Oslo i okolice

Miejscówki Kitesurfingowe
Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post17 maja 2010, 18:41

Hej,

mial ktos okazje poplywac w miesiacach letnich - lipiec-koniec wrzesnia w okolicach Oslo? Jest tam gdzie sie pomoczyc? czy sa spoty dla poczatkujacych - cos warunki ala hel?

Szukalem podobnych tematow, ale informacji malo, moze ktos od starszych postow zaczal plywac w tamtych okolicach.

Michal

Awatar użytkownika
mary.dk
Deska: Aero, Airush - Compact, Slayer
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 58 razy
Dostał piwko: 88 razy

Post17 maja 2010, 18:50

Hej.
Najlepszy spot w okolicach Oslo to chyba Larkollen. Przewaznie plaska woda, plytko,
tylko troche tloczno latem ;-)

Pozdro...

kocurmrz
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz

Post15 cze 2010, 21:53

cześć koleszko ;)
kiedyś miałem ten sam problem,bo zawsze jestem w oslo na wakacje na 2 miechy i też pływam,może cię jakoś poratuje bo co nieco się dowiedziałem i rozeznałem w temacie:)
a więc tak:podobno najlepszy spocik jest w Moss kierunek szwecja w sumie tego ci chyba pisać nie muszę ;) nad jakąś zatokoką,opowiadał mi o nim koleś który mieszka w oslo i pływa tam często,co prawda nie byłem tam bo byłem za bardzo zapracowany,ale co nieco mogę ci o nim powiedzieć,spocik jest ogólnie w porównaniu do naszych warunków niezbyt ciekawy bo nie ma tam jak sam wiesz plaż tylko skały i tak od samego brzegu na dnie kamienie i po ok 20 metrach robi się już bardzo głęboko jak to bywa we fiordach,ale dużo ludzi tam pływa i podobno sobie chwalą;)jest tam spory ruch i trzeba uwarzać jakieś kilkaset metrów od brzegu jest wyspa i dokładnie ci nie powiem ale jek wieje tak jakiś kier wiatru to nie można za nią pływać bo tam wiatr gaśnie i można nie wrócić heh.ne tej ich skalistej plaży też nie jest zbyt ciekawie najlepiej mieć buty bo jest dosyć osto,a od wody jakieś 15metrów są już drzewa także żeby wystartować latawkę trzeba wejść trochę do wody i kogoś poprosić żeby pomógł to tyle co mogę ci powiedzieć więcej na ten temat dowiesz się na norweskim kiteforum bo takie też tam jest ;)także śmiało napisz i na pewno ci odpiszą nawet w pl języku,jeżeli rzucisz tam temat to skieruj go konkretnie do adama z oslo to ci powie nicku nie pamiętam.to co ci napisałem to wszysko on mi powiedział bo poznałem go przez znajomych w oslo,spoko koleś na pewno pomoże ;)
no i jest jeszcze jeden spocik też po drodze do mos w konretniej w miejscowości drobak 40 km od oslo.wieją tam fajne wiaterki od morza pływa się w fiordzie który idzie do oslo trzeba uwarzać na łajby,generalnie masa ludzi pływa tam na deskach ale na kajtach też się zdarzyło i ja sam też tam pływałęm także możesz sobie zerknąć,jeżeli będziesz konkretniej zainteresowany tym spotem to daj cynka to ci powiem jak tam w mieście drobak dojechać do plaży ok pozdro koleszko trzymaj się;)ja do oslo przybędę na początku sierpnia na jakieś dwa miechy także może nawet będziemy mieli okazje razem po pływać ;) w razie w pisz ;)

Wróć do „Spoty”