kkasya pisze:
znalazłam JN Wild Thing w ciekawej cenie, coś wiecie o tym latawcu? (nie wiem który to rocznik)
możemy powiedzieć bez zastanowienia: SZUKAJ DALEJ
jak koledzy WSZYSCY powyżej radzą: BOW/DELTA/etc..
pzdr
kkasya pisze:
znalazłam JN Wild Thing w ciekawej cenie, coś wiecie o tym latawcu? (nie wiem który to rocznik)
Viren pisze:Witam!
Chciałbym się dowiedzieć jaki rozmiar latawca i deski dobrać na początek, po kursie IKO I i II. 90 kilo żywej wagi i chciałbym pływać głównie na półwyspie, a później na jeziorach. Może polecicie też jakiś konkretny model latawca i deski na freeride?
Z góry dzięki
Big Up!
GURU 10.5 pisze:to tylko moje zdaniewięc..halo.halo, dziewczyny z podobnej kategorii wagowej , doradźcie z autopsji koleżance :! , jakiego "sprzęta" używacie?
Lida pisze:początki na 7m Waroo i N555 122cm.
jakoś się nie zniechęciłam
Viren pisze:Witam!
Chciałbym się dowiedzieć jaki rozmiar latawca i deski dobrać na początek, po kursie IKO I i II. 90 kilo żywej wagi i chciałbym pływać głównie na półwyspie, a później na jeziorach. Może polecicie też jakiś konkretny model latawca i deski na freeride?
Z góry dzięki
Big Up!
drpyta pisze:To mój pierwszy post, więc najpierw chciałem wszystkim powitać.
Planuje zacząć zabawę z kitesurfingiem, i mam kilka pytań.
1. Jak bardzo potrzebne są kursy IKO?, czy można pływać bez owych kursów?
2. Po lekturze forum zauważyłem ze odradzacie latawce C-shape, niestety fundusze nie pozwalają mi na zbyt wiele, a c-shapey chyba sporo tańsze(mówię o używkach), czy dam rade nauczyć się na latawcu takiej konstrukcji?, czy będą duże problemy, jeśli tak to jakie?
3. Waga około 70kg i użytkownik oczywiście zupełnie początkujący, jakie wymiary sprzętu byście zaproponowali?
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi, możliwe ze coś źle sformułowałem, ale jeszcze do końca nie wiem co i jak jeśli chodzi o kite.
Pozdrawiam jeszcze raz!
adrianex pisze:Witam potrzebna mi rada co do sprzetu dla poczatkujacego ale na IRLANDZKIE warunki.. waga 73kg.
mam okazje kupic Ozone light 12m 2009 niby dobry na poczatek.. ale nie wiem czy nie za duzy? jak rownierz cabrinha switchbade 12m 2010 i cabrinha convert 7m 2009?? czy moze lepiej jakies 11m i 9m? ktos moze plywa w podobnej wadze w okolicach Dublina?pozdr.
adrianex pisze:Witam potrzebna mi rada co do sprzetu dla poczatkujacego ale na IRLANDZKIE warunki.. waga 73kg.
mam okazje kupic Ozone light 12m 2009 niby dobry na poczatek.. ale nie wiem czy nie za duzy? jak rownierz cabrinha switchbade 12m 2010 i cabrinha convert 7m 2009?? czy moze lepiej jakies 11m i 9m? ktos moze plywa w podobnej wadze w okolicach Dublina?pozdr.
rekowsky pisze:a powiedzcie czy RRD 15m pieciolinkowy bedzie dobry na 93kg wagi?? nie jest za duzy?? nie wiem jaki to typ nawet tego latawca.moze ktos wie.
http://www.allegro.pl/item1037638672_kite_rrd_15_m2.html
yanosik pisze:rekowsky pisze:a powiedzcie czy RRD 15m pieciolinkowy bedzie dobry na 93kg wagi?? nie jest za duzy?? nie wiem jaki to typ nawet tego latawca.moze ktos wie.
http://www.allegro.pl/item1037638672_kite_rrd_15_m2.html
Stary C-shape - odpuść sobie!!!
Dla swoich gabarytów szukaj BOW, sigma itp... w wymiarach 13-14 m2
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 16 gości