I Edycja Pucharu Polski

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
AcroBoard
Kontaktowanie:

Post05 maja 2004, 16:02

Witam,

Chciałbym wsadzić kij w mrowisko:

Miejsce akcji: ChałupyIII
Opis: Pomost, sędziowie na końcu, finał freestylu - Korek vs. Księciu

Dialog sędziów:
sędzia 1 - widziałeś co on zrobił ?! 360 do trasmission,
sędzia 2 - nieee ! to było trasition

..............................

Przykładów braku fachowości i przygotowania organizotorów było kilka.
Amatorszczyzna !!!

Awatar użytkownika
kamilKITE
Kontaktowanie:

Post05 maja 2004, 22:21

tez slyszalem kilka ladnych tekstow "sedziow". masakra.

Janek
Kontaktowanie:

Post06 maja 2004, 12:25

Nie zrozumcie mnie zle takie teksty zawsze leca nagrac nasze komentarze... to tez byl by ubaw
lecz powiedzcie mi czemu na tym Forum wszystko jest tak krytykowane.? moze lepszym rozwiazaniem bylo bypomoc lub ZROBIC COS aby te sytuacje polepszyc . ja sedziow bede bronil nie przez to iz wygralem te zawody lecz za to iz sam w bryzie tlomaczylem im tricki ich punktacje i zasady, zastosowanie najlepsze najtrudniejsze polaczenia i WIEM iz nieda sie tego zrozumiec tak w chwile i sadze ze malo kto z nas pojol by to ot Tak Lecz jest jedna rzecz ktora tych sedziow Rozni -- Chc widac to w ich ruchach tlomaczac im to widzialem zainteresowanie nie bylo to ot tak biora za to hajs i spier.... oni chca to robic DOBRZE wiec byli by na pewno wdzieczni Gdybyscie szanowni zawodnicy i widzowie.... dali im chwile czasu na praktyki Ten sport sie dopiero rozwija nie odrazu krakow zbudowano...
Panowie... Przepraszam

Awatar użytkownika
kamilKITE
Kontaktowanie:

Post06 maja 2004, 14:06

Czyli zgadzasz sie, że nie sa profesjonalistami tylko dopiero sie ucza.
To może powinni zrobic kilka imprez mniejszych zanim sie wezma za organizowanie Pucharu Polski?
Wy jako zawodnicy powinniście liczyć na profesjonalizm sędziów przede wszystkim. Ty sie godzisz na taka sytuacje bo, jak widze, znasz ja od podszewki - poza tym... i tak wygrasz. Ciekawe co na to reszta zawodnikow.

Ja, jako obserwator nie godze sie na amatorkę sędziów i organizatorów, no chyba ze sie umawiamy, iz jest to Podwórkowy Puchar Polski.

Pozdrawiam
P.S. Chwala ci za to Janek, ze czegos ich uczysz :)

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post06 maja 2004, 14:33

Janek pisze:Nie zrozumcie mnie zle takie teksty zawsze leca nagrac nasze komentarze... to tez byl by ubaw
lecz powiedzcie mi czemu na tym Forum wszystko jest tak krytykowane.? moze lepszym rozwiazaniem bylo bypomoc lub ZROBIC COS aby te sytuacje polepszyc . ja sedziow bede bronil nie przez to iz wygralem te zawody lecz za to iz sam w bryzie tlomaczylem im tricki ich punktacje i zasady, zastosowanie najlepsze najtrudniejsze polaczenia i WIEM iz nieda sie tego zrozumiec tak w chwile i sadze ze malo kto z nas pojol by to ot Tak Lecz jest jedna rzecz ktora tych sedziow Rozni -- Chc widac to w ich ruchach tlomaczac im to widzialem zainteresowanie nie bylo to ot tak biora za to hajs i spier.... oni chca to robic DOBRZE wiec byli by na pewno wdzieczni Gdybyscie szanowni zawodnicy i widzowie.... dali im chwile czasu na praktyki Ten sport sie dopiero rozwija nie odrazu krakow zbudowano...
Panowie... Przepraszam

JANEK - nie wiesz że jak COŚ KOMUŚ wychodzi - ZAWSZE bedzie krytykowane??
..TAK już po prostu jest..:(
..trza do tego przywyknąć..:(
A CO do sedziów - jasne że sedziowanie zawodów fristajlowych, ZWŁASZCZA W KITE!! jest BAAARDZO trudne..
tak samo w snołbordzie. skejtbordzie czy ..łyżwiarstwie figurowym:)

i ZAWSZE (niestety? - nie sądzę) będzie to obarczone elementem subiektywizmu
nie ma tu CZASU, WYSOKOŚCI , ODLEGŁOŚCI - zostawmy to lekkiejatletyce:)

pozostaje STYL!

..a że NIE OD RAZU KRAKÓW ZNUDOWANO??
..wiesz ILU ludzi budowało Kraków??
-JA też NIE:)
..ale nie trzech:)
Mówię o tym, że sporo osób CHCE pomagać BUDOWAĆ KRAKÓW, ale..
..pozdro dla MARLOV i reszty ekipy ze spotkania PZKite, która USIŁOWAŁA dostać się na kurs sedziowski..
BEZSKUTECZNIE..
1000km przejechanych w obie strony na kurs, żeby zobaczyć i usłyszeć..
:(

no nic - MIEJMY NADZIEJĘ ŻE TO SIĘ ZMIENI..

pozdro!

Włodek

Post06 maja 2004, 15:31

A mnie zastanawia, czy Waszym zdaniem, któryś z zawodników został w rażący (badz tez nie rażacy) sposób skrzywdzony? Bo mi się nie wydaje.

Co do szybkosci rozgrywania zawodów można mieć zastrzeżenia: Pierwszego dnia ten boardercross szedł jak krew z nosa. Drugiego dnia do godz 12 znowu to samo, później już wszystko to nabrało normalnego tempa i heaty szły praktycznie bez zadnych opóznień. Więc nie ma co

Pozdrawiam
W.

Gość

Post06 maja 2004, 16:54

Witam ponownie,
Dajmy sędziom trochę czasu ale nie pozwólmy na sytuacje któr mają regularnie miejsce w łyżwiarstwie figurowym. Moż część kasy sponsorów PP dałoby się przeznaczyć na zapraszanie sędziów klasy międzynarodowej aby nasi sędziowie mogli czerpać od początku prawidłowe wzorce.
Na I edycji PP nikomu się krzywda nie stała /mam nadzieję/ ale co będzie dalej :? Korek, Księciu, Maciek, Koniu co wy na to ?
Pozdro
M.

Awatar użytkownika
hase
Kontaktowanie:

Post06 maja 2004, 17:19

Ja osobiscie uwazam ze kitesurfing nie jest dyscyplina sportu w ktorej rywalizacja powinna byc na pierwszym miejscu .... Janek wiem jak plywasz ale pomysl sam piszesz ze mowiles arbitrom jak wygladaja poszczegolne triki i jak je punktowac ... skoro oni tego nie wiedzieli jaka pozostali zawodnicy maja pewnosc ze nie powiedziales im ze najtrudniejsze sa triki ktore wlasnie ty robisz (notabene to jest prawda) ale wyobraz sobie ze ktos inny by ich pouczal ..... osobiscie jestem przeciwny rywalizacji w kitesurfingu.... jest to nieliczny ze sportow w ktorym ludzie ciesza sie zarowno ze swych sukcesow jak i smieja z niepowodzen .... ale jesli sedziowie w Polsce nie sa na najwyzszym poziomie to moze zawody PP beda sie odbywaly w tzw przejezdzie obowiazkowym ... bedzie wyznaczona okreslona ilosc i trudnosc trikow ktore bedziecie wykonywac w okreslonej kolejnosci ... to bedzie bardziej obiektywne dla sedziow jak i kibicow ktorzy beda wiedziec jaki trik byl wykonywany a jaki bedzie teraz skakany .......... pozdrawiam i zapraszam na plywanie bez sedziow ale w super atmoswerze .... bez rywalizacji :)

Janek
Kontaktowanie:

Post06 maja 2004, 18:30

sadze iz prawdziwe sprawdzenie umiejetnosci bedzie na redbullu :0 a tak to trzeba uczestniczyc mi to nie przeszkadza dobrze sie bawie na zawodach i wogule nie stresuje a ci sedziowie dopiero zaczynaja jest przeciez poczatek sezonu sadze iz trzeba dac im szanse!!!

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post06 maja 2004, 20:00

Zacznijmy od kupienia im porządnych wiatromierzy :idea: :twisted:

Wróć do „Forum Główne”