emill pisze:Dzięki za sugestie... myślałem, ze padnie coś ze stajni cabrinhy.. zawsze myślałem ze SwitchBlade to latawiec allround z zacięciem pod big air, ale widzę że nigdzie w poście nie wyskoczył. Cóż czas przeskoczyć na inny brand. Core dużo dobrego słyszałem ale cena zabija. Na nkb latałem na neo na Rebelu nie miałem jeszcze okazji. Pivot tez wyglada ciekawie tylko mało o nim opinii i ciężko potestować.
witam po prawie roku nie bycia na naszym rodzimym forum
Tak się składa że kompletując set Fx-ów z 2016r byłem przekonany że te latawce spełnią moje oczekiwania co do Big air i kiteloop...
Miałem set 8,10,12 Cabrinha FX przez prawie 2 lata i niestety mój progres niewiele się posunął do przodu

.
Wbrew pozorom FX to nie jest łatwy latawiec,wymaga odpowiedniej techniki której ja niestety nie posiadałem.
W zeszłym roku miałem okazję potestować Pivota 9m i wtedy okazało się że to jest właśnie to czego oczekuję od latawca. Obecnie mam 7,9,12,14 z 2019r. Pivot jest bardzo przewidywalnym kajtem i prostym w obsłudze,ma bardzo szeroki zakres wiatrowy i świetny hangtime.Loopy praktycznie kręci w miejscu z racji swojej szybkości.No i oczywiście to świetna maszynka do skakania
Pivoty są bardzo łatwe w obsłudze i co najważniejsze latając na nich czuję się naprawdę bezpiecznie.Bez patrzenia na latawiec czuć gdzie się aktualnie znajduje .
w Holandii,gdzie obecnie przebywam to bardzo popularne kajty,na spotach jest ich bardzo dużo.Natomiast w Polsce są bardzo mało popularne z racji słabej sieci dystrybucji i marketingu.
W Holandii chętnie szkółki z nich korzystają gdyż są naprawdę bardzo mocne i wytrzymałe
Ja jestem bardzo zadowolony

.