Wymiana tuby Best Waroo

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
RobRoy
Deska: SU-2 BigFoot
Latawiec: North Rebel

Post03 lip 2014, 12:43

Okazało się że tuba główna od Besta Waroo 2010 9m jest do wymiany bo sparciała.
Zadzwoniłem do WAKE.Pl, gdzie stwierdzili, że sprzętem po gwarancji to ONI się nie zajmują i sprawę mam załatwiać bezpośrednio w Best USA.
Kontrolnie zadzwoniłem o VENTO, czy mają takie samo ( ...) podejście do klienta, bo drugi mój latawiec to NORTH.
Poinformowali mnie, że są w stanie sprowadzić nową tubę w ciągu tygodnia. Jest różnica, jest.
Czy ktoś załatwiał taką sprawę i może służyć radą?

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post03 lip 2014, 13:36

My od kilku lat wstawiamy tuby do Waroo własnie najczęściej za 250zł na następny dzień ;)

Gorzej jeśli latawka ma OP, bo robi się to szybko nieopłacalen, no chyb, że kogoś stać, przyjechał na weekend i ma ciśnienie na prognoże, bo jest afera a przed nim 2 dni wiatru, to oczywiście też damy radę.

Vento nie jest jedynym takim dsytrybutorem z takim podejściem, zadzwoń do Cabrinha i zapytaj o dowolną część , np do latawca 2009, czy 2012.
Jedyne "ale" jeśi producent już nie robi częśći jak np Chicken loop 2002-2008 :wink:
Jeśli nie ma tuby do Cab od ręki, to robimy w 2-3dni :idea:

P.S. W Nortach też parę "słynnych" deflatów na końcu już w życiu podkleiłem 8)

Awatar użytkownika
Viren
Deska: Nobile NHP 2016
Latawiec: Airush Varial X 2015
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post03 lip 2014, 15:49

podłączę się pod temat, bo mój waroo 2008 już też chyba wymaga wymiany tuby (trzeba go pompować co 1h :( ), bądź załatania mikrodziury (chyba). Jaki byłby koszt takiej "operacji"? :)

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post03 lip 2014, 18:04

RobRoy pisze:Okazało się że tuba główna od Besta Waroo 2010 9m jest do wymiany bo sparciała.
Zadzwoniłem do WAKE.Pl, gdzie stwierdzili, że sprzętem po gwarancji to ONI się nie zajmują i sprawę mam załatwiać bezpośrednio w Best USA.

Szanowny RobRoy'u

nieco inaczej ta rozmowa przebiegała
trzymając się faktów:
-zadzwoniłeś, iż kupiłeś latawiec , który ma 5 (!) sezonów czyli 4 lata - nie w WAKE.PL z drugiej ręki - (przyjmijmy, że byłą to druga ręka, a nie piąta np, bo tego sprawdzić nie możemy i nie zamierzamy gdyż nie mamy takiego obowiązku ) i domagałeś się załatwienia tuby gwarancyjnie

zostałeś poinformowany, gdzie bezpośrednio możesz kupić taką tubę, co będzie trwało szybciej niż przez nas a i kosztowało tyle samo

spotkałeś się z odmową - trudno chyba się spodziewać by było inaczej - pogroziłeś iż napiszesz na forum :thumb:
"świetnie" :thumb:

trudno się spodziewać by jakikolwiek przedmiot objęty był dożytwownią obsługą gwarancyjną
zwłaszcza, jeśli nie zakupiłeś go u nas :idea:

peace

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post03 lip 2014, 20:07

Viren pisze:podłączę się pod temat, bo mój waroo 2008 już też chyba wymaga wymiany tuby (trzeba go pompować co 1h :( ), bądź załatania mikrodziury (chyba). Jaki byłby koszt takiej "operacji"? :)

Jak powyżej, w łatanie balonów z wadliwego materiału użytego przy produkcji nikt nie będzie się bawił, bo nie wiadomo czy wrócicz po 2 kolejnych sesjach, czy dopiero po 10, a jeśłli to faktycznie latawiec w felernej serii, a nie po lądowaniu w dzikich różach, to wrócisz na pewno :idea:
Nie daj Bó jeszcze będziesz krzyczał, że wzięliśmy kasę i schodzi dalej 8)

RobRoy
Deska: SU-2 BigFoot
Latawiec: North Rebel

Post03 lip 2014, 22:46

Ziomek. pisze:
RobRoy pisze:Okazało się że tuba główna od Besta Waroo 2010 9m jest do wymiany bo sparciała.

Szanowny RobRoy'u

nieco inaczej ta rozmowa przebiegała
trzymając się faktów:
-zadzwoniłeś, iż kupiłeś latawiec , który ma 5 (!) sezonów czyli 4 lata - nie w WAKE.PL z drugiej ręki - (przyjmijmy, że byłą to druga ręka, a nie piąta np, bo tego sprawdzić nie możemy i nie zamierzamy gdyż nie mamy takiego obowiązku ) i domagałeś się załatwienia tuby gwarancyjnie

zostałeś poinformowany, gdzie bezpośrednio możesz kupić taką tubę, co będzie trwało szybciej niż przez nas a i kosztowało tyle samo

spotkałeś się z odmową - trudno chyba się spodziewać by było inaczej - pogroziłeś iż napiszesz na forum :thumb:
"świetnie" :thumb:

trudno się spodziewać by jakikolwiek przedmiot objęty był dożytwownią obsługą gwarancyjną
zwłaszcza, jeśli nie zakupiłeś go u nas :idea:

peace

W ten sam sposób przeprowadziłem rozmowę z VENTO.
Jej efekt był jednak zupełnie inny.
Zaoferowano mi sprowadzenie takiej tuby w ciągu tygodnia.
Wy odesłaliście mnie z "kwitkiem". Radź sobie sam.
Sprowadzenie przedmiotu z USA, kosztuje, a jezeli jesteście przedstawicielem BESTA to macie rozpoznaną sprawę i jeżeli zmawiacie jakiś sprzęt to koszty przesyłki się minimalizują.
Podczas rozmowy zadałem pytanie za ile mogę od Was kupić taką, tubę. Odpowiedź na to pytanie juz zostałą przeze mnie przedstawiona.
Ja widzę różnicę w podejściu do potencjalnego klienta, którym byłbym zamawaijąc u Was tubę.

maryjka
Deska: 50/50
Latawiec: 50/50 FUEL GP
Postawił piwka: 65 razy
Dostał piwko: 10 razy

Post04 lip 2014, 00:59

Ciekawe ile Waroo po wymianie tuby jeszcze pociągnie?
Mam Slinga w podobnym wieku i też tubę wymienioną.
Teraz przyszedł czas na szwy.

-------

Wpadłem ostatnio do Tesco po soczek Tesco. Nie było.
Mam spalić budę? :)))

Awatar użytkownika
Mikolpa
Deska: SU-2 Prorider 140, Trans 153
Latawiec: Rebel 10,12,14, Addiction 18
Postawił piwka: 126 razy
Dostał piwko: 142 razy

Post05 lip 2014, 11:28

Kontrolnie zadzwoniłem o VENTO, czy mają takie samo ( ...) podejście do klienta, bo drugi mój latawiec to NORTH.
Poinformowali mnie, że są w stanie sprowadzić nową tubę w ciągu tygodnia. Jest różnica, jest.
Czy ktoś załatwiał taką sprawę i może służyć radą?

RobRoy przepraszam za trochę offtopu, nie będzie w temacie Best Waroo ale muszę skorzystać z okazji i powiedzieć kilka słów o firmie VENTO i o podejściu do klienta.
Kupiłem używany bar northa z 2013, nie wiem z której ręki :wink: po pierwszym rozłożeniu linek w celu sprawdzenia okazało się że jedna sterówka jest o 7cm dłuższa od pozosałych linek. To mały problem, mała regulacja i było równo. Podczas pierwszych pływań z rebelkiem coś mi nie pasowało, szarpał, dziwnie się zachowywał, a jak zaciągałem depower to była jakaś masakra, zachowywał się kompletnie jak nie rebel. Lokalesi doradzili miżebym sprawdził bar bo to raczej z nim coś nie tak. Sprawdziłem i okazało się żę brakuje kulki na 5 lince tej co opiera się przy rozwidleniu w V na kółku i trzyma profil latawca. Ktoś ją zdją bo co ciekawsze jak była założona to 5 linka była kródsza od reszty o jakieś 10cm. Trochę czeski film ale tak było.
Napisałem do Vento jako do dystrybutora bo za bardzo nie wiedziałem co robić. Mogli odpisać sory, my się tym nie zajmujemy pisz do northa albo kup sobie nowe. Odpisali żebym wysłał bar to zobaczą co da się zrobić. Porobili zdjęcia pomieżyli, spisali numery seryjne i napisali do northa. Po dwóch tygodniach napisali do mie north wysłał dla mnie nowiutki komplet linek :shock: MOŻNA ? Po tym wiem gdzie będę wszystko kupował, no chyba że nie będą czegoś mieli.

Crazy Horse pisze:Vento nie jest jedynym takim dsytrybutorem z takim podejściem, zadzwoń do Cabrinha i zapytaj o dowolną część

Muszę jeszcze trochę dożucić w temacie podejścia. Pierwszy mój latawiec, który kupiłem w zeszłym roku do nauki to cabrinha CB z 2008. Pewnego słonecznego dnia zeszło ciśnienie z dwóch tób poprzecznych (brak one pomp), byłem załamany, dla laika i początkuącego to była tragedia, pomyślałem że przecież nikt mi nie pomoże z takim starym latawcem. Zacząłem szukać dystrybutora bo pomślałem że może coś zaradzi. Znalazłem numer do niejakiego Pana Konia... :wink: Jak powiedziałem co to za latawka i z którego roku to trochę spodziewałem się że usłyszę "daj sobie spokój, nie warto, kup coś nowego, mamy własnie w promocji) a tu. Spoko, nic takiego się nie stało, jest kilka rozwiązań, możemy w kilka dni wysłąć tobie nowe tuby, możesz też wysłać do nas to wymienimy, jeśli nie chcesz nowych możemy to skleić, jak che się Tobie bawić to możesz sam skleić, poczytaj na KF to dowiesz się jak. :shock: MOŻNA ? Po tym wiem gdzie będę naprawiał wszystkie poważne awarie latawek, sory Koniu ale oby jak najżadziej choć już kilka razy były u Ciebie.

Wow, trochę się rozpisałem, wszystko przez to że wiatru brak, zostaje KF.

Awatar użytkownika
harnaś
Deska: Aboards Z-series
Latawiec: Nobile 555 RRD Addiction
Postawił piwka: 23 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post05 lip 2014, 18:49

Z doświadczenia naście lat WS oraz kilka kite najbardziej profesjonalne podejście Hydrosfera oraz Vento .

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”