namor pisze:alvaro pisze:Czyli mówisz, że zestaw mało przyszłościowy?
odpowiedź wykraczałaby poza moje kompetencje. kupiłem znaczniej mniej przyszłościowy latawiec i mam świetną zabawę
Co kupiłeś?
namor pisze:alvaro pisze:Czyli mówisz, że zestaw mało przyszłościowy?
odpowiedź wykraczałaby poza moje kompetencje. kupiłem znaczniej mniej przyszłościowy latawiec i mam świetną zabawę
alvaro pisze:Witam!
Zacząłem kurs kite w tym roku, mam za sobą pierwsze starty i pływanie lewo prawo.
Wzrost 170 cm, waga 73 kg.
Pływałem na T5-ątkach i dechach z Nobila - wiem że to dobry zakup, tylko nigdzie tego nie ma.
Potrzebuję zestaw do dalszego progresu na jakieś 2-3 lata.
maryjka pisze:Su-2 nigdy nie jest dobrym wyborem. Ale spróbuj.
andrus pisze:prosze o porade odnosnie deski
waze ok 85kg, jezdze w lewo w prawo bez problemu, potrafie zawracac podczas jazdy tyle ze jestem jeszcze na etapie nauki i zdarza sie, ze mi to nie wyjdzie.
potrafie skakac tyle ze czasami gubie deske.
bylem w tym roku w chalupach tyle ze pogoda nie dopisala i za duzo nie poplywalem.
jezdzilem na kilku deskach jedna byla w rozmiarze 134/39 i dawala rade jak mocno wialo, ale jak wiatr sie zmniejszyl to nie moglem jej wystartowac, plywalem tez na T5 137/42 dawala rade ale tez sie z nia meczylem jak z poprzednia, ciezko bylo, moze nie wialo za mocno albo to moje umiejetnosci. najlepiej plywalo mi sie na nobile nbl 146/44 na tej desce smigalem bez problemu, skakalem itp.
znalazlem w necie deske t5 rozmiar 140cm x 44cm zastanawiam sie czy to bedzie dobra deska na poczatek, czy jest za szeroka czy moze z krotka.
dzieki
wenzel pisze:każda duża deska ( czytaj szeroka 45cm i powyżej) powoduje że lepiej dla początkującegoale w kolejnym etapie nie koniecznie
. Dla twojej wagi i umiejętności wystarczy 140/42cm kompromis
andrus pisze:prosze o porade odnosnie deski
waze ok 85kg, jezdze w lewo w prawo bez problemu, potrafie zawracac podczas jazdy tyle ze jestem jeszcze na etapie nauki i zdarza sie, ze mi to nie wyjdzie.
potrafie skakac tyle ze czasami gubie deske.
bylem w tym roku w chalupach tyle ze pogoda nie dopisala i za duzo nie poplywalem.
jezdzilem na kilku deskach jedna byla w rozmiarze 134/39 i dawala rade jak mocno wialo, ale jak wiatr sie zmniejszyl to nie moglem jej wystartowac, plywalem tez na T5 137/42 dawala rade ale tez sie z nia meczylem jak z poprzednia, ciezko bylo, moze nie wialo za mocno albo to moje umiejetnosci. najlepiej plywalo mi sie na nobile nbl 146/44 na tej desce smigalem bez problemu, skakalem itp.
znalazlem w necie deske t5 rozmiar 140cm x 44cm zastanawiam sie czy to bedzie dobra deska na poczatek, czy jest za szeroka czy moze z krotka.
dzieki
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości