Popatrz na stopke i zobaczysz odpowiedz.
A na F-one sie zdecydowalem, bo akurat takie mialem widzimisie
Najpierw byl Bandit 1 teraz sa dosy

jak chcesz wiecej info to pisz na prv, bo to nie czat.

mikroswiat pisze:Witam ważę 90 kilo i mam 176 wzrostu. Proszę o radę czy Best 9m Waroo i decha 127cm x 38cm wystarczy mi na poczatek? Dodam że miszkam w Szkocji. Z góry dzięki za info
mikroswiat pisze:Guru jeszcze jedno, którą firmę byś mi polecił ? Dzieki bardzo za cenne info ;p
Proszę jeszcze o inne opinie i odp. napytanie czy na takiej desce mozna poplynac z 16??michal.ski pisze:Witam. Od dwoch sezonow ucze sie na kite. Jestem na etapie w miare swobodnego plywania i jakies pierwsze wyskoki z wody, raz z ladowaniem, raz bez. Waze 65kg. Mam northa Youngblood'a 125cm i Rebela 12 i bar 5th element. Chcialbym jakis wiekszy latawiec na slabszy wiatr, myslalem o Rhino 16, tylko pytanie czy na takiej desce zdzialam cos z taka powierzchnia latawca? jesli nie to jaka deche musialbym miec? Jaki inny latawiec(North'a chyba) polecilibyście dla uzupelnienia sprzetu na polskie warunki(Hel)?
michal.ski pisze:. Waze 65kg. Chcialbym jakis wiekszy latawiec na slabszy wiatr, myslalem o [b]Rhino 16,
kowalm pisze:można popłynąć, ale dużo Ci to nie da...
ogólnie rhino to dość dobry wybór pod słabe wiatry, jeszcze troszkę zależy od rocznika..
michal.ski, prosty rachunek, ile zwiększy Ci ta 16 zakresu2-4knt max z tą wagą wg mnie, za to wywalenie tej dechy (za jakąś 128 minimum 134 max wg mnie, 132 to dla mnie bynajmniej taki złoty środek) + dodanie 9 zwiększy zakres o jakieś 2knt "na dole" + x knotów "w górę", więc chyba to się bardziej opłaca...
ale jak coś to się pchaj w taką krowę
Dodam tylko, że na helu siedziałem cały sezon bez 12, tylko 9m... czasami trochę brakowało tej 12, ale jedyne sensowne pływanie jakie można było mieć na czymś większym niż 12, dla mnie to ... gigantyczne fly'e - inna liga...
jakieś 75% wiatrów na pływanie spokojnie 9 + deska 130 mi wystarczało.. + 15% pedałowania, że "coś" się dało wyrzeźbić ale fajniej byloby na 12..
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość