Cześć wszystkim! Może najpierw kilka słów o mnie dla tych, którzy jeszcze mnie nie znają:
Nazywam się Zuza, pływać zaczęłam w 2008 ale dokładnie rok temu stwierdziłam, że bez kitesurfingu nie potrafię już żyć, rzuciłam wszystko inne co robiłam do tej pory i postanowiłam poświęcić się całkowicie spełnianiu swoich marzeń

Moim największym marzeniem od zawsze było to, by aktywnie przyczynić się do rozwoju damskiego kitesurfingu z prostego powodu – kiedy ja zaczynałam pływać, a było to przecież w sumie nie tak dawno, dziewczyn w tym sporcie nie było prawie wcale! Nie żebym nie lubiła pływać z samymi facetami, ale po prostu wiem, że jest wszędzie pełno aktywnych, odważnych, zakręconych dziewczyn które najzwyczajniej w świecie nie mają okazji lub możliwości (bo bardzo drogo, bo bardzo daleko, bo nikt inny ze znajomych nie pływa...) by wejść w świat kitesurfingu... Mnie samej było bardzo ciężko na początku właśnie z tych powodów a patrząc z perspektywy czasu wiem, że kitesurfing to jedna z najlepszych decyzji jakie podjęłam w życiu

Chciałabym w niedalekiej przyszłości zacząć organizować różne eventy, downwindy, spotkania, testy sprzętu, darmowe lekcje demo czy też warsztaty freestyle dla dziewczyn... wszystko po to by nas jednoczyć i szerzyć miłość do tego sportu wśród kobiet. Bo konkretnych silnych babek mamy w Polsce mnóstwo, wystarczy tylko zrobić pierwszy krok!
Temat ten zakładam po to, żeby informować o tym gdzie jestem, co się u mnie dzieje, relacjonować różnego rodzaju eventy które organizuję, odwiedzam lub biorę w nich udział...
A już teraz wszystkie dziewczyny zachęcam do kontaktu ze mną gdziekolwiek na świecie jestem (kwiecień i maj w Egipcie – El Gouna, RedSeaZone! w wakacje Hel w kite.pl na Chałupy 6 moje panie

Jestem w trakcie negocjacji z różnymi ludźmi na temat różnych fajnych rzeczy które chciałabym organizować, zobaczymy jak to wyjdzie ze wsparciem, ale mam ogromną nadzieję że rok 2013 będzie stał pod znakiem rozwoju damskiego kitesurfingu w Polsce!
Pozdro i do usłyszenia!
(poniżej dwa moje filmiki, pierwszy z bezludnej wyspy Seco na Filipinach a drugi z Bulabog Beach (gdzie właśnie odbyło się KTA) na Boracay

Wiatr z wami,
Zuza 'Suzana' Czaplińska