Sportowiec roku - pomysł na cykliczną imprezę

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
jacekdaktera
Dostał piwko: 30 razy

Post08 gru 2011, 22:48

Witam. Marku doskonale zdaję sobie sprawę, że nie należysz do grona moich fanów, ale spróbuj przyjąć moją pomoc . Namawiam, aby bez względu na występujące dość często krytyczne opinie nie przejmując się nimi realizował swój plan. Na kf pojawiają się często różne, a najczęściej krytyczne opinie dotyczące kreowanych tam odważnie autorskich, tym samym oczywiście subiektywnych poglądów. Wszystko byłoby fajnie, gdyby za nimi szły merytoryczne uzasadnienia i próby poszanowania poglądów. Niestety zwykle są to próby zmierzające do podważania autorytetu osoby przedstawiającej pomysł albo problem oraz marne próby kreowania własnej osoby. Nie zmienia to faktu, że trzeba się nad nimi zastanawiać. Mogą być ciekawe, może i nawet lepsze przez to, że nie są nasze, subiektywne. Jednakże jak w każdej pracy okres zbierania doświadczeń i przygotowań się w końcu kończy i pozostają wybory. Te wydaj się proste. Nie można poddac się destrukcyjnym działaniom kilku zwolenników” żadnych rozwiązań „. Nie ma ich nazwisk w encyklopedii, nie słychać o ich szczegonych osiagnieciach naukowych czy organizacyjnych, ba nawet nie pamiętam abym czytał spłodzony własnym pomysłem artykuł lub tez słyszał o zorganizowanym autorskim projekcie. Nic też nie wiem o dokonaniach w dziedzinie tak nam bliskiej lub aktywnym poparciu środowiska, a nawet niestety wątpliwości budzi sam fakt ich istnienia skoro nie mają ani twarzy ani nazwisk. Tak więc Marku nie rozglądaj się na boki, realizuj własny autorski projekt wybierając do pomocy tych co zapominają o własnych ambicjach pamiętając o tym, że utworzenie takiego konkursu to danie satysfakcji osobom nominowanym oraz zwycięzcom. Malkontenci zaslepieni własną ambicją nie rozumieją tego faktu. Szkodzą własnym kolegom ze współnego pływania. Zwykła prosta zazdrość.
PSKite silne postawą swoich członków, a nie słabością przeciwników, których przecież na firnamencie
kitowych organizacji nie widać. Może stąd cały problem. Pozdrawiam .

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 23:06

jacekdaktera pisze:...Malkontenci zaslepieni własną ambicją nie rozumieją tego faktu. Szkodzą własnym kolegom ze współnego pływania. Zwykła prosta zazdrość.
PSKite silne postawą swoich członków, a nie słabością przeciwników, których przecież na firnamencie

Jeżeli to mowa o mnie to wyjaśnijmy sobie że ja nikomu nie chcesz szkodzić... Wręcz przeciwnie bardzo lubię pomagać szczególnie na wodzie i myślę że nie jeden się o tym przekonał. Ale skoro Marek daje pomysł konkursu na kf.pl, a w następnej kolejności dowiadujemy się że laureatów wybierze PSKite to wystarczyło poinformować Nas o wynikach a wątek o konkursie założyć na forum PSKite do którego tak często jesteśmy odsyłani. Przecież jak się dowiedzieliśmy, My nie śledzimy wyników zawodów, jesteśmy zapatrzeni w siebie i psujemy innym pływanie/zabawę....

Awatar użytkownika
mleczny
Deska: canon
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 33 razy
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 23:19

jacekdaktera pisze:Witam. Marku doskonale zdaję sobie sprawę, że nie należysz do grona moich fanów, ale spróbuj przyjąć moją pomoc . Namawiam, aby bez względu na występujące dość często krytyczne opinie nie przejmując się nimi realizował swój plan. Na kf pojawiają się często różne, a najczęściej krytyczne opinie dotyczące kreowanych tam odważnie autorskich, tym samym oczywiście subiektywnych poglądów. Wszystko byłoby fajnie, gdyby za nimi szły merytoryczne uzasadnienia i próby poszanowania poglądów. Niestety zwykle są to próby zmierzające do podważania autorytetu osoby przedstawiającej pomysł albo problem oraz marne próby kreowania własnej osoby. Nie zmienia to faktu, że trzeba się nad nimi zastanawiać. Mogą być ciekawe, może i nawet lepsze przez to, że nie są nasze, subiektywne. Jednakże jak w każdej pracy okres zbierania doświadczeń i przygotowań się w końcu kończy i pozostają wybory. Te wydaj się proste. Nie można poddac się destrukcyjnym działaniom kilku zwolenników” żadnych rozwiązań „. Nie ma ich nazwisk w encyklopedii, nie słychać o ich szczegonych osiagnieciach naukowych czy organizacyjnych, ba nawet nie pamiętam abym czytał spłodzony własnym pomysłem artykuł lub tez słyszał o zorganizowanym autorskim projekcie. Nic też nie wiem o dokonaniach w dziedzinie tak nam bliskiej lub aktywnym poparciu środowiska, a nawet niestety wątpliwości budzi sam fakt ich istnienia skoro nie mają ani twarzy ani nazwisk. Tak więc Marku nie rozglądaj się na boki, realizuj własny autorski projekt wybierając do pomocy tych co zapominają o własnych ambicjach pamiętając o tym, że utworzenie takiego konkursu to danie satysfakcji osobom nominowanym oraz zwycięzcom. Malkontenci zaslepieni własną ambicją nie rozumieją tego faktu. Szkodzą własnym kolegom ze współnego pływania. Zwykła prosta zazdrość.

Popieram, jak narazie poza Pablem, który zaoferował się, że stworzy odpowiedni system, większość tylko narzeka i robi wycieczki osobiste. Zawsze sie znajdzie ktoś komu sie nie podoba ale nie ma pomysłu jak by to zmienić. Co do jednego wszyscy się zgadzamy że taki konkurs powinien powstać.
BraCuru działaj - bo jak nie Ty to kto....???

"psy szczekają karawana jedzie dalej"

Awatar użytkownika
fokus123
Deska: SU-2
Latawiec: Core
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post09 gru 2011, 00:04

Jurgen pisze:
jacekdaktera pisze:...Malkontenci zaslepieni własną ambicją nie rozumieją tego faktu. Szkodzą własnym kolegom ze współnego pływania. Zwykła prosta zazdrość.

Jeżeli to mowa o mnie to wyjaśnijmy sobie że ja nikomu nie chcesz szkodzić... Wręcz przeciwnie bardzo lubię pomagać szczególnie na wodzie i myślę że nie jeden się o tym przekonał. Ale skoro Marek daje pomysł konkursu na kf.pl, a w następnej kolejności dowiadujemy się że laureatów wybierze PSKite to wystarczyło poinformować Nas o wynikach a wątek o konkursie założyć na forum PSKite do którego tak często jesteśmy odsyłani. Przecież jak się dowiedzieliśmy, My nie śledzimy wyników zawodów, jesteśmy zapatrzeni w siebie i psujemy innym pływanie/zabawę....

Popieram te słowa w 100%

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post09 gru 2011, 08:16

Nie pojmuje dla czego tak trudno zrozumiec intencje innych :thumb:

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post09 gru 2011, 13:03

Jacek, Lachon i Mleczny - dzięki za próbę wyklarowania sytuacji ale wygląda na to, że faktycznie nie ma co tutaj dyskutować z grupą Wolnego KS bo ich horyzonty skupiają się na pierwszym przyboju i są uparci jak tępe osły. Dowód poniżej:

rolnik pisze:Nie pojmuje dla czego tak trudno zrozumiec intencje innych :thumb:

Z całym szacunkiem dla dobrej znajomości naszych rodzin, z całym szacunkiem dla postawy Jurgena czy Wy do chu**a pana umiecie czytać i myśleć bez uprzedzeń, ciemnoty intelektualnej itd? Twoje intencje są niebezpieczne - tak jak pisze Jacek (przynajmniej w tym jednym wątku). Zwolnij trochę, przeczytaj poniższe, nie wku**j się, odczekaj dzień, przeczytaj jeszcze raz, zapytaj rodzinę i wówczas odpowiedz.

Temat wątku: sportowiec roku - pomysł na cykliczny konkurs.
Proponuję dopracować szczegóły, bo wszystkim podoba się pomysł a dwóch oszołomów w postaci Rolnika i Jurgena piszą o swoich majakach i co gorsza wciskają wszystkim tutaj niebezpieczną ciemnotę. Jaką? Oto taką:
Jurgen pisze:Ale skoro Marek daje pomysł konkursu na kf.pl, a w następnej kolejności dowiadujemy się że laureatów wybierze PSKite....

Pokaż mi gdzie napisałem że laureautów wybierze PSKite?
Wmawiasz ludziom bzdury i jedziesz jak najtańszy populista :hand:
Rolnik i Jurgen - czy byłoby sprawiedliwie jakby ktoś z forumowiczów pisał wyssane z palca bzdury i twierdził np, że moczycie się w nocy, jesteście imbecylami i macie pryszcze na mózgu. Dopóki nie wyjaśnicie gdzie napisałem o PSKite jury dopóty macie według mnie pryszcze na mózgu.
Odwalcie się od PSKite w tym wątku. Załóżcie sobie inny, poświęcony ciemnej stronie PSKite :lol: i tam opisujcie swoje wątpliwości :idea: Koniec tematu z wami...
Dodam jeszcze raz: macie pryszcze na mózgu :wink:

MASTER KITEBOARDING fuu1 pisze:Polscy kitesurferzy w WIĘKSZOŚCI , PSKITE mają ją w d ... pie bo wiedzą że zajmuje się TYLKO zawodnikami ( ew zawodami ).
Ilu ich jest ? Czynnych ok 20-30?

Ależ to samo można napisać o kiteforum.pl tyle że czynnych jest 10 razy więcej i zajmują się biciem piany (ew marketingiem).

Race ustawki w grudniu nie powinieneś porównywać z Cold Water Master Kiteboarding Meeting bo to BYŁA charytatywna ze zbiórką środków na dom dziecka a...

...a porównywałem? Na pewno nie miałem na myśli aby ukraść Ci zajbisty pomysł :thumb: Na pewno dołożyłbym się na dzieciaki jak co roku...

Chyba przetytułuję ten wątek na coś w stylu: zmory, majaki i nocne moczenie się Wolnej Grupy KS. Nie widzę szans abyśmy mogli skoncetrować się dalej na rzeczowej dyskusji o konkursie.
Ktoś jeszcze wierzy w pozytywne dopracowanie tego konkursu na łamach tego forum?
Ja się poddaję...

Awatar użytkownika
przemjas
Deska: SU-2 Prorider
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 18 razy
Kontaktowanie:

Post09 gru 2011, 13:48

I znowu wątek kończy się tak jak zawsze :/
powtórzę moją propozycję bo gdzieś zaginęła w tej przepychance:
1 kitesurfer -zawodnik, zawodniczka i zwykły amator - osoba która zrobiła największy postęp, dokonała czegoś w kitesurfingu na skalę krajową lub skalę światową) może to być zarówno zawodni jak i zwykły szary amator / hobbysta.
2. wydarzenie - jak wyżej (choć tutaj widzę jednego zwycięzcę - Janka za przepłynięcie Bałtyku.
3.Film (oceniane skalą punkową 1-5: pomysł, efekty, montaż, zdjęcia - suma punktów z tych 4rech kategorii da nam wynik dla całego filmu)
4. Zdjęcie
odpuśćmy relację i zwłaszcza postęp, który moim zdaniem jest nie do ocenienia.
relacja? hmmm noo od biedy może być.
i jednak bym proponował dodatkowo
5. gleba - nie wszystko musi być poważne, i wątpię, żeby ktoś specjalnie ryzykował zdrowie
i może pkt 6 - bez kategorii - chodzi o coś co nie można przypisać do żadnej kategorii. Np szkółka za darmo przeszkoliła jakiegoś dzieciaka (coś w stylu jak Ziomek proponował przeszkolić chłopaczka z Helu - BraCuru pisał o nim przy okazji jakichś zawodów), lub coś na podobnej zasadzie, tutaj też może brać udział, powstanie miesięcznika kite, szkoły talentów KS itp)
takie coś widziałbym na pierwszy rok.

w kolejnych latach można dodać:
7. debiutanta/objawienie roku
8. najlepiej zorganizowane zawody roku
9. najgorzej zorganizowane zawody roku

ale moim skromnym zdaniem to kategorii powinno być max 5. Im więcej tym mniej znaczące będą tytuły.

można zrobić jak już wyżej było proponowane głosowanie na proponowane przez wszystkich kategorie i 5 z największą liczbą głosów wprowadzić do konkursu. I raczej takie rozwiązanie byłoby najlepsze.
BraCuru pogadaj z Pablem, który proponował stworzenie specjalnej strony, a może uda się to dopracować, ja powiem tak, jestem za, ale jeśli ma to wyglądać tak jak wygląda do teraz, to lepiej tego nie ruszać.
Na elblagkite.pl miałem pomysł właśnie zrobić konkurs filmu roku i zdjęcia roku. Głosowanie na stronach serwisu, facebooku i dodatkowo jury. Zastanawiam się teraz czy jest sens robienia tego, może sobie odpuszczę bo szkoda zachodu.

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post09 gru 2011, 15:03

BraCuru pisze:Pokaż mi gdzie napisałem że laureautów wybierze PSKite?

Ok. Faktycznie nie napisałeś.... A kogo posadzisz w jury? Bo ludzie z KF.pl są przecież zbyt mało kompetentni....
Chociażby wypowiedz skierowana do rolnika:

BraCuru pisze:...Na jakiej podstawie ocenisz kategorie zawodnicze?
Nie byłeś na żadnych zawodach, nie widziałeś ani jednego heatu czy wyścigu.
Zawodników widziałeś w paru relacjach.

BraCuru pisze:Wmawiasz ludziom bzdury i jedziesz jak najtańszy populista :hand:

Może poprostu łącze fakty z Twoich wypowiedzi... O niekompetencji KF i kompetentnym Juri... A kto jest według Ciebie na tyle kompetentny żeby przebić ekspertów z PSKite?

BraCuru pisze:Rolnik i Jurgen - czy byłoby sprawiedliwie jakby ktoś z forumowiczów pisał wyssane z palca bzdury i twierdził np, że moczycie się w nocy, jesteście imbecylami i macie pryszcze na mózgu. Dopóki nie wyjaśnicie gdzie napisałem o PSKite jury dopóty macie według mnie pryszcze na mózgu.
Odwalcie się od PSKite w tym wątku. Załóżcie sobie inny, poświęcony ciemnej stronie PSKite :lol: i tam opisujcie swoje wątpliwości :idea: Koniec tematu z wami...
Dodam jeszcze raz: macie pryszcze na mózgu :wink:

No wiesz ja mogę mieć przyszcze na mózgu... Ale moich rodziców w bicie mnie nie wciągaj....

BraCuru pisze:Jurgen i .... - was rodzice musieli chyba bić w dzieciństwie.

A z resztą milej zabawy przy rozdawaniu nagród i oby dostało je jak najwięcej Race'siarzy...... :thumb: :thumb: :thumb:

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post09 gru 2011, 15:16

Jurgen pisze:A z resztą milej zabawy przy rozdawaniu nagród i oby dostało je jak najwięcej Race'siarzy...... :thumb: :thumb: :thumb:

Wojti masz coś do rejsu :wink:
Tak to wszystko czytam TO JA :arrow: @####$@%^&@@#$$ PIERDOLĘ co ja tutaj robię :doh:
SPORTOWCY ROKU A MOŻE ROCKOWI SPORTOWCY :mrgreen:
czyli tak PKS wybiera rockowego sportowca a KF sportowca roku czy na odwrót :wink:

ALOHA Sportowcy :wink:

kite24.pl
Deska: SU-2
Latawiec: Gin Cannibal
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 29 razy
Kontaktowanie:

Post09 gru 2011, 16:40

czytam i czytam :notworthy: przecież to kabaret PARANIENORMALNI :argue:

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post10 gru 2011, 03:40

Moim skromnym zdaniem najpierw ustalcie KTO tak naprawdę organizuje tę "cykliczną imprezę" - KF.pl, PSK czy po prostu luźne stowarzyszenie osób związanych z kite ( przy tym ostatnim ciężko będzie zachować ciągłość konkursu i utrzymać prestiż ). No dobrze czyli albo KF.pl albo PSK . Na PSK się nie znam, jeśli chodzi o sygnowanie przez KF potrzebna wydaje mi się jest zgoda Pabla.

Pomysł 21 najczęstszych uczestników ( z wyłączeniem działu Giełda może ;)) byl jak najbardziej OK - jeśli będą wyznaczeni "reprezentanci" bardzo ciężko będzie oszukać poprzez fałszywe logowania jak to się zdarzało w przypadku poprzednich konkursów.

Za dużo kategorii to niejasne zasady - 5-6 to chyba i tak dużo jak na pierwszy raz.

Wydaje mi się że każdy pomysł który pomoże nam w promocji kite zasługuje na uwagę, nie na przepychanki osobiste - nie chcę - nie biorę udziału.

powodzenia bo lekko nie będzie :wink: :thumb:

Awatar użytkownika
TrueKejner
Deska: Shinn
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 157 razy
Dostał piwko: 193 razy

Post10 gru 2011, 10:53

Jurgen pisze:
BraCuru pisze:Pokaż mi gdzie napisałem że laureautów wybierze PSKite?

Ok. Faktycznie nie napisałeś.... A kogo posadzisz w jury? Bo ludzie z KF.pl są przecież zbyt mało kompetentni....

Czy nie rozumiesz, że środowisko kajta nie dzieli się tylko na tych z PSK i na tych z KF ??? Jury może składać się z różnych osób. Chodziło bardziej o to żeby wyeliminować głosowanie internetowe rodem z konkursów na facebooku (bo wiadomo że tam wygrywa ten kto kliknie najwięcej razy). To, że połowa forumowiczów to zakompleksiona ciemnota, to już mniej istotna sprawa... Jak na razie miałeś rację w jednym- nie trzeba było ruszać na pierwszym miejscu tematu na tym forum. Pewnie się wszyscy pseudo forumowicze oburzą i siądą do swoich klawiaturek pisać na mnie dissy, ale w sumie mam to w dupie.
Prawda jest taka, że jest tu dużo osób, którzy swoją obecnością na forum nic nie zmieniają, nie robią nic dobrego dla kajta. I o ile to jeszcze nie jest jakimś złem to ich jedyny cel na forum to ponarzekać na wszystko i powrzucać innym.
Także proszę bardzo! Macie znowu szansę zabłysnąć- jestem wasz.

andrek
Deska: PocketAir/AirWave&Race/Bhoot
Latawiec: NOTUS Rev&Air
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post10 gru 2011, 11:31

TrueKejner pisze: jedyny cel na forum to .... powrzucać innym

:thumbsup:

TrueKejner pisze:piszesz jakbyś miał nie poukładane pod sufitem

TrueKejner pisze:psychole w natarciu

TrueKejner pisze:połowa forumowiczów to zakompleksiona ciemnota

BraCuru pisze:jesteście imbecylami i macie pryszcze na mózgu

BraCuru pisze:was rodzice musieli chyba bić w dzieciństwie.

Awatar użytkownika
TrueKejner
Deska: Shinn
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 157 razy
Dostał piwko: 193 razy

Post10 gru 2011, 11:42

andrek pisze:
TrueKejner pisze:jedyny cel na forum to .... powrzucać innym

:thumbsup:

Widzisz o to mi chodzi... Ja wrzucam innym tak dodatkowo, żeby poprawić sobie humor. Poza tym staram się pisać rzeczy pożyteczne.

Awatar użytkownika
boldek
Deska: Shinn Ronson, Sling Celeritas
Latawiec: Eleveight RS 8, 10, 12
Postawił piwka: 50 razy
Dostał piwko: 72 razy

Post10 gru 2011, 11:56

TrueKejner pisze:Czy nie rozumiesz, że środowisko kajta nie dzieli się tylko na tych z PSK i na tych z KF ??? Jury może składać się z różnych osób. Chodziło bardziej o to żeby wyeliminować głosowanie internetowe rodem z konkursów na facebooku (bo wiadomo że tam wygrywa ten kto kliknie najwięcej razy).To, że połowa forumowiczów to zakompleksiona ciemnota, to już mniej istotna sprawa... Jak na razie miałeś rację w jednym- nie trzeba było ruszać na pierwszym miejscu tematu na tym forum. Pewnie się wszyscy pseudo forumowicze oburzą i siądą do swoich klawiaturek pisać na mnie dissy, ale w sumie mam to w dupie.
Prawda jest taka, że jest tu dużo osób, którzy swoją obecnością na forum nic nie zmieniają, nie robią nic dobrego dla kajta. I o ile to jeszcze nie jest jakimś złem to ich jedyny cel na forum to ponarzekać na wszystko i powrzucać innym.
Także proszę bardzo! Macie znowu szansę zabłysnąć- jestem wasz.

Chcesz coś sobie z kimś wyjaśnić, nawrzucać, OK rób to nawet tutaj, zamiast na PW, ale adresuj swoje słowa do konkretnej osoby, bo sposób w jaki piszesz obraża większość użytkowników na KF, nawet tych, którzy do tej pory darzyli Cię szacunkiem z powodu Twoich niekwestionowanych umiejętności... Wiem, że osoby mojego pokroju nie znaczą dla Ciebie nic, bo jak to napisałeś "masz nas w dupie" ale to tylko pokazuje, że musisz się jeszcze nauczyć sporo pokory w życiu. Nie życzę Ci źle, ale jedynie tego, aby kiedyś nadszedł dzień, kiedy będziesz w takiej potrzebie, że zabraknie Ci właśnie głosu/pomocy/wsparcia/otuchy od nas - "zakompleksionej ciemnoty" z KiteForum...

Wróć do „Forum Główne”