irlandia co mayo

Miejscówki Kitesurfingowe
pawelploc

Post07 wrz 2011, 07:42

zaczynam przygode z kitesurfingiem, mieszkam w castlebar, co mayo;

jezeli ktokolwiek odwiedza lokalne miejscowki mozna tu skrobnac slowko, moze umowic sie na sesje

pozdrawiam Pawel

bart_dr

Post07 wrz 2011, 17:38

no to ci sie poszczescilo bo mieszkasz blisko jednego z najlepszych spotow w europie:) achill island!, znam dwoch chlopakow z castlebar co czesto tam plywaja, zajedz w wietrzny dzien to napewno spotkasz jak nie ich to kogos z pure magic,

pawelploc

Post08 wrz 2011, 11:59

fakt, to mega miejscowka, zagladam tam czasem latem ale przyznaje ze dotychczas jezdzilem moczyc nogi albo na surfing;)
z kitem jeszcze tam nie smigalem, raz czy dwa widzialem kitesurferow plywajacych po lagunie, niestety nie moglem przystanac.

jak masz jakies namiary na ludzi z tej okolicy, bede wdzieczny za kontakt, moze byc na priv: kayowas@wp.pl

ty w jakich okolicach sie obracasz? wiem ze na achill i belmulett organizuja cos duzego na jesien.

gregory1972
Deska: Shinn Ronson Ch 144x43
Latawiec: Pivot 14,12,10, Bolt 8M,
Postawił piwka: 8 razy

Post09 wrz 2011, 14:11

bart_dr pisze:no to ci sie poszczescilo bo mieszkasz blisko jednego z najlepszych spotow w europie:) achill island!, znam dwoch chlopakow z castlebar co czesto tam plywaja, zajedz w wietrzny dzien to napewno spotkasz jak nie ich to kogos z pure magic,

Mi sie wydaje ze cala Irlandia, a szczgolnie zachodnie wybrzeze to jeden wielki spot.
Nie wiem dlaczego nie ma tych spotow na liscie. Loty do IRL prawie z kazdego wiekszego miasta w Polsce. Duzo ludzi odwiedza tu rodzine/znajomych.
No i te plaze. Mozna miec cala dla siebie, kilometry plaz i zywego ducha(szczgolnie poza lipcem i sierpniem) , mozna po nich poszalec samochodem, wieje bardzo czesto.(chociaz kiedy chcialem wziasc lecje na przlomie lipca/sierpnia to nie wielo w weekendy :( )
Jedyna wada to temperatura. Pianka do kitesurfingu konieczna caly rok.(cienka latem , gubsza + kaptur+ buty + rekawice zima)

A wracajc do Achill, to planuje sie tam wybrac z rodzina na weekend w pazdzierniku (choc nie w pierwszy weekend bo tam jest jakas impreza kitsurfingowa, a ja poczatkujacy jestem).
Pzdr
Grzes

Lucas Machowski
Deska: 5'5''
Latawiec: 6 m Swell
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post09 wrz 2011, 15:19

siema
my plywamy w kerry,jesli bedzie wialo wybierzemy sie na achill 1/2 pazdziernika-w tym czasie ma byc organizowana ta impreza

wiec mozemy jakas ustawke zrobic panowie

gregory1972 pisze:
Mi sie wydaje ze cala Irlandia, a szczgolnie zachodnie wybrzeze to jeden wielki spot.

...a to dobrze Ci sie wydaje :thumb:

bart_dr

Post09 wrz 2011, 18:37

a kiedy ta impreza dokladnie? bo moze bym przylecial:d

bart_dr

Post09 wrz 2011, 18:39

pawelploc pisze:fakt, to mega miejscowka, zagladam tam czasem latem ale przyznaje ze dotychczas jezdzilem moczyc nogi albo na surfing;)
z kitem jeszcze tam nie smigalem, raz czy dwa widzialem kitesurferow plywajacych po lagunie, niestety nie moglem przystanac.

jak masz jakies namiary na ludzi z tej okolicy, bede wdzieczny za kontakt, moze byc na priv: kayowas@wp.pl

ty w jakich okolicach sie obracasz? wiem ze na achill i belmulett organizuja cos duzego na jesien.

ja niestety w polsce narazie, kontaktu do nich nie mam ale jak ja zawsze z dublina jechalem i wiało to oni tez byli , jeden na wainmanie drugi na torch'u. napewno ich spotkasz

gregory1972
Deska: Shinn Ronson Ch 144x43
Latawiec: Pivot 14,12,10, Bolt 8M,
Postawił piwka: 8 razy

Post09 wrz 2011, 18:49

bart_dr pisze:a kiedy ta impreza dokladnie? bo moze bym przylecial:d

1-2 pazdziernika, teraz bilety powinny byc tanie. Z tego co sie orientowalem to B&B mozna znalesc 25/30 Euro /osb na wyspie (ale nie wiem czy sa wolne miejsca w czasie imprezy)
ta grupa Pure Magic ma na wyspie swoj budynek z B&B.

http://www.kitesurfing.ie/index.php?nam ... le&sid=272

Lucas Machowski
Kontaktowanie:

Post09 wrz 2011, 18:54

koniecznie zabierz maske,pletwy mam dla Ciebie

bart_dr

Post09 wrz 2011, 21:10

rebelluk pisze:

koniecznie zabierz maske,pletwy mam dla Ciebie

jak sie nie uda teraz to na wiosne sie wybierzemy na valentie:)

pawelploc

Post10 wrz 2011, 12:08

z tego co pisza ci od pure magic, jest tez mala impreza na achill 17/18 wzresnia ale wyglada na bardziej zorganizowana, tj dwa dni wszystkiego po troche; wave, river, kite, surf i muza do rana, czyli ile sie tylko da wycisnac z weekendu i wolaja za to 120eur od glowy z noclegiem
szkoda ze nie w tym tygodniu, bo wiatr i fale extremalne, tak przynajmnie pisza na windguru;
moze padlo juz gdzies takie pytanie - jakis porzadny serwis do podgladania pogody?
zakladajac ze w irlandii pada prawie co dzien chodzi raczej o wiatr - sile i kierunek oraz zafalowanie, wiem ze windguru ma wielbicieli i przeciwnikow, mnie sie podoba bo moge znalezc wszystkie miejscowki w okolicy; fakt ze czasem warunki na spocie jakby zupelnie nietrafione.

Nomercy
Deska: Parapet z OBI
Latawiec: TESCO Bag
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post10 wrz 2011, 13:55

Lucas Machowski
Kontaktowanie:

Post10 wrz 2011, 14:07

pawelploc pisze:z tego co pisza ci od pure magic, jest tez mala impreza na achill 17/18 wzresnia ale wyglada na bardziej zorganizowana, tj dwa dni wszystkiego po troche; wave, river, kite, surf i muza do rana, czyli ile sie tylko da wycisnac z weekendu i wolaja za to 120eur od glowy z noclegiem
szkoda ze nie w tym tygodniu, bo wiatr i fale extremalne, tak przynajmnie pisza na windguru;
moze padlo juz gdzies takie pytanie - jakis porzadny serwis do podgladania pogody?
zakladajac ze w irlandii pada prawie co dzien chodzi raczej o wiatr - sile i kierunek oraz zafalowanie, wiem ze windguru ma wielbicieli i przeciwnikow, mnie sie podoba bo moge znalezc wszystkie miejscowki w okolicy; fakt ze czasem warunki na spocie jakby zupelnie nietrafione.

prosze ,strony ktorych ja uzywam :
www.magicseaweed.com
www.windfinder.com
http://www.met.ie/forecasts/5day-atlantic.asp

no zobaczymy jak to bedzie z wiatrem na achill
120 e ? za co? daj jakiegos linka to tej 2 imprezy

pawelploc

Post11 wrz 2011, 19:55

dzieki, na pewno sprawdze wszystkie serwisy

wiecej o imprezce na achill w nast weekend: http://puremagic.ie/news/supa-sup-weeke ... gic-achill

i cos o B&B pure magic: http://www.tripadvisor.ie/Hotel_Review- ... _Mayo.html

pawelploc

Post13 wrz 2011, 11:48

jeszcze jedno pytanko,
co powiecie o bic mini mal 7'3'' dla poczatkujacego surfera? sorry, badzo poczatkujacego.
znalazlem deski w dobrej cenie na http://www.kingofwatersports.com/c.do?name=Mini Mals&pad=1&chgcur=8
w recenzjach pisza ze dechy bic-a niezniszczalne wiec kiedys pewnie zostawie dzieciakom do nauki

Wróć do „Spoty”