MalkontenT pisze:Ilość sprzetu?? Troszke tu koledzy dramatyzują w osobówkę dwóch ludzi ze sprzętem WS spokojnie się mieści!!!
Mój rekord w osobówce to 4 zawodników pucharu Polski z całym sprzętem na zawody (średnio 2 deski, 3 latawce, pianka, trapez).
Lachoń - jechaliśmy z MM do Rewy - jakieś dwa latka temu. Pamiętasz czy miałem wówczas bagażnik dachowy czy wcisneliśmy to wszystko do środka? Czy czasem tam nie było nas pięciu? (Ty, Dakti, Junior, ja i chyba ktoś jeszcze, co?)
Jako ciekawostke powiem, że na spot chodzę z laczka - 700m. Zabieram ostatnio: deskę race, wave i twintipa oraz zawsze dwa latawce (czasami 3). Nie wyobrażam sobie wrzucenie na garb 3 desek WS: RSX (18,5kg), wave i freeride. Do tego pędnik 12,5m i kolejne dwa co by pasowały do pozostałych desek. Aha - jeszcze 3 maszty, 3 bomy
Co do zajawki to do niedawna myślałem, że wave WS jest nie do pobicia. Teraz po szlifowaniu stylu unstrap nie mam wątpliwości, że wave lepiej jeździ się na KS.
Będę chciał przypomnieć sobie jazdę na WS ale tylko wtedy jak będę wyjeżdżony na kajcie. A to mi raczej prędko nie grozi. Pojawiło się tyle stylów że człowiek nie wie za co się złapać. Pozwolę sobie wypunktować: freestyle (old & new school), freeride, wave (strapped & unstrapped), racing, skim, wake, sliders - 8 głównych nurtów. W windsurfingu mamy tylko 4: freeride, freestyle, wave i racing.