NOBILE 2011

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post16 wrz 2010, 13:37

desperadek pisze: Turkusy, żarówiaste róże i podobne oczobijne barwy są chyba kierowane do lansujących się gimnazjalistów lub ewentualnie do tych co przeżywają kryzys wieku średniego i potrzebują czegoś pasującego do czerwonego cabrio. Więc może mi się będą podobały za parę lat. :wink:

mi się podobają
ale ja potrzebuję ich do szarego coupe :lol:

Obrazek

"głownie" w tym celu używam desek kite..

pzdr

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post16 wrz 2010, 14:49

Ziomek. pisze:"głownie" w tym celu używam desek kite..

I okularów Malibu ;)

Awatar użytkownika
surfbabe
Deska: su2 custom
Latawiec: FX, nemesis
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 29 razy

Post16 wrz 2010, 19:08

grafa i kolorki to temat, jak moda... jedni się zakochają, inni padną trupem.
może Nobile próbuje wylansować nowy trend, a my nie łapiemy...
a na obronę (męskiego) NHP powiem, że w sumie ma coś w sobie... ta grafa jest git.
tylko dlaczego niższe modele są wyraźnie kierowane do młodego i bardzo młodego targetu, nie rozumiem.
pewnie o czymś nie wiemy.

jeszcze o babskich deskach...
jasne, że nie o grafę w desce chodzi... ale wybierzesz taką desunię, która irytuje cię na pierwszy rzut oka?... wolisz przecież cieszyć oko za każdym razem, jak ją bierzesz na wodę... right?
Smokie pisał:
Wracając do damskiego modelu to oprócz różnej grafiki zmieniona jest także budowa deski i bardziej zbliżona jest do damskiego stylu pływania, a nie ulega to wątpliwości, że dziewczyny pływają bardziej delikatnie.

tak czytałam... cieszymy się, cieszymy max. :P potestujemy z największą przyjemnością i poczekamy... na 2012... (hope you don't mind :wink: )

bobek_h
Deska: Xenon LaLuz
Latawiec: North Neo
Postawił piwka: 43 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post16 wrz 2010, 20:00

surfbabe pisze:[...]
tylko dlaczego niższe modele są wyraźnie kierowane do młodego i bardzo młodego targetu, nie rozumiem.
pewnie o czymś nie wiemy.
[...]

Grafika to bardzo specyficzna dziedzina, kiedy w zeszłym (chyba roku) kilka osób się burzyła na grafikę bo była "nijaka" i tylko wielki napis "NOBILE". Teraz całkowicie to zmienili i inni są nie zadowoleni.
Nigdy nikomu nie dogodzisz, i nie jestem pewien czy aby na pewno tylko do młodych są kierowane :) często młodzi zwłaszcza faceci nie cierpią pstrokatych kolorów, o różu nie wspomnę.

Ważne jest to że te dechy pływają bardzo dobrze. A to jak 2HD pływa to już szok :) Warto na niej popływać i potestować :)

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post17 wrz 2010, 09:39

surfbabe pisze: wolisz przecież cieszyć oko za każdym razem, jak ją bierzesz na wodę... right?

prawde mówiąć to na tę grafikę to chyba najbardziej zwracam uwagę jak deskę widzę pierwszy raz a poźniej to mi to robi ;) ważne żeby działało a akurat NHP jak i inne deski "raczej" działają :D

Awatar użytkownika
surfbabe

Post17 wrz 2010, 11:00

Smokie pisze: prawde mówiąć to na tę grafikę to chyba najbardziej zwracam uwagę jak deskę widzę pierwszy raz a poźniej to mi to robi ;)

może po prostu wychodzi ze mnie baba? :roll:
jak kupowałam pierwszy samochód w salonie i pan mnie zapytał jaki ma być, to powiedziałam "zielony". :lol:
ale, jakoś tak coś mi się zdaje, że grafa nie jest bez znaczenia i dla facetów, skoro dyskusje o grafice na nobilkach i SU-2 trwają (a was tu, chłopaków, miażdżąca przewaga).
jedno absolutnie pewne i co do tego nie mam wątpliwości - nobilki przyzwoicie sprzedadzą się i bez grafy...
pozycja marki jest z pewnością niezachwiana...
choć ciekawi mnie bardzo, jak na tym tle wypadną mniejsi gracze, jak SU-2...
cheers :thumbsup:

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post17 wrz 2010, 19:42

Może jako fan firmy ( wierzący, niepraktykujący ;)) dodam coś swojego od siebie do tego ;)

Grafika jaka jest, każdy widzi - o gustach się nie dyskutuje. Cukierki i jaskrawe wzory nie są nowym trendem, zapoczątkowały go już dość dawno z powodzeniem inne firmy kajtowe, także polskie ;) Moim zdaniem szkoda że Nobile odeszło lekko od "dystyngowanej" grafiki w stylu '08 np. ale cóż - ważne że deski są i będą na topie.

Asia z tego co widzę lata w "różyku" i dobrze jej z tym ;) Nie można powiedzieć też żeby pływała typowo "damsko" :twisted:

Nie wiem czy 50/50 będzie doskonała dla początkujących użytowników w jakichkolwiek warunkach, wydaje mi się że raczej bym jej nie polecił...Są inne deski ( NBL np>)

No i na koniec - jeśli to grafika ma być wyznacznikiem tego czy deski kupujemy i jeśli to ona jest podstawowym tematem dyskusji...to może nie trzeba na desce pływać? Wystarczy że ładnie wygląda przecież :doh: :roll:

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post17 wrz 2010, 21:05

mam paletę BALANCE
od 130 do 139 co centymetr niemal
i pływam na ..najbrzydszej

mimo że oczarowało mnie kilka graf w tym z np o 2 cm :shock: dłuższej desce - nie mogę na niej pływać
po prostu na 130X38 pływa mi sie NAJLEPIEJ ..mimo, że to ..damski model i dla 25kg? lżejszej Karoliny za ..mały ..
a stylu damskiego - pozwolę sobie subiektywnie ocenić - też nie mam :wink:

grafikę mam w głębokim poważaniu
choć akurat grafy DESEK :idea: (bo nie kajtów) Nobile 2011 MI BARDZO LEŻĄ
(dizajn kajtów 2011 mnie się NIE podoba - a 201o i poprzednich był wg mnie dosć przyzwoity)

pzdr

Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post17 wrz 2010, 21:17

Aj, Ziomek, akurat wsszystkie deski balance maja grafe bardzo solidna i imo wyrozniaja sie bardzo na + wzgledem innych producentow ( a swoja droga, ta twoja deska (jesli o dobrej mysle) to imo jeden z ladniejszych modeli :D ). Nobile 2011 imo na plus wzgledem 2010.

Ale sobie zrobilismy dyskusje o grafice :D

Awatar użytkownika
surfbabe

Post18 wrz 2010, 12:34

Wrogu pisze:Ale sobie zrobilismy dyskusje o grafice :D

no jasne, jasne... :P
ale dopóki widzimy tylko obrazki, a nie na żywca... i nie w testach... no to o tej grafice można...
chociaż oczywiście o gustach się nie dyskutuje.
myślę, że dla wszystkich podstawową zmienną jest, żeby deseczka nam leżała.
co do tego się nie spieram, w żadnym razie...
ello! :thumbsup:

Awatar użytkownika
surfbabe

Post18 wrz 2010, 12:39

przemass: ja ostatnio Asię widziałam na zieleni... i na filmiku na stronce nobile (byłam przy realizacji...) nie widziałam Asi w żadnym cudnym różyku... stąd wniosek... ale naprawdę luuuuuzzzz... :wink: ...)

też nie sądzę, żeby 50/50 była dla początkujących... pisałam o młodej grupie docelowej.
no i jako, że wyrażając opinię nie da się odejść od subiektywizmu, stąd wyraziłam przypuszczenie, że ta akurat grafa może być targetowana na młodych "jeźdźców"...
wszyscy potrafimy ocenić, która deska dla kogo jest przeznaczona.
ale, myślę, że to forum nie jest tylko po to, by powielać opinie lansowane przez producenta...
sądziłam, że możemy - właśnie tu - uciąć sobie pogawędkę na temat tego, jak to czy owo nam się podoba.
myślę też, dalej, że takie miejsce jest dla producenta ważnym źródłem informacji zwrotnej i komunikacji z potencjalnym klientem.
dajmy im posłuchać... i nie zamykajmy topicu,... bo o gustach się nie rozmawia... oki, doki?

i powtórzę, też chciałabym móc powiedzieć, że na nowej 50/50 jeździ mi się super...
ale przecież jesteśmy tu na forum w fazie "obrazkowej"... to jeśli nie o grafie, to o czym?

cheers! :)
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2010, 11:41 przez surfbabe, łącznie zmieniany 1 raz.

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post18 wrz 2010, 19:58

Wrogu pisze:Aj, Ziomek, akurat wsszystkie deski balance maja grafe bardzo solidna i imo wyrozniaja sie bardzo na + wzgledem innych producentow..)

tu się z Tobą muszę zgodzić - mi też generalnie leżą ..

Obrazek

Wrogu pisze:.. a swoja droga, ta twoja deska (jesli o dobrej mysle) to imo jeden z ladniejszych modeli :D )

no mnie się jednak od mojej "damskiej"

Obrazek

duużo bardziej widzi ALVARO 135, która jest dla mnie jednak jakaśzaaa wieeelkaaa..

Obrazek

czy koooloosaaalnyy MEDYSKY (wciąż zaginiony dryfujący? w okolicach REWY :( )

Obrazek

lub też kolorowy TEAM 133 2010 - w tonacji NOBILE 2011

Obrazek

pzdr

Awatar użytkownika
macsurf
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post19 wrz 2010, 21:54

A czy ktos cos wie na temat regulacji strapow, czy cos sie zmienilo w tym temacie, czy dalej po staremu ?

bobek_h
Deska: Xenon LaLuz
Latawiec: North Neo
Postawił piwka: 43 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post19 wrz 2010, 22:48

macsurf pisze:A czy ktos cos wie na temat regulacji strapow, czy cos sie zmienilo w tym temacie, czy dalej po staremu ?

Zmieniło :)
Będą rzepy.

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post20 wrz 2010, 14:40

Surfbabe: Mega luuuuz :) :hand: Dobrze że się znamy na żartach :P Ale skoro już się tak licytujemy to ja ją widziałem przedwczoraj (?) w różu i też było OK...a nawet bardzo OK :thumb:

Ziomek : tej,TEN Medysky to akurat nie dryfuje...bo już mi ekipa chciała w Rewie deskę zabierać...szkoda że z butami :doh: :lol: Więc Panowie - szukajcie tego drugiego :wink: ze strapami Nobile (??)...a nie mojej, bo ta właśnie w Fortalezie ląduje :wink:

Propos rozmiarów - dla mnie 138 DOSKONAŁA< mogłaby ciut szersza tylko być...

Wróć do „Recenzje & Opinie”