W następne wakacje planuję wyjechać na work and travel do stanów, najprawdopodobniej będzie to jakiś ośrodek nad oceanem w południowej karolinie. Marzy mi się oczywiście żeby tam pośmigać na kajcie

Pozdrawiam
apek pisze:Nie ma tam zorganizowanych klubów KS, wszędzie kult surfingu. Kilka lat temu objeździłem wschodnie wybrzeże (atlantyckie) od Key West do Charleston , a później wybrzeżem Zatoki Meksykańskiej od New Orlean do Key West w poszukiwaniu klubów, rozpytując w sklepach sportowych i znalazłem jeden gdzieś między Melbourne Daytona i to nie na wybrzeżu oceanicznym, ale na Indian River, na dodatek staff był zdziwiony, że w taką pogodę chciałem pływać i zaproponowali, abym poczekał na szefa który zweryfikuje moje umiejętności Jakieś kity widziałem w okolicy Fort Lauderdale i West Palm oraz w kilku miejscach na zatoce, ale na zachodnim wybrzeżu Florydy bywałem rzadziej.
W sprawie bagażu to skończyły się dobre czasy kiedy na loty transatlantyckie można było zabrać 2 sztuki bagażu. Dzisiaj w klasie turystycznej to jedna sztuka 23 kg i 158 cm.
Na Twoim miejscu wyjazd wykorzystałbym na naukę surfingu, bo jest on tam wszechobecny, a sprzęt kupisz na miejscu i przywieziesz do Polski.
Ostatnio byłem tam dwa lata temu, ale nie sądzę, żeby wiele się zmieniło.
http://www.wannakitesurf.com/spot/North ... index.html
Drzejkop pisze:Witam,
W następne wakacje planuję wyjechać na work and travel do stanów, najprawdopodobniej będzie to jakiś ośrodek nad oceanem w południowej karolinie. Marzy mi się oczywiście żeby tam pośmigać na kajcie...
apek pisze:Gdzie Krym, gdzie Rzym. Naples to zachodnie wybrzeże na południu Florydy nad Zatoką Meksykańską, a Karolina wschodnie wybrzeże atlantyckie na kontynencie, kilkaset mil na północ, a surfing jest uprawiany powszechnie właśnie na wschodnim wybrzeżu Florydy.
Jupiter, Miami OK, to przecież jak pisałem West Palm i Fort Lauderdale ( położone jak Chałupy, Kuźnica i Jastarnia), ale to również południe Florydy, poza zasięgiem dla kogoś kto ma pracować w Karolinie, znowu kilkaset mil.
apek pisze:Karolina a Key West to okolo 600 mil I jeszcze ponoć jak pisałeś nie wieje I jest duszno, więc spot godny polecenia,nie brnij dalej
Kolega chciał poływać przy okazji pracy
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości