no bezczelnie zgapili te fotke od BraCuru no bezczelnie
Mialbym problem z doborem rozmiaru.
15ka - jest raczej dla ciezszej osoby ( powyzej 90kg)
13-ka - idealna dla mnie(86-88kg)
11-ka bardzo dobra ale pokrywajaca sie zakresem z 13ka
9ka pewnie byla by malo uzywana ( no i trzeba by miec 45cm bar do niej)
zielwandam pisze:peg pisze:...
moja ocena - WARTO SPRÓBOWAĆ. 4+ za właściwości lotne i fun jednak 3+ a max 4 za jakość wykonania i ŚMIESZNĄ 30 dniową gwarancję...
ALOHA!
Jesli idzie o gwarancje to juz niecos zmienili... z tego co mi wiadomo i w tym roku wchodzi gwarancja nie czasowa a od ilosci uzywania... o co chodzi nie wiem...
BraCuru pisze:przemass pisze:wstawanie z wody ( nie miałem problemów ) - nie przeszkadza mi, że w słabym wietrze muszę sobie podbiec - tak samo podbiegam do SS, do Ozona nawet się zdarzyło jak już naprawdę mało wiało.
A jak podbiegasz do latawca bedac np na glebokiej wodzie i 10-12 wezlowym wietrze, np delikatnie od brzegu? (Kanary, Cabo, Azory, Maroko, Prasonissi itd)![]()
W koncu ludzie zaczynaja plywac nie tylko na Zatoce....
To jest najslabsza strona Waroo. Jest pare innych latawcow, ktore nigdy nie zawiodą w takich sytuacjach. Waroo - no chyba zawszeDlatego warto o tym wspomniec, aby ludzie byli swiadomi jakie ograniczenia ma ich sprzet.
fristek pisze:moze odswiezymy temat besta?
w zwiazku z tym mam kolejne pytanie. Pojawila sie opinia, ze jesli chce robic szybkie postepy, to mam sie wystrzegac waroo, a zakupic nemesisa. Zaznacze, ze jestem poczatkujacy, ale wcale nie zamierzam stac w miejscu. Juz bylem raczej zdeklarowany na waroo, a teraz pojawilo sie male ale, co o tym myslicie?
przemass pisze:mamy tu dwie rozmiarówki Nemesis 09 i dwie Waroo 09
miesiąc testów w Egipcie można chyba uznać za miarodajny
(...)
zarówno mi jak i Ziomkowi w Waroo09 nie brakuje cech do mocnego freestylu![]()
Nemesis 08 był świetnym - pełnym latawcem, 09 jest jego rozwinieciem
qbaepp11 pisze:Jeśli już tu mowa o Waroo to powiedzcie jak zmienić ustawienia w modelu 07 by latawiec był w miare szybki. W swoim zastosowałem patent opisywany kiedyś na forum poprzez obrócenie linki z bloczkiem przy tipach o 180 st. Czy można jeszcze coś zrobić by jeszcze go przyspieszyć?
zgred pisze:qbaepp11 pisze:Jeśli już tu mowa o Waroo to powiedzcie jak zmienić ustawienia w modelu 07 by latawiec był w miare szybki. W swoim zastosowałem patent opisywany kiedyś na forum poprzez obrócenie linki z bloczkiem przy tipach o 180 st. Czy można jeszcze coś zrobić by jeszcze go przyspieszyć?
ja wiem ja wiem
należy go uprać w 90' wtedy się skurczy a mniejszy latawiec to szybszy latawiec
albo po prostu kupić mniejszy
albo zakupić dłuższy bar
albo latać przy silniejszych wiatrach
taki mały offtop
a całkiem serio na temat waroo, mam mieszane uczucia, bardzo fajny latawiec do uczenia się/kogoś, BEZPIECZNY przynajmniej na barach 08, chyba najfajniej zachowujący się w górnym zakresie (teraz mnie zjedzą) kiedy szkwali* ale jednak czegoś mu brak po dłuższym zapoznaniu się. Nie wiem czego dla tego mam mieszane uczucia.
*)miałem okazję śmigać w tym sezonie na ozonach, ss, bananasach, waroo i jeśli chodzi o górę to tylko ozone i waroo dawały jako taki komfort z tym, że ozona łatwiej było "przepaść" przy szarpiącym wiaterku kiedy sobie stał w zenicie.
aha co do restartu latawca, ja nie wie o co wam chodzi jak piszecie o tym że kite nie wstaje. Nie wstaje jak nie ma wiatru albo jak się jest NIMOTĄ. Nauczcie się stawiać C-shape'a na przynajmniej 2 sposoby to podniesiecie nawet ozona 06 przy słabym wietrze.
Co do wstawania sie zgodze w 100%!!!Niewiem o co chodzi tym co mowia ze waroo slabo wstaje
MArcinBe pisze:Co do wstawania sie zgodze w 100%!!!Niewiem o co chodzi tym co mowia ze waroo slabo wstaje
a plywales kiedys przy wietrze 11-13 wezlow, kiedy akurat trzymasz wysokosc, skakac nie za bardzo da rady, ale mozesz pocwiczyc np. blind, albo surfpasy, albo np. pierwsze podejscia do unhooked i wtedy ci latawiec wpada do wody to powiedz mi prosze jak latwo ten latawiec na glebokiej wodzie jest postawic, jeszcze jak np. na dodatek spadla ci deska z nog??? (nie wiem jak nowe modele, ale '06 i '07 mozna tylko na c-szejpa postawic)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości