Wake w Sofii

Miejscówki Kitesurfingowe
Awatar użytkownika
sdareks
Kontaktowanie:

Post14 cze 2007, 08:50

Czy byl ktos w Sofii (Bulgaria) i widzial tam jakis wyciag wake'owy?
Jesli tak, to gdzie dokladnie?

Jade tam na 2 tyg - niestety z weekendem - i zastanawiam sie czy nie wziac deski jesli bylby wyciag. :D

Awatar użytkownika
mumin
Kontaktowanie:

Post14 cze 2007, 09:05

w bułgarii to nie ale w sofii w warszawie kiedyś byłem i widziałem ze mają tam bardzo niezłe wyciągi :twisted: hehehe... ( sory za offtop 8)

Awatar użytkownika
sdareks
Kontaktowanie:

Post25 cze 2007, 21:06

No wiec bylem i wiem. ;-)
Wyciag wake jest: pod Sofia, w miejscowosci “Kaziszane”. Od centrum taksowa jakies 40 minut (jakies 7 eur). Moj taksowkarz absolutnie nie znal tego miejsca. Jedzie sie dziurawymi drogami przez jakies brudne cyganskie osiedla i porozwalane fabryki, generalnie niezly klimacik. Potem w centrum Kaziszane widzimy stado krow idacych nie przez, ale centralnie wzdloz jezdni, samochody slalomuja miedzy nimi ;-) Na miejscu dopiero czwarta zapytana osoba wie, gdzie jest “jezioro” i “wyciag wake”.

Wake jest, male dlugie i waskie sztuczne jeziorko, wyiag obejmuje je cale, wiec dlatego zakaz kapieli. Na moje oko, jakies 5 km/h wolniej niz w Wiedniu, wiec jakies 25 km/h. Tez na moje oko, jak koles wzialby ostrzej przycial z jednej strony, wjechalby w kolesia przycinajacego ostro z drugiej strony.

Niestety liczylem na wypozyczenie sprzetu na miejscu, ale nie maja nic oprocz starganych nart wodnych, wiec wrocilem do centrum Sofii ta sama taksowka w inny klimacik: SUVy i wielkie niemieckie limuzyny i cabrio z przewiajacymi sie miedzy nimi starymi Ladami i Skodami ;-) Fajny kontrascik.

Tyle z wake’a z Sofii.

Wróć do „Spoty”