OFFTOPIC: ICM na iPhone

Dyskusje nie związane z profilem forum.
Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post04 maja 2011, 13:11

śnieży pisze: a iphone jest BARDZO spoko, mimo że zanim go kupiłem również uważałem że jest to słaby telefon, wręcz byłem jego przeciwnikiem

również serio bez ironii uważam że to świetny produkt
co nie przeszkadza mi każdego którego dostaję puszczać dalej nawet bez rozpakowywania
może kiedyś dojrzeję ;)

no za lapki każą sobie płacić 2 razy drożej za parametry 2 razy słabsze
jakość jest w cenie
ale że z dizajnem i ergonomią odjechali KAŻDEJ konkurencji to przyzna chyba każdy
ładne są..

pzdr

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post04 maja 2011, 13:21

Ja na Nokii, której numeru nawet nie znam za 150zł nówka funkiel z komisu we Władnku jestem bardzo zadowolony.

Ludzie telefon jest do dzwonienia, czy wieje, a nie do sprawdzania na nim windguru, które i tak kłamie, a icm tez kłamie ;) 8)

evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post04 maja 2011, 13:24

Crazy Horse pisze:Ja na Nokii, której numeru nawet nie znam za 150zł nówka funkiel z komisu we Władnku jestem bardzo zadowolony.

Ludzie telefon jest do dzwonienia, czy wieje, a nie do sprawdzania na nim windguru, które i tak kłamie, a icm tez kłamie ;) 8)

A na MM nikt się tym nie łamie :wink:
Czy jakos tak.......

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post04 maja 2011, 13:41

Crazy Horse pisze:Ludzie telefon jest do dzwonienia, czy wieje, a nie do sprawdzania na nim windguru, które i tak kłamie, a icm tez kłamie ;) 8)

iPhone to niestety nie telefon a player mp3 z funkcja dzwonienia. Dodatkowo dość mało trwały....

unhooked
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 23 razy

Post04 maja 2011, 13:55

Niezly :offtopic: sie zrobil :lol:

Mi sie spodobaly wyniki badan Brytyjczykow :lol: :lol: :lol:
http://today.yougov.co.uk/consumer/what-does-your-phone-say-about-you

Ale Polska jest tak "bogata", ze jeszcze dlugo takie zabawki beda u nas luksusem :roll:

śnieży
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 10 razy

Post04 maja 2011, 14:44

unhooked pisze:
śnieży pisze:chyba nie ma czegoś takiego jak Windguru Pro, wersję pro ma tylko Windfinder. a iphone jest BARDZO spoko, mimo że zanim go kupiłem również uważałem że jest to słaby telefon, wręcz byłem jego przeciwnikiem

FYI
http://www.windguru.cz/pl/help_index.php?sec=pro

to wiem, myślałem że temat jest o iphonie a tam mamy tylko wersję standardową...

Awatar użytkownika
FilipN
Postawił piwka: 68 razy
Dostał piwko: 77 razy

Post04 maja 2011, 19:52

śnieży pisze:to wiem, myślałem że temat jest o iphonie a tam mamy tylko wersję standardową...

chyba jednak nie - mam iphone'a i mam na nim windguru... a, i mam wykupione windguru pro...
jak pierwszy raz uruchamiałem aplikację - prosiła o zalogowanie.
Zalogowałem się i mam w iphone dostęp do opcji WG pro

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post04 maja 2011, 19:55

Dokładnie, logujesz się i jest OK...

majki
Latawiec: Cabrinha Convert

Post04 maja 2011, 20:31

telefon - rzecz gustu, każdy niech używa tego, co mu potrzebne i przydatne. Sam używałem iPhone 2G, potem 3G. 3G zostal jako drugi telefon, a moim głównym jest galaxy s na androidzie.
Moje zdanie - Android bije na głowę iOs. Nie muszę w końcu się pierdzielić z jailbreakowaniem, ograniczeniami wprowadzanymi przez apple (kto pamięta ile czasu trzeba było mmsy odbierać przez swirlymms) typu aplikacje do odtwarzania muzyki itd. W Androidzie masz wszystko - odtwarzasz muzykę taką aplikacją jaką chcesz, nie musisz synchronizować nic z iTunes, kumpel ma muzykę na kompie? Świetnie - podłącz telefon, przerzuć mp3 jak na dysk wymienny, albo nagraj na kartę microsd i już możesz ją odtwarzać. Podobnie jak ściągniętą z chomikuj lub innych programów. iPhone świetnie zaczął, bo był innowacją, ale teraz głównie przez soft jest w dużej mierze lanserskim gadżetem. Oczywiście to moje zdanie, a jak wiadomo, opinie na forach są jak dziury w d... - każdy ma własną.

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post04 maja 2011, 22:17

Majki, zakonczyles jak widac swoja przygode z iPhonem na etapie tych pierwszych dosc nieudanych modeli.. Pewnie stad taka opinia. Obecnie jailbreak zajmuje jakies 5-8 min., jest totalnie softwarowy, programow jest od groma i troche. A synchronizacja z iTunes to akurat nie minus tylko totalny PLUS. Ja mam w domu wifi i nawet swojego phona nie musze podlaczac do kompa bo sam sie synchronizuje jak sie znajduje w zasiegu mojej sieci, zawsze mam te same kontakty, muze, video, zakladki z safari itp zarowno w komie jak i w fonie. Muze puszczam z fona przez wifi bez kabla bezposrednio na audio w domu, moge sterowac po wifi muza z kompa, czy innym urzadzeniam multimed. Potrzebujeszc czegos jeszcze? A akurat system to najlepsza rzecz jaka robi Apple zarowno w fonach jak i w kompach.. ale to juz zupelnie odrebny temat i pewnie zaraz sie ktos obruszy w tej kwestii ;)

majki

Post05 maja 2011, 11:43

Nie, zakończyłem przygodę na softach 4.x., wiec wiem jak wygląda jailbreak (ze slidebarem). Weź tylko pod uwagę, że potem musisz ściągać simlocki (a większość iPhone'ów je ma), używać xxx-sn0w'ów itd. Sam fakt tego, że musisz telefon 'łamać' już świadczy o tym, że to chyba nie tak powinno wyglądać, prawda? Poza tym mówisz o samym jailbreaku, a gdzie ściąganie obrazu oprogramowania, wgrywanie przez iTunes itd? Co z tymi wszystkimi ograniczeniami o których pisałem? Idziesz do kumpla - ma fajny kawałek muzyki lub filmu na kompie - ja mam opcji wiele, bez żadnego kombinowania - przegrywam na kartę microsd, którą wkładam bezpośrednio do telefonu, wysyła mi kawałek na maila, który synchronizuje mi się od razu na telefonie, podłączam telefon do komputera po usb w trybie dysku zewnętrznego. Nie muszę nic konwertować, zmieniać, synchronizować itd - zero problemu. Co Ty zrobisz? Ano musisz wrócić do domu, żeby załadować kawałek ze swojego iTunes'a, bo połącznie z każdym innym wywali Ci zawartość biblioteki w telefonie w kosmos. Filmy musisz konwertować korzystając z zewnętrznych programów, bo przecież apple nie zaakceptuje takiego czegoś jak avi albo mpeg, o rmvb nie wspomne, a potem synchronizować.

Dyskusja odwieczna - każdy telefon ma swoich zwolenników i przeciwników. Ja osobiście używam i jednego, i drugiego, i przewaga androida jest dla mnie powalająca i kolosalna. A Ty? Używałeś kiedyś androida? Może spróbuj, tak na spokojnie, żeby mieć pełniejsze zdanie. Nie baw się nim kilka minut, tylko pobaw kilka dni, poznaj możliwości (chociażby bardzo przydatne dla mnie ustawianie telefonu w trybie routera wifi - coś dużo lepszego niż prosty tethering po kabelku).
O dwukrotnej różnicy w cenie aparatów nie wspomne (apple każe sobie bardzo słono płacić).

majki

Post05 maja 2011, 11:49

Poza tym nie za bardzo rozumiem Twoje stwierdzenie dotyczące softwareowego jailbreaka. Z tego co wiem, nigdy hardewerowego nei było, a używam iPhonów od pierwssej generacji 2G z softem 1.x.
Chociażby to co piszesz, że programów jest od groma, wprowadza dla zwykłego użytkownika wiele zakłopotania. Jeśli jesteś na bieżąco z myapple.pl to ok, ale odpuść na pół roku i zanim coś zmienisz, musisz przebijać się przez sporo tematów, nie wspomne o ilości problemów, jakei ludzie wciąż mają.

W Androidzie mogę sobie nawet zrobić pełen backup (dane, aplikacje, kontakty, sms, wszystko... po prostu pełen backup) bez podłączana telefonu do czegokolwiek, na kartę microsd. Do tego akurat galaxy s ma lepszy, większy wyświetlacz od iph 4, do tego mneij waży i ma wymienne baterie (do kupienia po 20zł), co w przypadku wędrówki po górach lub miejscach, gdzie nie zawse masz możliwość ładowania przez ładowarkę jest super sprawą.

Awatar użytkownika
dpacior
Latawiec: dmuchawiec, wiatr....
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 14 razy

Post02 paź 2011, 10:29

niedawno sie natknąłem na adroidowego ICM'a.
dla zainteresowanych:
Meteo.pl Alternative
Obrazek

Awatar użytkownika
bartolomeo_n
Deska: (Super+)Shinn(+ster)
Latawiec: RRD, Best TS, Bandit
Postawił piwka: 14 razy
Dostał piwko: 35 razy

Post10 lis 2011, 16:59

szed pisze:Majki, zakonczyles jak widac swoja przygode z iPhonem na etapie tych pierwszych dosc nieudanych modeli.. (....) . Muze puszczam z fona przez wifi bez kabla bezposrednio na audio w domu, moge sterowac po wifi muza z kompa, czy innym urzadzeniam multimed. Potrzebujeszc czegos jeszcze? A akurat system to najlepsza rzecz jaka robi Apple zarowno w fonach jak i w kompach.. ale to juz zupelnie odrebny temat i pewnie zaraz sie ktos obruszy w tej kwestii ;)

No nie wytrzymam i sie obrusze... Zgaduje, ze kolega ma w domu rowniez PowerMaca, iMaca czy innego tam PowerBooka, prawda? Do tego jakies podstawki specjalne pewnie... Ok, tylko ile za to pieniedzy trzeba bylo wydac, porownujac z identyczna nie-biala konkurencja? 2x, 3x wiecej? ;) W sumie - kto bogatemu zabroni? ;)

Co do systemu... to bez zartow prosze... od niedawna mam w domu iMaca, iPada1/2 - pozyczone na szczescie... Zajmuje sie pisaniem oprogramowania na to dziadostwo. Powiem tak - moze jestem rozpieszczony przez przyzwoite systemy operacyjne (Linux) i wolne oprogramowanie, ale co rusz robie wielkie oczy z niedowierzania nad ficzerami iOSa i podejsciem Apple do developerow/uzytkownikow... Po prostu nie moge uwierzyc, ze ludzie dostaja taki shit, w ktorym moga zrobic tylko to na co im pozwoli Apple i w sposob, ktory zaaprobowal Apple i sa z tego powodu szczesliwi...
Jak to powinno byc - sprzet/soft ma byc skonfigurowany pod moje potrzeby czy ja mam zmieniac zycie pod sprzet? Ja tam wole ta pierwsza opcje :mrgreen:

Wróć do „Offtopic”