No ale może jak będziesz miał 18 to tak szybko się nie zepsują

Crazy Horse super sposób

p.s. Linka normalnej długości 24m jeszcze mi nigdy nie pękła

Crazy Horse pisze:kfiecien pisze:dzięki za podpowiedzi, dobry motyw z tym wyjęciem rdzenia, teraz tylko jeszcze trzeba zrobićno i szykujcie się fotoreporterzy będą grube kiteloopy w tym sezonie
A no to jak sie wygadales, to skaldaj na pół do 12m, zadncyh przeróbek itp.
pompujesz kita i robisz to na biegu w 10minut:
1.rozwijasz linki nornmlanie
2.wracasz z koncówkami do baru
3. zaczepiasz koncowki przy barze tam, gdize sie da, jelsi wsyztskie linki sa 24 (np bez IDS, jak w Cabr), to banał, zaczepiasz przy koncowkach, ktore sa podczpeione od storny baru
4. naciagasz kazda linke zlozona na pol i w srodkowym miejscu robisz pętelke i zaczepiasz na supełek (jesli nie ma, to robisz go na pig tailsie, za petelka)
5. upewnij się, ze linki są równe
gotowe
Oczywisice otrzymujemy tez efekt "podwójnych linek" ale to w niczym nie przeszkadza.
pepek pisze:Przy skracaniu linek warto sprawdzić ich stankrótkie linki szybciej się niszczą. Kite tez bardziej dostaje, bo krótkie linki są mniej rozciągliwe. W zeszłym sezonie(2010) pierwszym na krótkich linkach, załatwiłem dwa komplety linek(fakt nie były nowe, ale zdawało się że jeszcze trochę pociągną) i w zasadzie wszystkie linki brigle.. Zdarzało się że parę pływań z rzędu pękła mi jakaś linka i sobie nie popływałem wystarczająco. Wiadomo że najgorzej jak pęka przy kiteloopie
![]()
No ale może jak będziesz miał 18 to tak szybko się nie zepsujązastanawiam się już od dłuższego czasu czy tez takich sobie nie zrobić
![]()
Crazy Horse super sposóbmusze przemyśleć jak załatwie kolejne linki
p.s. Linka normalnej długości 24m jeszcze mi nigdy nie pękłaale kto wie.. żeby się to nigdy nie zdarzyło
k_gabra pisze:Kup linkę żeglarska z 1,5m (więcej dla zapasu lepiej mieć) z rdzeniem (ok fi 3mm - bo linka od latawca ma gdzieś 2mm z tego co się orientuję), a sama linka fi 4-5mm. Potnij kupioną linkę na odcinki 25-30cm, wyciągnij z nich rdzeń a w te miejsce przeciągnij linkę (2 kawałki 25cm na jednej lince kita na końcach tej linki) i tak mający=ą linkę z oplotem (koszulką) dobrze wytrymować i przeszyć nicią żeglarską ok 3zl za 2m? (wystarczy tyle) Dla lepszego efektu, żeby pocięta linka się nie pruła, końcówki (koszulki) przed przełożeniem przez nie linkę można delikatnie opalić zapalniczką/ogniem.co wiadomo pogrubia linkę i tym samym ułatwia zaciskanie a raczej odczepianie linek
główna rola tego patentu to wzmocnienie linki od kita w miejscach gdzie jest najbardziej narażona na zużycie (zerwanie?)
także, myślę że obowiązkowo trzeba to zrobić...
Grzegorz KiteLife pisze:
Jakiś patent na przeciągnięcie linki przez koszulkę?
Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości