ZEEKO NOTUS 3 -2011

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
IgorS
Deska: North/Nobile/Cab
Latawiec: Cabrinha, AirRush
Dostał piwko: 1 raz

Post06 kwie 2012, 10:10

Temat zaczyna pływać :? , latawce jak są dobre to się same obronią. Mam nadzieję, że pojawią się na majówkę do testów na Półwyspie to chętnie sobie je porównam do innych marek, bo jedynie takie porównanie może coś nam dać.
Z drugiej strony to dziwię się że żadna ze szkółek na Półwyspie nie ma w swoim wyposażeniu tego typu szmat.
Oznacza to dla mnie przede wszystkim słaby marketing, oraz może oznaczać duże obawy co do jakości produktu.
Tłumaczenie, że dystrybutor na Polskę mieszka na Marsie i sprzedaje kota w worku mnie nie interesuje, gdyż mekka kitesurfingu jest na półwyspie, z jądrem zapalnym u Ziomka.

Dystrybutor Zeeko nie musi mi dziękować że ciągnę ten wątek, który niejako stanowi reklamę firmy 8)

andrek
Deska: PocketAir/AirWave&Race/Bhoot
Latawiec: NOTUS Rev&Air
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post06 kwie 2012, 11:36

naprawdę nie rozumiem co chcesz takimi wypowiedziami :?: Zaproponowałem Ci w mailu zorganizowanie testów w twojej okolicy dla Ciebie i ewentualnie innych chętnych, nie wiem cóż mogę więcej zaoferować. Umówmy sie - potestujesz i znikną Twoje obawy co do jakości ;)

ps: z całym szacunkiem nie mieszkam na marsie tylko na kite-planecie ;)

Awatar użytkownika
IgorS
Deska: North/Nobile/Cab
Latawiec: Cabrinha, AirRush
Dostał piwko: 1 raz

Post06 kwie 2012, 11:42

Świetnie że mamy zagwarantowane testy nad morzem, osobiście pobudzam tylko do działania bardziej publicznie.
Czekamy na oficjalne info gdzie i kiedy.

PS.
Oczywiście były to wszystko tylko żarty w moich wypowiedziach aby było więcej smaczku :D , ale rozumiem Cię, że chodzi tutaj o kasę więc nie jest Ci do śmiechu :(

andrek
Kontaktowanie:

Post06 kwie 2012, 11:49

fajnie że jednak masz dystans do "jądra" :thumb:
wierz mi że bardziej pasja niż kasa :wink: ale o tym na plaży 8)

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post08 kwie 2012, 08:50

rolnik pisze:
NIE ISTNIEJE żaden TAK WSZECHSTRONNY produkt

Powiedzial co wiedzial :lol: ale wszechstronne baletnice istnieja wtedy produkt robi sie wszechstronny
.

"zapewne"
dobry kierowca to i po torze pojeździ furą , i do ślubu zawiezie tą samą - a jak trzeba to i trzy tony gruzu przewezie :lol: jasssne..

andrek pisze:a co do testów kite'ów przez Ziomka to był on, z tego co wiem, w trakcie ostatnich całkiem niedaleko (z tego co widziałem to nawet spłynął koło molo) ale widocznie nie był zainteresowany ..

TAK, TO prawda :hand:
JEŚLI SPŁYWAŁEM :idea: to oznaczało tylko jedno: wiatr w okolicach 10 węzłów
przyznaję: FAKTYCZNE nie jestem zainteresowany testami w TAKICH warunkach :hand:
jak napisałem: z doświadczenia - solidne testy w PL MUSZĄ trwać ze dwa tygodnie - tylko wtedy jest szansa by na danym modemu POPŁYWAŁO (a nie tylko "pomacało" )
kilka - kilkanaście osób na różnym poziomie i w różnych warunkach
(..a dolny zakres i tak się sprawdzi mimochodem...)

takie "testy" dwudniowe zwykle możliwość "pooglądania" latawców
dziękuję :hand: - niewiele mi to daje

WRZUĆCIE nam do bazy ze 2 sztuki
bedziecie mieli po dwóch tygodniach maja pełną opinię :idea:
z większością plusów ..jak i minusów niestety
i też jak pisałem: jedynie wytrzymałości nie określimy - bo 2 tygodnie wystarczą jedynie na zauważenie ewentualnych wpadek produkcyjnych..

andrek pisze: nie mam szkółki na Półwyspie i nie jestem tam co week-end bo znam lepsze spoty bliżej nas :idea:

.

nno, i TO wystarcza jako kolejne potwierdzenie "obiektywizmu" :lol:
zdradzisz JAKIEŻ to spoty :thumb:

pzdr

andrek
Kontaktowanie:

Post08 kwie 2012, 09:31

Drogi Ziomku twoja arogancja i bezkrytyczna pewność siebie nie obiecuje nawet chęci obiektywnego podejścia do jakichkolwiek testów poza .....i po części dlatego twoja opinia na temat Zeeko mnie nie interesuje. Z drugiej strony bardzo dziękuje Ci za zainteresowanie kite'ami Zeeko , które od początku wykazujesz ( wnioskuje po ilości twoich postów we wszelakich wątkach Zeeko ) i ze jesteś gotowy poświęcić 2 tygodnie na testy tych jak to kiedyś napisałeś "najbrzydszych" kite'ow.

Smacznego jajka ;)

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post08 kwie 2012, 21:33

Dobra marka obroni sie sama :idea:
Do dziela :wink:

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post10 kwie 2012, 11:52

andrek pisze:Drogi Ziomku twoja arogancja i bezkrytyczna pewność siebie nie obiecuje nawet chęci obiektywnego podejścia ..

..które obserwujemy wszyscy w KAŻDYM wątku o Zeeko :wink:
nie dziw się więc, że reaguję na "same 10tki w ocenie" :lol:
a ja się nie dziwię, że moje reakcje nazywasz ..jak powyżej :lol:

..faktycznie - urocze nie są, ale nie przesadzajmy: ZDARZAJĄ się brzydsze latawce :hand:

Obrazek

ps: wiec nie zostawiaj do testów, zostaw na "dwa dni leżenia i macania" :thumb: ..to "pozwoli" nadal pisać "same dychy w ocenie ..WŁASNEJ" :lol:
potestowałbym je już dawno - tyle , że chyba ani jednego na Półwyspie w sezonie nie widziałem :think:
w Brazylii uczciwie przyznaję - RÓWNIEŻ ..może w piątek w Egipcie ktoś się przybłąka.. :hand: to nie omieszkam, SERIO :idea:

andrek
Kontaktowanie:

Post10 kwie 2012, 13:12

nie wiem czemu daję się w to wciągać :doh:
... naprawdę brzmisz jak byś uważał się za jedynego słusznego testera (nie sądzę że taki masz zamiar?) czy naprawdę myślisz że WSZYSCY są ciekawi twojej opinii? z tego co zauważyłem to pływasz na dość rzadko spotykanych latawkach , w tym sensie że nie wielu one pasują - czyli twoje upodobania są dalekie od większości kite'ujących.
Co do testowania to chyba już pisałem że były nie daleko Ciebie ale jakoś nie chciało Ci się, czy coś innego :?:

Ziomek. pisze:potestowałbym je już dawno ..... SERIO :idea:

Poważnie taki ciekawy ich jesteś? Fajnie :idea: bardzo mnie to cieszy 8) ale zamiast od 3-4 lat "kwasić" na forum wystarczyło zadzwonić lub napisać : "Andrek -chopie wpadnij do mnie z latawkami bo ciekawy jestem ZEEKO ..." i tyle :hand:

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post10 kwie 2012, 14:40

po kolei:

1) - nie - nie uważam się za "jedynego słusznego testera" - uważam, za to że opinie o jakimkolwiek produkcie, w tym również latawcu, gdzie niemal wszystkie cechy, w tym przeciwstawne, mają ocenę 10 - świadczą nie do koca poważnie o wypisującym takowe :wink:

2) nie - "naprawdę nie myślę, że wszyscy są ciekawi mojej opinii" - podobnie jak ja nie jestem W OGÓLE ciekaw opinii, takich jak powyższe :idea:

3) jeszcze raz - bo nie rozumiesz - lub nie chcesz rozumieć - NIE JESTEM zainteresowany testami dwudniowymi - bo w takim czasie to można potestować różne kiełbaski z grilla - by potestować latawce na Helu - trzeba by mieć narawdę sporo szczęścia :idea: ..jeśli ono dopisze - wpadnę do przyjaciół z bazy obok i nie omieszkam polatać na wszystkim, na czym dam radę :hand: ..jak od lat..

4) jestem ich tak samo ciekaw - lub nieciekaw (czytaj jak chcesz) - jak KAŻDEGO innego latawca :idea: ..w tym również BESTów :idea:
nie jaram się NICZYM, póki tego nie spróbuję - wtedy TAK ..lub PRZECIWNIE: W OGÓLE mnie NIE interesują; ani dla mnie, ani dla początkujących..
dla porównania - MAŁO z latawców BESTa mnie kręci - nieco odmiennie od Zeekowców - których z tego co widzę "zachwycają" WSZYSTKIE :lol: konstrukcje Zeeko, niezależnei od modelu, rocznika, rozmiaru :doh: wszystkie są the BEST :shifty: ..TYM się różnimy :hand:

5) to co Ty nazywasz "kwaszeniem" ja mianuję reakcją na "słodkie kadzenie"

6) tak, osobiście pływam na C-szejpach, które faktycznie w szuwarach mogą nie spisywać się najlepiej, jednak jak już podejrzysz zawody, choćby te, które ktoś dziś wrzucił:

viewtopic.php?f=1&t=45236

to "nieco C się tam przewija..
pomijając, że nie testuję TYLKO C - bo ..nie miałbym CO robić.. zbyt wiele ich na rynku nie ma
a popytu? niemal ZERO..
pływam na większości latawców , na których mam możliwość - nie oceniając ich pod SWOJE potrzeby..
by zapytany przez początkującego i nie tylko - mieć SWOJE zdanie, nie powielane z netu i magazynów :idea:

andrek
Kontaktowanie:

Post10 kwie 2012, 15:52

...niby chcesz potestować ale nie "tu" tylko "tam" nie "teraz" tylko "później" nie "tyle" tylko "tyle" :doh:
....niby Cię nie interesują ale śledzisz temat
...niby to ja nie rozumiem a to Ty ciągniesz temat pomimo że napisałem że nie bardzo mnie Twoja opinia interesuje.
...niby odpowiadasz w temacie ZEEKO a ...myślałem że stać Cię na więcej niż tylko maksymalne upakowanie słowa BEST i dołączenie filmu z tej samej wytwórni . GOOD JOB!! dział marketingu będzie z Ciebie dumny! :lol:

kończę to bo znów zmierzamy do świata the best! i nasza "dyskusja" nie wiele ma wspólnego z wątkiem :doh:

jedna prośba: nie wciskaj mi nie moich wypowiedzi !

i TAK uważam że można lubić 2 dość różne latawce , nawet jak są jednej marki choć sam od momentu jak wyszedł KRUSH praktycznie tylko jego używam :idea:

czusss!

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post10 kwie 2012, 19:19

mają ocenę 10 - świadczą nie do koca poważnie o wypisującym takowe :wink:

rozwin prosze bo nie rozumie .Prawdopodobnie mamy odmienne kryteria oceny stad twoje watpliwosci . Nie chce wypisywac ile mialem juz roznych kiteow w rekach w tym swoich wlasnych ( dosyc liczna rodzina i wszyscy raczej juz mocno zaawansowani plywaja w warunkach w jakich tobie kolego Ziomek zdaza sie raczej zadko na wyjazdach moze :!: ) fakt ze w fikolkach na plaskich jestesmy ciency ale to tylko waska dyscyplina kitea . Pojedz do leukate na tramontane i pokaz jaki jestes kozak i znawca tematu tudziesz wejdz na 6m shortbrake przed riu na boa o mocnym lewante na tarifie nie wspomne .W takich warunkach oceniam kitey .Skoro o bescie to 7m waroo na tramontanie wypadlo w zestawieniu i z krushem i z notusem zwyczajnie blado Dal bym mu moze 5 na 10 . Gdybym dal 5 dla notusa to jak widzisz 0 dla waroo :?

nawet jak są jednej marki choć sam od momentu jak wyszedł KRUSH praktycznie tylko jego używam :idea:

a ja jednak wymieszalem troche w tym roku bo do wave wole notusa :wink:

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post11 kwie 2012, 10:34

rolnik pisze: Nie chce wypisywac ile mialem juz roznych kiteow w rekach w tym swoich wlasnych ( dosyc liczna rodzina i wszyscy raczej juz mocno zaawansowani plywaja w warunkach w jakich tobie kolego Ziomek zdaza sie raczej zadko ..:

:lol:
dziękuję - dobranoc
znudziło mi się kopanie z końmi

jednak na każdy wypisany bzdet - przez Was - czy kogo innego pozwolę sobie polemizować :hand:
do czego zapraszam również WAS - jeśli takowy mi się przytrafi :wink:

papa

Awatar użytkownika
siedlano
Deska: NOBILE
Latawiec: Zeeko, North

Post02 lip 2012, 12:32

Tak czytam te wasze wpisy i dochodze tylko do jednego wniosku Ziomeczku bronisz besta krytykujac zeeko miales mozliwosc zaznajomienia sie z zeeko ale to olales Nie przyszedles nie pogadales ale duzo masz do powiedzenia Powiem tak best nie jest tak do konca the best a i o zeeko pewnie bedzie mozna tak samo powiedziec Prawda jest taka ze opini bedzie tyle ile osob cos tu napisze
Ja osobiscie typowalem wiele latawcow miedzy innymi best i zeeko
W rezultacie padlo na zeeko w mojej opini przeskoczyl znacznie besta ale to jest moje osobiste zdanie
Jak narazie o zeeko nie moge powiedziec nic zlego
Ziomeczku nie mow "nie wiem" "nie slyszalem" "pierwsze slysze" nie krytykuj bo widac ze walczysz tu o wlasny interes

Serdecznie pozdrawiam

Wróć do „Recenzje & Opinie”