dzik gdyński pisze:Hi,
Jestem po kursie, mój poziom - z trudem stratuję, chwilę płynę i się wywalam. Mam dwa latawce, 9 (RRD Passion) i 12 (RRD Vision), chciałbym pływać w Rewie, na Półwyspie i w Żarnowskach. Waga moja to 86 kg, wzrost 180. Chcałbym deskę Nobile T5 2013. Czy powinienem kupić 137x42, czy 134x41 ?
pozdro
wenzel pisze:na obecnym etapie 137 .dzik gdyński pisze:Hi,
Jestem po kursie, mój poziom - z trudem stratuję, chwilę płynę i się wywalam. Mam dwa latawce, 9 (RRD Passion) i 12 (RRD Vision), chciałbym pływać w Rewie, na Półwyspie i w Żarnowskach. Waga moja to 86 kg, wzrost 180. Chcałbym deskę Nobile T5 2013. Czy powinienem kupić 137x42, czy 134x41 ?
pozdro
dzik gdyński pisze:z trudem stratuję, chwilę płynę i się wywalam. Mam dwa latawce, 9 (RRD Passion) i 12 (RRD Vision), chciałbym pływać w Rewie, na Półwyspie i w Żarnowskach. Waga moja to 86 kg, wzrost 180. Chcałbym deskę Nobile T5 2013. Czy powinienem kupić 137x42, czy 134x41?
Fordon pisze:Fajny zestaw latawcow, modelowo i rozmiarowo dobrze dobrany, choc te 9m to raczej na na prawde silniejsze wiatry. Wzrost nie ma roznicy w doborze rozmiaru deski czy latawca. Deske doradzalbym 137 - zgadzam sie z poprzednikami. 134 bedzie za mala na Twoja wage.
dzik gdyński pisze:Dzięki Panowie !
Zgodnie z sugestiami zakupiłem 138. Jak jutro przyjdzie, to w piątek postaram się wypróbować an Półwyspie. Teoretycznie mają być idealne warunki.
pozdro,
dzik
tuna1987 pisze:Cześć,
jestem świerzakiem po zeszłorocznym kursie. I teraz potrzebuje porady. Posiadam kite'a Core Riot XR 10m z 2009 oraz deskę 132/39 Naish Haze. Na tym zestawie jest mi ciężko w ogóle wystartować i zastanawiam się nad kupnem większej deski np. 135/45. Co o tym sądzicie? Moja waga to 83 kg. Jakie spoty polecacie na początek pływania? Najbliżej mam do Osłonina i Pucka, ale tam rzadko jest korzystny wiatr... Pozdrawiam
tuna1987 pisze:Jaki latawiec polecasz? Chyba będę musiał sprzedać mojego Riota i zamienić na coś większego.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości