Witam;
Czy ktoś kiedyś leciał Maroko Airlines z Agadiru do Dakhla i może się podzielić informacjami na ten temat.
Będę zobowiązany.
Kawior pisze:Witam;
Czy ktoś kiedyś leciał Maroko Airlines z Agadiru do Dakhla i może się podzielić informacjami na ten temat.
Będę zobowiązany.
Kawior pisze:Hej;
Przede wszystkim czy latają zgodnie z rozkładem, czy trzeba liczyć się z opóźnieniami, czy kupowałeś bilet na lotnisku czy też przez ich stronę z wyprzedzeniem?
Jak jest z quiverem, trzeba dodatkowo płacić i czy generalnie lot jest OK wg naszych standardów czy trzeba się przygotować na jakąś trochę bandziorkę.
Ewentualnie jakieś rady które mogą być pomocne.
Rozumiem, że w samej Dakhla czy też na spotach jest obecnie bezpiecznie.
mas pisze:Kawior pisze:Hej;
Przede wszystkim czy latają zgodnie z rozkładem, czy trzeba liczyć się z opóźnieniami, czy kupowałeś bilet na lotnisku czy też przez ich stronę z wyprzedzeniem?
Jak jest z quiverem, trzeba dodatkowo płacić i czy generalnie lot jest OK wg naszych standardów czy trzeba się przygotować na jakąś trochę bandziorkę.
Ewentualnie jakieś rady które mogą być pomocne.
Rozumiem, że w samej Dakhla czy też na spotach jest obecnie bezpiecznie.
Niedawno wróciłem z Dakhli. Leciałem przez Casablankę, ale generalnie nie było problemów ani opóźnień (nawet o dziwo było piwo w samolocie) standard prawie europejski. Transport kitesurfingu jest za darmo, ale przy nadawaniu bagażu na wszelki wypadek warto mieć ze sobą zapisaną stronę internetową Air Maroco, gdzie to jest napisane. Warto zabrać też alkohol kupiony na europejskim lotnisku gdyż na miejscu bardzo trudno go dostać i jest drogi. Bilety były kupione z wyprzedzeniem. Dakhla i spoty są bezpieczne. Tubylcy bardzo przyjaźni. W przeciwieństwie do właścicieli niektórych campów kitesurfingowych gdzie cię chcą kasować na każdym kroku. Proponuję trzymać się od nich z daleka. Najlepsze spoty moim zdaniem to Duna i Speed Spot. Najlepiej (najtaniej i najsmaczniej) jest się żywić na mieście w lokalnych tubylczych knajpeczkach.
gomi pisze:
A nocowales moze w miescie? Da sie plywac z miasta czy trzeba wynajac tam samochod i dojezdzac do spotow przy campach?
Planuje wyjazd tam na dluzszy czas i wolalbym mieszkac w miescie, ale nie wiem czy to dobry pomysl?
gomi pisze:
A nocowales moze w miescie? Da sie plywac z miasta czy trzeba wynajac tam samochod i dojezdzac do spotow przy campach?
Planuje wyjazd tam na dluzszy czas i wolalbym mieszkac w miescie, ale nie wiem czy to dobry pomysl?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 22 gości