sztyvny pisze:dobry,
co można krótko powiedzieć o tych latawkach?:
SS Rally 12m 2012
Best Kahoona 11.5m, 13m 2011r
Ozone C4 12m 2010r
Ziomek. pisze:Rally i KAhoona - w skrócie ujmując: dość podobne latawce - obie Delty, przyjemne, łatwe, do progresu dla początkujących i średniozaawansowanych..
C4 - trudniejszy latawiec OpenC - dla średnio i zaawansowanych - tajemnicą poliszynela jest że sypie się już jako nowy w folii w drodze do klienta ..mam rozwijać myśl?
sztyvny pisze:jest krótko,
jurigd pisze:Siema!
Na jesien pytalem sie jaki sprzet kupic i stanelo na tym ze zakupilem deske su2 big foot i cabrinhe crossbow 16 ids. Teraz gdy zaczalem na tym plywac okazuje sie ze zawsze mam za slabo, a plywanie zaczyna sie dopiero od 16-17 knt, a takie warunki na zatoce sa rzadko. Jaki wiekszy latawiec szukac, tak zeby uciagnal mnie przy 120 kg wagi? Pozdro!
streetracer pisze: RPM 14 ma linki 27m co pomaga kraść wiatr :
streetracer pisze:Ja mam kilka kg więcej i na 14 RPM plywam od 15knt, jak mniej wieje to idę się opalać bo grawitacji nie oszukam.:
Ziomek. pisze:streetracer pisze: RPM 14 ma linki 27m co pomaga kraść wiatr :
..niezależnie od długości linek , RPM nie jest w ogóle modelem do "kradzenia" wiatru..
Ziomek. pisze:streetracer pisze:Ja mam kilka kg więcej i na 14 RPM plywam od 15knt, jak mniej wieje to idę się opalać bo grawitacji nie oszukam.:
spokojnie możesz oszukać - ale nie RPMem
ten model nie ma udanego dolnego zakresuW OGÓLE
peace
jurigd pisze:Siema!
Na jesien pytalem sie jaki sprzet kupic i stanelo na tym ze zakupilem deske su2 big foot i cabrinhe crossbow 16 ids. Teraz gdy zaczalem na tym plywac okazuje sie ze zawsze mam za slabo, a plywanie zaczyna sie dopiero od 16-17 knt, a takie warunki na zatoce sa rzadko. Jaki wiekszy latawiec szukac, tak zeby uciagnal mnie przy 120 kg wagi? Pozdro!
streetracer pisze:
Zakładam (mogę się mylić) że nie wiesz co to waga 120kg+ więc o oszukiwaniu grawitacji przy tych gabarytach też nie zawiele możesz (prócz teorii) z własnej mimo bogatej praktyki powiedzieć.
Ziomek. pisze:
Zanim kupiłem RPMy ktoś na PW proponował mi Gaastrę 16,5 ale akurat na niej miałem okazję pływać w szkłóce i była to dla mnie średnia przyjemnośćale na
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości