Fordon pisze:Przyznam szczerze, ze dziwia mnie te komentarze odnosnie grubych rekawic. Mam 5mm rekawice, ja polecalbym wlasnie takie, ale jezeli ktos kupi 2 czy 3 mm tez bedzie zadowolony. Jak juz wspomnialem wczesniej plywa mi sie w moich 5mm bardzo dobrze, bardzo je sobie chwale, sa przedewszystkim cieple, poza tym nie bola mnie rece, nie dretwieja, nie sztywnieja, i majac je na sobie jestem w stanie podpiac linki od baru do latawca czy odlaczyc supelki na barze od latawca. Oczywiscie jest to ciut trudniejsze niz golymi rekami, ale nie jest to bardzo trudne czy niewygodne, a pisze to tylko po to by pokazac, ze grube rekawice sa jak najbardziej "poreczne". Moze po prostu macie slabej jakosci rekawice, slabej marki, slabego wykonania...? Nie chce krytykowac waszego sprzetu, ale po prostu jestem zdziwiony... Pozdrawiam.
RMK pisze:...jeżeli chodzi o buty, to 4 października (10 st. C) po 1,5h w wodzie ... zaczęło mi być zimno w stopy, więc chyba te buty są spoko
unhooked pisze:... Wystarczy ze spadnie ponizej 10C i sesja skonczy sie po 0,5h. No, dobra, nie bede takim pesymista - jak bedziesz plywac, i ruszac konczynami, to nie zmarzniesz tak szybko
pawbuh pisze:Jestem świadom że moje rękawice mogą być po prostu kiepskie, napisz jakie masz rękawice, jak patent o którym pisałem nie zda egzaminu, kupię nowe
Mikolpa pisze:pawbuh pisze:Jestem świadom że moje rękawice mogą być po prostu kiepskie, napisz jakie masz rękawice, jak patent o którym pisałem nie zda egzaminu, kupię nowe
W zeszłym tygodniu pływałem w rękawiczkach i po 15min zaczęły mnie cholernie boleć palce a później przedramiona. Pomyślałem że to dlatego że mocno wieje a moja stara cabrinha ma duże siły na barze. Kumpel powiedział mi że to przez rękawiczkipomyślałem niemozłiwe...
Dzisiaj po 20 min walczyłem z utrzymaniem baru, palce i przedramiona paliły....
Pomyślałem zdejmę rękawiczki, przetestuję przeciez latem pływałem po 1h bez przerwy i nic nie bolało.
Zdjąłem rękawiczki i jak ręką odjąnie bolały ani palce ani przedramiona. Pływanie przez 1h i żadnego bólu... poza tym że cholernie zmarzłem w dłonie.
Po powrocie postanowiłem poczytać na KF na temat rękawiczek. Może ktoś ma takie w których ręce nie bolą. Moje grubość 2,5mm i jest mi w nich ciepło. Jakbym kupował to raczej 2mm.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości