wyjechany pisze:Czy jest jakis suchar pomijajac GUL-a ,ktory ma wklejone buty.Czemu wszyscy producenci tego nie stosuja, czy ma to jakies minusy?Kolega ma i normalnie wciska sie w skarpetach zamiast zakladac buty neoprenowe chyba to cieplej zawsze![]()
jachu pisze:Ekonomia to jedno, a latwosc uszkodzenia takiego buta drugie, wedlug mnie na dluzsza mete, taki but na stale nie ma sensu.
christo pisze:christo pisze:Witam,
Mam zamiar wkrótce kupić suchego i mój wybór oscyluje między MYSTICiem i LUCIFEREM. Oglądałem już oba i teoretycznie lepiej wygląda LUCIFER ale... nie przekonuje mnie system wkładania trapezu pod kurtkę tzn. konkretnie co sie dzieje przy jeździe na switchu??? Czy jak trapez sie przekręci na biodrach, to czy ta scalona kurtka się nie porwie? Proszę o komentarz Luciferowca
Czy nikt nie jezdzil w LUCIFERze na switchu?
Fin pisze:Chciałbym odświeżyć temat. Po tegorocznej majówce jestem zdecydowany na zakup suchego bolka. Głównie do pływania w okresie kwiecień-maj oraz październik-listopad.
Mam trzy typy:
Mystic Force Drysuit - najlepsza cena
OR Pyro Pro - opinia jako jeden z najlepszych, ale czy warty faktycznie takiej różnicy w cenie
NPX Lucifer - pytanie czy wyróżnia go tylko design, dość ciekawe rozwiązanie z trapezem pod kurtą, cenowo dość drogi. Zastanawiam się też czy nie jest utrudniony dostęp do zrywki przy liszu ?
Przejrzałem różne opinie tutaj i na kiteforum.com, ale opinie są podzielone.
Fin pisze:Zastanawiam się też czy nie jest utrudniony dostęp do zrywki przy liszu ?
seba76 pisze:Najcieplejszy bedzie ION - pytanie tylko czy nie za ciepły
jedi1 pisze:seba76 pisze:Najcieplejszy bedzie ION - pytanie tylko czy nie za ciepły
Mi tam jest w Mystiku bardzo zimno jak trzeba body dragiem po deskę zasuwać, a woda ma 5 stopni, więc wcale bym nie pogardził dodatkową izolacją w postaci neoprenu. Jak komuś za ciepło to zawsze można mniej ciuchów włożyć pod spód. Tylko cena Iona zdecydowanie odstrasza i pytanie jak z jakością wykonania tego, bo widziałem jedynie zdjęcia na stronie producenta.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości