Jak nie nobile 666 2008 to co ???

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post09 cze 2009, 15:15

Trusek pisze: - szukam czegoś co w końcu nie będzie mi bryzgać w twarz strumieniem wody, będzie dobrze ostrzyć, lubię być przeżaglowany - wysokie skoki.

Moje typy i deski na pewno warte rozważenia to: Xenon- La Luz ew. Rayo, Mushow Murphy pro,Snape rasta pro , Nobile 555 [najlepiej 09 lub 08]

Tu masz link do mojej radosnej tworczości na temat desek :arrow: może coś Ci się przyda?

http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=21772

Awatar użytkownika
kukems
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post09 cze 2009, 15:33

Coś mega twardego bez padsów, żeby czuć czop i kolana po kiteloopach :D

Co poleciliby "prawdziwi" fachowcy?
Nie mam czasu na testy dlatego pytam WAS koledzy - szukam czegoś co w końcu nie będzie mi bryzgać w twarz strumieniem wody, będzie dobrze ostrzyć, lubię być przeżaglowany - wysokie skoki.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za podpowiedzi!!!

Kuba Gdynia
Deska: NHP
Latawiec: RRD, SLINGSHOT
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post09 cze 2009, 15:48

Trusek pisze:

A wracając do tematu czyli jesli nie Nobile to co?!
Sprzedałem właśnie swojego Nobile 124x38 z 2005 roku i zatanawiam się co dalej - BAMBUS? Nowsze NOBILE? Może coś innego?
[.....]
Nie mam czasu na testy dlatego pytam WAS koledzy - szukam czegoś co w końcu nie będzie mi bryzgać w twarz strumieniem wody, będzie dobrze ostrzyć, lubię być przeżaglowany - wysokie skoki.

NHP Nobile...
Nie jestem fachowcem, ale ta deska bardzo mi przypasowala-juz kiedys napisalem... ze naprawde czuje, ze dzieki tej desce robie progres (co oczywiascie jest subiektywna opinia)...
ostrzy MEGA dobrze, nie chlapie;), na chopie jest ok(co mi nie pasowalo w zeszlorocznej-ponownie-subiektywnie:))

pady zelowe uwazam za dodatkowy atut-choc niektorym moga sie wydac zbyt miekkie,ale to takze kwestia wplywania

jeszcze cos:) co prawda na temat gustow sie nie dyskutuje, ale moim zdaniem nhp wyglada mega dobrze:) (zwlaszcza black/gold)

i jeszcze jeden argument... ponownie moim zdaniem istotny...
deski nobile mozna dobrze sprzedac po sezonie- trzymaja cene...

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post09 cze 2009, 17:34

Trusek pisze:

.....Nie mam czasu na testy dlatego pytam WAS koledzy - szukam czegoś co w końcu nie będzie mi bryzgać w twarz strumieniem wody, będzie dobrze ostrzyć, lubię być przeżaglowany - wysokie skoki.

bambusy (i inne proridery) maja zmieniony rocker w stosunku do zeszlorocznych suczek- podciagniete tipy, mniej wygiety srodek, taki uklad rockera ułatwia szybkia jazde w trudnych warunkach co daje potencjał do wysokich skokow i ulatwia lądowania.
dodatkowo zastosowanie w konstrukcji drewna bambusowego poprawia pop 'a w stosunku do wersji standard.
niestety żadna opinia nie zastąpi wlasnonoznego przetestowania - jezeli bedziesz na helu lub w okolicy wpadnij na chałupy 6 do kite.pl tam bedzie zestaw desek su-2 do przetestowania w kazdej chwili.

Awatar użytkownika
Trusek
Deska: Su2
Latawiec: North Rebel 9 i 12

Post09 cze 2009, 17:39

Cały czas czytam!!! :D

Lussik | EASY Surf Center
Deska: Nobile
Latawiec: Gaastra
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 27 razy

Post10 cze 2009, 12:29

A jeżeli ktoś chciałby przetestować Nobile NHP 2009 lub T555 czy też NBL 2009 zapraszamy do EASY-kitecenter, kemping Chałupy 6

pozdr

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post14 cze 2009, 23:13

Co poleciliby "prawdziwi" fachowcy?

jeśli będziesz miał gdziekolwiek okazję - przepłyń się koniecznie na BALANCE 08 lub 09 :idea:

Obrazek

---------> http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic ... 3&start=45

jeśli ważysz poniżej 64 kg - 130 cm TEAM
jeśli poniżej 82 kg - TEAM 133
jeśli od 80 do 90 kg - ALvaro 09 135 cm
jeśli zaś powyżej 90 kg - Tschuskiewich PRO 137 cm

takie są nasz spostrzeżenia po wielu sesjach sporej ilości osób o różnych masach ciała..

pzdr

Wróć do „Recenzje & Opinie”