RobRoy pisze:Okazało się że tuba główna od Besta Waroo 2010 9m jest do wymiany bo sparciała.
Zadzwoniłem do WAKE.Pl, gdzie stwierdzili, że sprzętem po gwarancji to ONI się nie zajmują i sprawę mam załatwiać bezpośrednio w Best USA.
Kontrolnie zadzwoniłem o VENTO, czy mają takie samo ( ...) podejście do klienta, bo drugi mój latawiec to NORTH.
Poinformowali mnie, że są w stanie sprowadzić nową tubę w ciągu tygodnia. Jest różnica, jest.
Czy ktoś załatwiał taką sprawę i może służyć radą?
RobRoy przepraszam za trochę offtopu, nie będzie w temacie Best Waroo ale muszę skorzystać z okazji i powiedzieć kilka słów o firmie VENTO i o podejściu do klienta.
Kupiłem używany bar northa z 2013, nie wiem z której ręki

po pierwszym rozłożeniu linek w celu sprawdzenia okazało się że jedna sterówka jest o 7cm dłuższa od pozosałych linek. To mały problem, mała regulacja i było równo. Podczas pierwszych pływań z rebelkiem coś mi nie pasowało, szarpał, dziwnie się zachowywał, a jak zaciągałem depower to była jakaś masakra, zachowywał się kompletnie jak nie rebel. Lokalesi doradzili miżebym sprawdził bar bo to raczej z nim coś nie tak. Sprawdziłem i okazało się żę brakuje kulki na 5 lince tej co opiera się przy rozwidleniu w V na kółku i trzyma profil latawca. Ktoś ją zdją bo co ciekawsze jak była założona to 5 linka była kródsza od reszty o jakieś 10cm. Trochę czeski film ale tak było.
Napisałem do Vento jako do dystrybutora bo za bardzo nie wiedziałem co robić. Mogli odpisać sory, my się tym nie zajmujemy pisz do northa albo kup sobie nowe. Odpisali żebym wysłał bar to zobaczą co da się zrobić. Porobili zdjęcia pomieżyli, spisali numery seryjne i napisali do northa. Po dwóch tygodniach napisali do mie north wysłał dla mnie nowiutki komplet linek

MOŻNA ? Po tym wiem gdzie będę wszystko kupował, no chyba że nie będą czegoś mieli.
Crazy Horse pisze:Vento nie jest jedynym takim dsytrybutorem z takim podejściem, zadzwoń do Cabrinha i zapytaj o dowolną część
Muszę jeszcze trochę dożucić w temacie podejścia. Pierwszy mój latawiec, który kupiłem w zeszłym roku do nauki to cabrinha CB z 2008. Pewnego słonecznego dnia zeszło ciśnienie z dwóch tób poprzecznych (brak one pomp), byłem załamany, dla laika i początkuącego to była tragedia, pomyślałem że przecież nikt mi nie pomoże z takim starym latawcem. Zacząłem szukać dystrybutora bo pomślałem że może coś zaradzi. Znalazłem numer do niejakiego Pana Konia...

Jak powiedziałem co to za latawka i z którego roku to trochę spodziewałem się że usłyszę "daj sobie spokój, nie warto, kup coś nowego, mamy własnie w promocji) a tu. Spoko, nic takiego się nie stało, jest kilka rozwiązań, możemy w kilka dni wysłąć tobie nowe tuby, możesz też wysłać do nas to wymienimy, jeśli nie chcesz nowych możemy to skleić, jak che się Tobie bawić to możesz sam skleić, poczytaj na KF to dowiesz się jak.

MOŻNA ? Po tym wiem gdzie będę naprawiał wszystkie poważne awarie latawek, sory Koniu ale oby jak najżadziej choć już kilka razy były u Ciebie.
Wow, trochę się rozpisałem, wszystko przez to że wiatru brak, zostaje KF.