobny i takoż lata :thumb:

peace

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post05 lut 2014, 19:38

Ale bardziej 2007 czy bardziej 2012 na przykład. Bo Fuel Fuelowi nie równy :) Bo Extract nowy bardziej przypomina tego drugie właśnie, a na przykład Twojemu Airushowi do tego pierwszego bliżej :)
Tak zerkam i on mi w sumie wygląda na coś miedzy Torchem a Vegasem z przed jakiś 3 lat.

Btw. trochę wideło -> http://surfmag.pl/2014/02/red-bull-king ... 14-videos/

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post06 lut 2014, 10:10

Smokie pisze:Ale bardziej 2007 czy bardziej 2012 na przykład. Bo Fuel Fuelowi nie równy :) Bo Extract nowy bardziej przypomina tego drugie właśnie, a na przykład Twojemu Airushowi do tego pierwszego bliżej :)
Tak zerkam i on mi w sumie wygląda na coś miedzy Torchem a Vegasem z przed jakiś 3 lat.

mi nie "wygląda" - ja na nich pływałem: są BARDZO podobne, do 2012 właśnie, na 2013 pływałem za mało, na 2014 jeszcze wcale..

..nno, to teraz już każdy może przyjąć "obiegową" opinię, traktując jak własną - z CZEGO to ekstrakt jest :hand: :D

peace

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post06 lut 2014, 10:53

Ziomek. pisze:co do Rubena - po drugim miejscu w zawodach i ilości czystych megaloopów , choćby na filmach z imprezy - w tym z late backrollami , widać, że nowy Extract BESTa Mu służy

Szczerze to Lenten podczas zawodów w moich oczach odstawał od reszty. Dopiero w finale pokazał jak umie pływać, ale kiteloopy Stevena robiły co najmniej takie same wrażenie, nie wspominając o Kevinie.

Wcześniejsze rundy to Hadlow czy choćby mało znany Kevin de Smidt robili dla mnie o wiele bardziej soczyste loopy niż Lenten i Crathern na Extract.

Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post06 lut 2014, 14:14

Jedi, pochwal się, że widziałeś to na żywo :wink: a nie w 360p 8)

.... i poczęstuj nas fotkami :thumb:
Ostatnio zmieniony 06 lut 2014, 17:23 przez Wrogu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
donaj
Deska: Shinn ADHD
Latawiec: Vegas
Postawił piwka: 74 razy
Dostał piwko: 31 razy

Post06 lut 2014, 15:58

No nieźle jedi nieźle, tylko pozazdrościć. My niestety spędzaliśmy czas na czacie i 360p streamie jak wszyscy :/

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post06 lut 2014, 17:18

TrueKejner pisze:
Crazy Horse pisze:Ja to jestem drugi raz w szoku, że robią to w Big Bay :idea:

CO? Przecież tam nie ma żadnych kamieni. O co chodzi, że niby tam jest niebezpiecznie. no chyba że mówisz o skokach po 500m to rzeczywiście można trochę nie wycelować z lądowaniem.

phpBB [video]

phpBB [video]

Na Małym pomost też zawsze wydała się bardzo daleko i nieosiągalny, no chyba, że splątanymi kitami i bodydragiem 8)

Awatar użytkownika
TrueKejner
Deska: Shinn
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 157 razy
Dostał piwko: 193 razy

Post06 lut 2014, 18:58

jedi1 pisze:
Ziomek. pisze:co do Rubena - po drugim miejscu w zawodach i ilości czystych megaloopów , choćby na filmach z imprezy - w tym z late backrollami , widać, że nowy Extract BESTa Mu służy

Szczerze to Lenten podczas zawodów w moich oczach odstawał od reszty. Dopiero w finale pokazał jak umie pływać, ale kiteloopy Stevena robiły co najmniej takie same wrażenie, nie wspominając o Kevinie.

Wcześniejsze rundy to Hadlow czy choćby mało znany Kevin de Smidt robili dla mnie o wiele bardziej soczyste loopy niż Lenten i Crathern na Extract.

a jak Jerri van deKop i Billy Parker? mi się wydaje, że oni mają skilla.

Awatar użytkownika
jedi1
Kontaktowanie:

Post06 lut 2014, 22:28

TrueKejner pisze:
jedi1 pisze:

a jak Jerri van deKop i Billy Parker? mi się wydaje, że oni mają skilla.

Jak najbardziej mają :wink: W sumie to przez podobny sprzęt i beznadziejnego komentatora pomyliłem van de Kopa z de Smidtem. A Billy Parker też klasę pokazał ładnymi loopami, chociaż akurat największego wrażenia nie robił. Tom Heber mnie zadziwił jak wyciągnął 11m, podczas gdy cała reszta na 9 była.
Załączniki
IMG_1299.jpg
Lenten przed finałem skakał nisko
IMG_1299.jpg (130.74 KiB) Przejrzano 955 razy
IMG_1251.jpg
Aaron Hadlow
IMG_1251.jpg (160.73 KiB) Przejrzano 955 razy
IMG_1274.jpg
Van De Kop
IMG_1274.jpg (149.54 KiB) Przejrzano 955 razy

Awatar użytkownika
jedi1
Kontaktowanie:

Post06 lut 2014, 22:32

Jeszcze kilka zdjęć. Szkoda, że nie mam zdjęcia jak Lenten w finale zrobił loopa na kilkunastu metrach, a dosłownie 0,5 minuty później Langeree zrobił to samo tylko z 5m wyżej.

Wielkie brawa należą się też Andriesowi Fourie, który nie bał się robić soczystych loopów na latawcu, który mu zdecydowanie tego nie ułatwiał.

No i mój ulubiony trik, który na zawodach zrobiła tylko jedna osoba.
phpBB [video]

Dodam, że Hadlow zaraz przed tym zaplątał leasha i przez całe Big Bay zasuwał z latawcem robiącym loopy, po czym w heacie zmienił deskę i latawiec i zdołał przejść dalej.
Załączniki
IMG_1321.jpg
Kevin jednak latał wyżej
IMG_1321.jpg (103.38 KiB) Przejrzano 952 razy
IMG_1316.jpg
W finale Ruben pokazał na co go stać
IMG_1316.jpg (147.35 KiB) Przejrzano 952 razy

Wróć do „Forum Główne”