RRD Type 9 12m, Takoon Furia 13m, czy North Rebel 12m?

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Świeżak

Post09 maja 2012, 22:37

Siem!
Jestem w trakcie poszukiwania swojej 1szej latawki i w tym momencie zwracam się z prośbą do Was: co wybrać?
Jestem świeży w temacie, po IKO 1,2 i przymierzam się do latania, dżampowania, z czasem czesania tricków itp.
Który z tych wymienionych będzie najlepszy Waszym zdaniem? Może jakiś inny (miałem na oku EDGA II w dobrej cenie, ale to już historia...)?
Waga kolo 90kg.
THX z góry za info!
Pozdr.
V!

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post09 maja 2012, 23:07

Jako podstawowy latawiec polecalbym Ci Rebela 12, super mocny dół, fajny stabilny ciąg i naprawdę mocna winda.

andrzejwodejszo
Deska: SU-2, MOSES
Latawiec: komórkowe Ozony / SU-2 / Moses
Postawił piwka: 77 razy
Dostał piwko: 46 razy
Kontaktowanie:

Post10 maja 2012, 09:18

TYPE-9 też bardzo mi pasował... ale w chwili kiedy kupiłem ozonka hmmm inna bajka..... :D Z tej samej serii co TYPE-9( pięć poprzeczek - bardziej deltowaty szejp) jest też RRD Hyper Type II - latawka z siedmioma poprzeczkami - większe AR - dłuższe trzymanie, większa winda.
Ozone ( Sport II na przykład )ma w sobie to coś co sprawia, że człowiek biorący go pierwszy raz do ręki ma wrażenie, że pływa na nim od zawsze. Brak bloczków w jakimś stopniu wpływa na bezpośrednie sterowanie.

Jedyny minus jak dla niektórych to pięć linek ( strach przed przecięciem po przewinięciu ). Widziałem jednak kilka dni temu jak czterolinkowa Cabrinka z 2009 roku została "przerąbana" idealnie na pół.
Dodam tylko, że nie sprzedaję kajtów i nie mam żadnego interesu w chwaleniu konkretnej marki - są to wyłącznie moje odczucia :)

reasumując - czego nie kupisz będziesz zadowolony. Unikaj tylko wynalazków o nieznanych markach, bo w razie kraksy nie dostaniesz części zamiennych. :)

Pozdrowienia

Wróć do „Recenzje & Opinie”