szkoła LAVIDA na ZEGRZU???

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post26 cze 2011, 12:30

..nie no przyznaję, że triki powyżej bekrola do słicza WYŁĄCZNIE na spinie.. :hand: :lol:

pzdr

laffy

Post02 lip 2011, 19:00

jeśli chodzi o Lavida to było to najgorzej zainwestowane 99zł w moim życiu :)

naukę zamierzam kontynuować w innej szkółce.

paralizator
Deska: Joke
Latawiec: Razor 13,11,9
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 16 razy
Kontaktowanie:

Post02 lip 2011, 21:03

laffy pisze:jeśli chodzi o Lavida to było to najgorzej zainwestowane 99zł w moim życiu :)

Opowiedz jak było bo wszyscy jesteśmy ciekawi tego iko :wink:

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post03 lip 2011, 09:33

laffy pisze:jeśli chodzi o Lavida to było to najgorzej zainwestowane 99zł w moim życiu :)

..zaczynają się opnie gruponowe.. :?: :?

pzdr

laffy

Post03 lip 2011, 14:50

To opowiadam ;)

Przed dokończeniem kursu na 1/2wyspie pytałam się gościa czy ma cały sprzęt. Powiedział, że tak. Na miejscu się okazało, że wyposażenie było mega maaaarne (kilka trapezów, kilka pianek, kilka latawców - ja jako, że nie byłam pewna czy mi się spodoba nie miałam nic ze swojego sprzętu). Na początek pojechaliśmy na jakąś łąkę pomachać latawcami. Tu jeszcze było spoko. Potem pojechaliśmy po sprzęt - o zgrozo - i nad zatokę. Coby było śmiesznie facet się pytał mojego chłopaka gdzie ma jechać i szkolić ;)

Szkoliłam się w sobotę 25.06 gdzie waliło niemiłosiernie. Ja ważę 48kg a dostałam kite'a 6m. Jak weszłam do wody na body dragi to wyrywało mnie z wody na 5m. Mój chłopak w tym czasie pływał na 7m i miał grubo a co dopiero ja...
Ogólnie to kolo mi powiedział w wodzie, ze on nie będzie za mną chodzić bo on nie ma siły mnie trzymać jak mnie tak ciągnie a ciągnęło nas oboje. Mnie ważącą 48kg i jego ważącego 2x więcej. Kazał mi wyjść z wody i powiedział, że koniec kursu i jak mam ochotę to mogę przyjść w dniu kolejnym i dokończyć.
Jakaś laska weszła po mnie i mu rozwaliła latawiec :)

Ogólnie żenada. Dostałam kamizelkę rozmiar XXL a noszę XS, w wodzie jak mnie wyrywało to wpadałam do wody z mordą pod wodę a on do mnie z ryjem, że nie umiem sterować latawcem - no ciekawe jak, jak ja w jednym miejscu, kamizelka w drugim i twarz przy dnie :)

Generalnie nie polecam, jeśli ktoś kupił u nich ten kurs to niech się zastanowi 2x czy nie lepiej dopłacić więcej i zrobić kurs w jakiejś normalnej szkółce a nie u kogoś kto liczył na szybki zarobek. Ja już wybrałam szkółkę i u nich dokończę od razu z IKO2.

Może mój chłopak się wypowie na ten temat ;) to dowiecie się więcej.

Btw. nie był to mój pierwszy zakup na gruponie, kupiłam kilka innych rzeczy ale byłam zadowolona tylko z jednego - z masażu ;) także też trzeba się zastanowić nad jakością usług oferowanych przez grupon itp.

A przypomniało mi się: jak wchodziłam do wody to koleś mi powiedział mniej więcej tak: tu zaciągasz, tu odpuszczasz, jak coś się dzieje to odpinasz się. I kazał się 'bawić' latawcem ;) aż dziw, że po jego 'naukach' mam ochotę jeszcze coś robić w tym kierunku :)

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post03 lip 2011, 22:50

Nawet wiem JAKIEJ :wink: - zgadłem :?: :?: :)

Owszem, zaczynają się opinie gruponowe - na razie ŻADNEJ :pray: o szkole która może się wyrobić ze sprzedaną i oferowaną propozycją.

Co do klientów gruponowych - z krótkiego, miesięcznego doświadczenia:

- ŻADEN z 30 ponad kursantów nie szkolił się u nas w grupie więcej niż 2-osobowej ( W OGÓLE nie szkolimy w większych grupach )
- jest stosunkowo niska ilość kursów kontynouwanych - ze względu na cenę ludzie często kończą na kursie "zajawce"
- jednak CI którzy zostają :wink: - zostają na "dłużej" :wink: :)

Obrazek

Zapraszamy - Molo Surf :)

laffy

Post04 lip 2011, 13:28

przemasss pisze:Nawet wiem JAKIEJ :wink: - zgadłem :?: :?: :)

haha dokładnie ;)

Czekam tylko na jakąś ładną pogodę i prognozę ;)

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post04 lip 2011, 20:07

Przemas wy tez "jednak" jesteście na Gruponie ;)

przemass
Kontaktowanie:

Post04 lip 2011, 21:06

Wiem - dlatego napisałem wcześniej ze jesteśmy JEDYNA szkola z tych wymienionych na gruponie która ma szanse porządnie ten kurs zrealizować - nie tylko ze względu na bazę czy cokolwiek, tylko przede wszystkim dlatego, ze nasza oferta jest bardzo okrojona - tylko kurs-zakawka i absolutne maximum 150 osób na sezon.

Jak z Allegro - możesz sprzedawać najtańsze chińskie badziewie, albo coś mniejszego, porzadnego w tej samej cenie...

U nas na pewno nie zabraknie kolezance ani latawca ani kamizelki ;) prawdziwego instruktora również...

P.S. Kiedy będziesz w dolinie wiadomej? Bo tam Twoja kadra ostro cisnie, aż miło popatrzeć ;)

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post04 lip 2011, 22:38

hmmm... "byznesmen" z grupona, pewnie zobaczył 1 raz hel w google maps...

generalnie grupono podobne usługi uważam za KAU, które z założenia są gorszej jakości.

laffy pisze:Przed dokończeniem kursu na 1/2wyspie pytałam się gościa czy ma cały sprzęt. Powiedział, że tak. Na miejscu się okazało, że wyposażenie było mega maaaarne (kilka trapezów, kilka pianek, kilka latawców - ja jako, że nie byłam pewna czy mi się spodoba nie miałam nic ze swojego sprzętu). Na początek pojechaliśmy na jakąś łąkę pomachać latawcami. Tu jeszcze było spoko. Potem pojechaliśmy po sprzęt - o zgrozo - i nad zatokę. Coby było śmiesznie facet się pytał mojego chłopaka gdzie ma jechać i szkolić ;)

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post05 lip 2011, 12:59

przemass pisze:
Co do klientów gruponowych - z krótkiego, miesięcznego doświadczenia:

KRÓTKIE - TREŚCIWE pytanie, postaraj się więc odpowiedzieć na nie możliwie rzeczowo i bez emocji:

- ILE płaci i CO dostaje kursant - by było konkretnie: molosurf, w lekcji wykupionej przez Grupona u Was?

czy przypadkiem nie płaci DOKŁADNIE tyle samo i nie dostaje MAKSYMALNIE tyle samo (jeśli nie mniej) niż w KAŻDEJ INNEJ SZKOLE,
z pominięciem prowizji Grupona?

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post05 lip 2011, 13:05

Ziomek. pisze:
czy przypadkiem nie płaci DOKŁADNIE tyle samo i nie dostaje MAKSYMALNIE tyle samo (jeśli nie mniej) niż w KAŻDEJ INNEJ SZKOLE,

to sie nazywa sprytnie skomponowana oferta. mozna ja tak zrobic ze grupon sie nie wypozna.

przemass
Kontaktowanie:

Post06 lip 2011, 20:24

Ziomek. pisze:

KRÓTKIE - TREŚCIWE pytanie, postaraj się więc odpowiedzieć na nie możliwie rzeczowo i bez emocji:

- ILE płaci i CO dostaje kursant - by było konkretnie: molosurf, w lekcji wykupionej przez Grupona u Was?

Oferta jest jasna, była też wzucona, ale skoro trzeba, nie ma problemu się powtórzyć :

- 2 h szkolenia - rozliczane w systemie godzinowym, czyli tyle ile uda się zrobić przez 2h - TYLE jest zrobione. Z doświadczenia wiemy że w tym czasie w grupie 2-osobowej spokojnie da się zacząć bodydragi ( w innych nie szkolimy )
- cena - 99 pln

Ziomek. pisze:czy przypadkiem nie płaci DOKŁADNIE tyle samo i nie dostaje MAKSYMALNIE tyle samo (jeśli nie mniej) niż w KAŻDEJ INNEJ SZKOLE,
z pominięciem prowizji Grupona?

"Przypadkiem" to nie u nas - dostaje DOKŁADNIE tyle samo, ile w większości szkół za kurs typu zajawka - u Ciebie to kosztowało bodajże 200 pln.

czyli "po Twojemu" - dostaje TYLE SAMO, za POŁOWĘ ceny, w ramach promocji na dalszą część kursu - chetni ale niezdecydowani - korzystają.

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post07 lip 2011, 09:43

w 2 godz?
- teoria
-sterowanie
- bodydragi zaczęte?
:shock:

..KPINA :hand:

w WAKE.PL akurat teorię dobrą uda się skończyć..

przemass
Kontaktowanie:

Post07 lip 2011, 14:27

Ziomek. pisze:w WAKE.PL akurat teorię dobrą uda się skończyć..

Nooo taaak, ja wiem, że U WAS wszystko dużo lepsze, jak zwykle...Ziomku, jak zwykle nie ilość a jakość...Uwierz mi, że moim ( i nie tylko ) zdaniem TAK długa teoria zanim kursant nawet zobaczy jak latawiec wygląda w powietrzu jest naprawdę niepotrzebna - a ciut :hand: więcej niż Ty szkół widziałem i dla kilku pracowałem.

Bardzo dużą część tego co opowiadasz siedząc na plaży da się wytłumaczyć w wodzie w czasie pierwszego sterowania a nawet bodydragów, nie mówiąc o tym, że lepiej się zapamiętuje jak się coś widzi a nie wyobraża...

...inna sprawa, że my nie robimy teorii w grupach 8-osobowych, a nie większych niż 3-sobowe, żeby nie faworyzować niektórych instruktorów, jak również dlatego, żeby mieć pewność że tylko jeden instruktor uczy kursanta od początku do końca, chociaż oczywiście i tak nie zawsze wychodzi.

no cóż, chyba tyle na temat Twojej teorii.

Wróć do „Forum Główne”