Kamila:
Rozmiar latawca dobrany OK. Tutaj jest watek poswiecony modelowi o ktory pytasz, nie ma sensu bym streszczal charakterystyke latawca:
viewtopic.php?f=4&t=39407. Co do baru to jestem zwolennikiem, by do okreslonego latawca uzywac dedykowanego dla niego baru, ale oczywiscie mozna tez uzywac innego, dobrze strymowanego. Bar o ktorym piszesz uzywalem przez dlugi czas. Moim zdaniem dobry a zarazem prosty bar, choc nie najlepszy z jakim plywalem. Latwy do ustawienia. Ogromny depower, bardzo dluga lina depowera, moim zdaniem az za dluga i bar za daleko dla mnie odchodzil (choc to mozna bylo regulowac), sama lina szybko sie zuzywala, strzepila, latwo brud w nia wchodzil - ale to drobne minusy. Generalnie bar OK. Sprawdzal sie z Cult`em i Bolt`em na ktorych plywalem jak i z innymi modelami Naish`a na ktorych sie tylko przeplynalem. Nie wiem jak bedzie sie sprawdzal z latawcem Nobile. Miej tylko pewnosc, ze bar bedzie mial zalecana dlugosc linek dla T5, bo te bary standardowo maja 20m linki. Jakby co zawsze mozna dokupic przedluzki. Deska rozmiarowo tez dobrana OK, jako docelowa polecalbym tak wlasnie ok. 132 na Twoja wage. Decha calkiem spoko, raczej pozytywne opinie, miekka dla kolan podczas skokow, dosc plynnie radzi sobie z chop`em i falami, nienajgorzej plywa pod wiatr, do plywania typowo Freeride tez jak najbardziej. Cena 1800zl jak za deske, traper, bar i latawiec to niezla cena. Co sadze o sprzecie? Nie jest zly, ale osobiscie polecalbym inny latawiec, inna deske, tylko ze wtedy wyszloby troche drozej.