hucho hucho pisze:Rozreklamował ktoś ten spot w tempie ekspresowym tyle że nie przekazał razem z mapką dojazdu informacji o zasadach panujących w miejscu parkowania...
Zachowanie niektórych a nawet większej części parkujących pozostawia wiele do życzenia....Miejsc do parkowania ( na prywatnej poseji !!!! ) jest na kilka samochodów i trzeba przejść tylko 20 m żeby rozłożyć latawiec lecz niektórym widzę ciężko i wjeżdzali samochodem na pole orne gospodarza gdzie my startujemy i lądujemy latawce.
Nie przeszkadza mi tłok na spocie bo miejsca jest tam ogrom i miło jest spotykać się i pojeździć w większym gronie ale .......
Masz całkowitą rację
Przyczyniłem się "nieco" do tego

, ale nie przypuszczałem, że kajciarze mogą taką siarę robić

, no w życiu by mi do głowy by mi nie przyszło, że można wjeżdżać autem na cudze pole , tam gdzie startuje się, ląduje latawce

, mając elegancki parking u gospodarza, 20m od spotu. Żenua na całego

, pomijając aspekt bezpieczeństwa, bo startując, lądując latawiec, w razie błędu można wyje..ać w czyjeś ...Uno, czy Corollę

i co wtedy? szpital, afera, etc

..no i Uno do kasacji
Rozmawiałem z kilkoma osobami, które wjechały autem na spot, rozumiem, że mogło to wyniknąć w przypadku tych osób z jakiegoś nieporozumienia/ niedopowiedzenia- ktoś coś usłyszał, że podobno, ktoś coś mówił..etc

[ w przypadku pozostałych to niestety zwykła poracha jest

]
Więc jeszcze raz przypominam:[ wszystko uzgodnione z gospodarzem

]
Wszytko będzie ok. i będziemy długo cieszyć się jazdą na tym spocie i komfortem zaparkowania auta u gospodarza jeśli będziemy przestrzegać podstawowych zasad [ gwarantuję, to naprawdę nie boli;)]
1.Auta parkujemy na parkingu [ tak aby kolejni mogli wjechać i ..wyjechać;)]
2. W dobrym tonie jest dać co jakiś czas

gospodarzowi i zapytać o parkowanie [ tak z grzeczności, bo wiadomo, że się zgodzi;)]
3.O innych ogólnoludzkich zasadach nie będę wspominał[ typu - nie produkowanie śmieci wokół siebie, etc], bo przecież wiadomo, generalnie kajciarze są ok.

, no chyba, że ktoś się nie czuje to sorry
Tyle , do zobaczenia na spocie