Wrocław Snowkite.

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post07 sty 2012, 19:42

Poniżej 2 fotki z dzisiaj, słaba jakość bo to zrzuty z małej kamerki.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotrbyku
Deska: BraCuru , Moses -Onda
Latawiec: Soul, Soul ,Soul, Capa
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 70 razy

Post07 sty 2012, 21:50

Fajny skok :thumb:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post08 sty 2012, 10:35

https://picasaweb.google.com/1114828262 ... 1PbY9Oe0LQ wasze okolice .Nie pytajcie o spot bo nie wiem :oops:
sesyjka w 3 Króli na cabrhince Pepis z landkitingu troche polatal :thumb: ustawka byla pierwsza klasa

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post08 sty 2012, 11:08

Domyślam się że to okolice Vysoke nad Jizerou, od nas to kawałek drogi, mamy bliżej też ciekawe spoty i jak jest śnieg to dalej nie jeździmy.
Jak widzę takie loty jak Pepisa to zaczynam trochę tęsknić do nart :wink: , na desce jednak niżej się lata.

P.S. Pepis miał szczęście że nie strzeliła mu linka depowera jak wczoraj w moim Zeeko :o .

Awatar użytkownika
rolnik

Post08 sty 2012, 11:19

na desce jednak niżej się lata
:lol: spróbuj na 12m przy 30kt bedziesz tak samo latal :wink: .
nie strzeliła mu linka depowera
tez z obawa patrzylem czy wogole wyladuje bo wisial i wisial :twisted: co do linki to ja czesto przesuwam linke depowera i zagladam jak wyglada to miejsce ktore najsilniej pracuje (czyba ze masz bar z przed dwuch sezonow to nie bylo takiej mozliwosci )

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post08 sty 2012, 11:32

rolnik pisze:
na desce jednak niżej się lata
:lol: spróbuj na 12m przy 30kt bedziesz tak samo latal :wink: .

Mimo wszystko 2 krawędzie bardzo dużo dają, szczególnie przy takim przepałowaniu.

rolnik pisze:
nie strzeliła mu linka depowera
tez z obawa patrzylem czy wogole wyladuje bo wisial i wisial :twisted: co do linki to ja czesto przesuwam linke depowera i zagladam jak wyglada to miejsce ktore najsilniej pracuje (czyba ze masz bar z przed dwuch sezonow to nie bylo takiej mozliwosci )

Mam bar 2010, dopóki nie strzeli linka to nic nie widać, pękła w miejscu przeszycia pod kołnierzem, prędzej bym się spodziewał że pęknie na styku z metalową klamrą.

Awatar użytkownika
rolnik

Post08 sty 2012, 12:27

2 krawędzie bardzo dużo dają
jednak na desce mocniej mozna wycisnac ta jedna do tego lepsze katy i wieksza szerokosc tez pozwala na wiekszy docisk co za tym idzie mocniejsze wybicie .Ale ja jezdze na tym i na tym bez kitea z naciskiem na narty :thumb: co komu lepiej :hand:
Nigdy mi sie nie podobalo polaczenie chickena z linka w starszych zeeko nawet kombinowalem z chickenem ozona W zasadzie dla bardziej profi to co roku powinno sie ta linke wymieniac .Koszt okolo 80zeta jesli o tej w oslonce pizemy .Teraz jest lepsze rozwiazanie i fajny chicken

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post08 sty 2012, 13:47

rolnik pisze:
2 krawędzie bardzo dużo dają
jednak na desce mocniej mozna wycisnac ta jedna do tego lepsze katy i wieksza szerokosc tez pozwala na wiekszy docisk co za tym idzie mocniejsze wybicie .Ale ja jezdze na tym i na tym bez kitea z naciskiem na narty :thumb: co komu lepiej :hand:

Najczęstsze warunki w jakich jeździmy na snowkite to zmrożonym śnieg lub beton, w takich warunkach większa szerokość deski nic nie daje a czasami nawet przeszkadza w utrzymaniu krawędzie przed wybiciem, nie bez znaczenia jest też większa prędkość na nartach.
W sumie czy deska czy narty to bez znaczenia, żeby wysoko polatać wystarczy lekki wiatr, duży latawiec i odpowiednia górka :wink: .

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post08 sty 2012, 18:07

Dziś pierwszy raz byłem w Moldavi i pierwszy raz byłem tak naprawdę na snowki'cie , warunki wiatrowe ..... bajka , lataliśmy trzy godziny i ani razu kite nie spadł , zawsze był tam gdzie miał być czyli w powietrzu .
Sorrki za jakość zdjęcia ale zadymka była spora , a ponieważ to moje pierwsze skoki na śniegu nie mogłem się powstrzymać
Załączniki
moldava skok.jpg
Moldava 9,01,2011
moldava skok.jpg (39.33 KiB) Przejrzano 1565 razy

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post08 sty 2012, 19:18

sander pisze:Mam nadzieję że wczoraj to już był koniec jak dla mnie sezonu kite na wodzie a teraz już tylko snow. W oczekiwaniu na śnieg zmontowałem filmik z nie do końca udanego :? wypadu na Równie z początku marca.

phpBB [video]

A tu fajny filmik nakręcony tego samego dnia przez Czecha:

phpBB [video]

Awatar użytkownika
harnaś
Deska: Aboards Z-series
Latawiec: Nobile 555 RRD Addiction
Postawił piwka: 23 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post08 sty 2012, 21:52

Piotrbyku pisze:Dziś pierwszy raz byłem w Moldavi i pierwszy raz byłem tak naprawdę na snowki'cie , warunki wiatrowe ..... bajka , lataliśmy trzy godziny i ani razu kite nie spadł , zawsze był tam gdzie miał być czyli w powietrzu .
Sorrki za jakość zdjęcia ale zadymka była spora , a ponieważ to moje pierwsze skoki na śniegu nie mogłem się powstrzymać

A nie mówiłem że Moldava jest nr 1 w Czechach ,rozległość spotu i urozmaicenie terenu jest powalające . Szkoda że była mgła i nie widziałeś tej przestrzeni po kilka km w każdą stronę .

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post11 sty 2012, 12:34

w sobotę planuje Pusty Hill , Może ktoś z wrocka lub okolic ma podobne plany ?

Awatar użytkownika
harnaś

Post11 sty 2012, 12:43

Piotrek dawaj do nas kierunek ma być gicio .

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post11 sty 2012, 12:59

Harnaś może pokażesz swojego Nobilka czechom w Rycki , tam będzie na pewno równiej i mocniej . Myślałem jeszcze o Twoim spocie w Zaclerzu tam za torami ,ten kierunek może robić tam fajną dyszę .

Awatar użytkownika
harnaś

Post11 sty 2012, 13:42

Piotrek mam snieg u siebie i wiatru ma być dostatek, nie widzę potrzeby jeżdzenia prawie 100km żeby pośmigać :lol: ,w czwartek i piątek wybieram się po pracy do Rybnicy leśnej ,zaledwie 10km od domu i około 50cm śniegu .

Wróć do „Snowkiting Forum”