SEZON 2015 -SYTUACJA LIVE ZNAD ZATOKI - EKOLAGUNA :]

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post20 maja 2014, 16:07

sztyvny pisze:.. jebią jeszcze większą tanioscią niż to z czym walczysz

nic dodać :thumb:

peace

dasnsad
Deska: Clash 138
Latawiec: Razor
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 16 razy

Post20 maja 2014, 16:37

Ehhhh... to jest trochę smutne, że jak ktoś kogoś nie lubi to wylewa mu, że to co zrobił jest tandetne, mi się ten filmik podoba bawi mnie motyw szwagrów i jakichś dziwnych szkoleń z bodydragami na plaży (żeby nie było, widziałem tą akcje, także wiem o czym mówię), sztyvny nie chodziło o to, że każde szkolenie z bagażnika jest złe TYLKO jak nie umiesz szkolić a się do tego zabierasz, dodatkowo spójrz na tych dwóch panów, nie wiem czy koleś który ubzdurał sobie że 11 jest IDEALNYM latawcem do szkolenia na plaży w ok.17 knts powinien się do tego zabierać no chyba, że kiteloopy w drzewa Cię jarają (nie wnikam :hand:) poza tym wybór spotu też dawał radę czyli: plaża w Pucku gdzie są ludzie którym możesz zrobić krzywdę.

Uwaga P.S Nie chcę być jakiś agresywny czy chamski ale ta nasza lekka polaczkowatość na forum zaczyna mnie irytować tak leciutko, także Panowie- dobre szkolenia z bagażnika TAK jakieś dziwne umówione ze szwagrem za flachę KATEGORYCZNE NIE

sztyvny
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 8 razy

Post20 maja 2014, 17:50

nie podpisuje się pod tym, że nie lubię Pana o pseudonimie Ziomek, najzwyczajniej nie znam a pewnie i bym polubił bo człowiek z pasja itd. ale klimat pyskówki z bolocork sprawił, że odechciało mi się świetnej deseczki a czy stówę w tą czy w tą to już każdy sam sobie zadecyduje u kogo kupi(chyba że tak jak mnie najzwyczajniej się odechce), ze szkoleniami tak samo

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post20 maja 2014, 19:44

sztyvny pisze:.. odechciało mi się świetnej deseczki

..możesz tylko żałować - jestem pewien, że gdybyś jej spróbował - zachciało by Ci się z powrotem i zapomniał byś o klimacie dyskusji
na szczęście na rynku jest kilkadziesiąt innych modeli desek , które można tanio kupić, bez klimatu ..dyskusji oczywiście :hand:

skoro znasz inne branże zastanów się : w te konkretnej sytuacji - czy uznana firma, dajmy na to Audi - przed premierą nowego modelu
reklamuje go hasłem: zapraszamy - ponad 20 % taniej na ten nowy model , nie spotkałem się..

C L A S H też się nie spotkał, póki co

jestem pewien, że TAK działając - zostanie na polskim podwórku jeden dystrybutor tej marki - i nie muszę to być ja :thumb:

peace

Brutus
Deska: Nobile, SU2
Latawiec: RRD, NKB, Nobile
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 21 razy
Kontaktowanie:

Post21 maja 2014, 08:39

sorki.. tak jakoś przypadkiem zerknąłem na filmik... dofilmuj tam jeszcze swoją ofertę, logo, cenę... a szybko znajdzie się kancelaria, która po prawdziwym szkoleniu zażąda dla swoich klientów zwrotu kosztów z powodu wprowadzania ich w błąd.
Rozumiem że osoby targane po plaży to nie aktorzy... ? Jeśli ktoś się rozpoznaje lub wie kto to jest... to na takie "produkcje filmowe" też są paragrafy.
Poza tym wytykanie błędów "konkurencji" zawsze działa na niekorzyść wytykającego. Ogólnie żenada.

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post21 maja 2014, 09:05

..przepraszam, jeśli uraziliśmy Twój bagażnik :hand:

żenadą - jest anonimowe straszenie paragrafami - nie pierwszy i nie ostatni raz , przyzwyczaiłem się..

sytuacja na filmie jest nagrana przypadkowo, obserwujmy takich i dużo gorszych akcji naprawdę wiele w sezonie

często dając do zrozumienia, że nie jest to bezpieczne

do przewidzenia było, że film będzie kontrowersyjny - nie jest to słodka nowelka o kolejnym blajndżadżu :hand:

co do filmu - mógłbym zacząć opisywać takie sytuacje

a to z połamanym biodrem, jak osobiście kierowałem karetkę do odpowiedniego zejścia na plażę w Chałupach
przyczyna - nauka sterowania na 12m2 - gdy myśmy ostro pływali na 9m2 :idea:
..pewnie rozmiar 12 m2 był najmniejszym w tym konkretnym bagażniku..
myślę, że poszkodowany do końca życia już będzie miał problem z chodzeniem.. warto było?

kolejna sytuacja: Międzyzdroje - rok temu - znów mam mocno na 9m2
widzę jak dwóch gości walczy z dużym sajzem Cabrini na plaży
schodzę, zaczynam rozmowę - okazuje się, że ten co trzyma latawiec i nieudolnie nim obraca próbując startować z powerzone (około 30 węzłów) to ten "doświadczony" - tzn umiał już spływać z wiatrem
ten podpięty - trzyma bar pierwszy raz, nawet nigdy nie sterował żadnym , ale twardy gość, motocyklista, jednak już nieco niepewny, poczuł nieokiełznaną moc natury, nie oktanów
wylądowałem się, pogadaliśmy, okazało się że bar mają w ogóle źle podpięty, bo nie bardzo umieli
zrezygnowali z "ćwiczeń" tego dnia ..jestem pewien, że nie potrwało by to dłużej niż kilka sekund..

opisywać dalej?

takich sytuacji widziałem dziesiątki, może już ponad sto..
ale CO może wiedzieć o tym weekendowy kitesurfer zalogowany w 2012 :hand:
..może tylko skrytykować - nie odmawiam - takie Twoje prawo..

każdy widzi w filmie to co chce zobaczyć - dla wielu koncepcja jest zabawna - niektórych jak widać boli ..każdemu nie dogodzisz , nie będziemy nawet próbować :hand:

peace

Brutus
Deska: Nobile, SU2
Latawiec: RRD, NKB, Nobile
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 21 razy
Kontaktowanie:

Post21 maja 2014, 21:28

Rozpisales sie , oczywiście masz rację.... tyle ze ja nie o tym.

Ja skrytykowałem film gdyż twierdzę ze nie masz prawa z nikogo publicznie sie nasmiewac... i głównie ze oszustwem jest prezentowanie ze tak wygląda szkolenie w wietrzny dzień na zatoce (chyba ze 10 lat temu o 6 rano)

Awatar użytkownika
FilipN
Postawił piwka: 68 razy
Dostał piwko: 77 razy

Post21 maja 2014, 21:55

Brutus pisze:oszustwem jest prezentowanie ze tak wygląda szkolenie w wietrzny dzień na zatoce (chyba ze 10 lat temu o 6 rano)

czy dobrze rozumiem, że według Ciebie w opisywanej scenie szkolenia:
a) nie ma wiatru
b) nie jest to dzień (noc? :shock: )
c) nie została nakręcona na zatoce
d) nagranie pochodzi z 2004r

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post21 maja 2014, 22:25

Brutus pisze:... i głównie ze oszustwem jest prezentowanie ze tak wygląda szkolenie w wietrzny dzień na zatoce (chyba ze 10 lat temu o 6 rano)

Brutus - TO konkretne szkolenie miało miejsce 2 :idea: dni temu
JUTRO będą kolejne - IDENTYCZNE, pojutrze również i ..tak do około 15 czerwca , KAŻDEGO ROKU

TAK właśnie wyglądają szkolenia tu - GWARANTUJĘ Ci to, bo szkolę tu od kilkunastu lat
gwarantuję Ci też, że w żadnej sensownej Szkole nie zobaczysz takich akcji jak "szwagry" na filmie :hand:
z wielu powodów: dostępności gamy sprzętu w pełnych rozmiarówkach, doboru miejsca i warunków , metodyki szkolenia itd itp etc..
a że ludzie pchają się w lipcu i sierpniu, tworząc korki na drodze i tłok pod Kempingami na wodzie (bo KAŻDEGO letniego dnia mogę Ci pokazać spoty - oraz plaże, na których będziemy sami :twisted: ) - na to wpływu nie mam
lipiec i sierpień to nie są moje ulubione miesiące tu
za to maj, czerwiec i wrzesień - jak najbardziej :thumb:

od kilkunastu lat o tym trąbię gdzie mogę :idea:

takie pływanie - jak tu będzie od jutra przez kilka dni, i dłużej
jest NAJLEPSZYM NA ŚWIECIE :idea:
a w "paru" miejscach byłem

co do publicznego piętnowania zachowań: "wiódł ślepy kulawego"
wybacz - sam zadecyduję CZY mogę to robić - czy nie :idea:
film krytykuje sytuacje - nie konkretne osoby z imienia, nazwiska..
i w NASZYM wspólnym interesie jest brak oficjalnego przyzwolenia na tak niebezpieczne zachowania :idea:

peace

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post22 maja 2014, 15:43

Brutus pisze:Ja skrytykowałem film gdyż twierdzę ze nie masz prawa z nikogo publicznie sie nasmiewac...

Przepraszam, ale nie rozumiem - kto tu się z kogo publicznie naśmiewa? Żeby się z kogoś naśmiewać to trzeba przedstawić kto to jest. Tutaj nikt tego nie wie, twarz też ciężko rozpoznać. Zresztą nie odebrałem tego jako naśmiewanie się, szczególnie z osoby, raczej pokazanie idiotycznej sytuacji.
Tradycyjnie najlepiej wszystkim wychodzi bicie piany. Jak dla mnie filmik pokazuje jak może wyglądać szkolenie i moim zdaniem nikogo nie uraża. Powiem więcej - nawet gdyby ktoś uparł się gonić Ziomka po sądach za urażenie dumy, to i tak filmik przyniesie więcej pożytku niż szkody.

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post22 maja 2014, 17:06

Nie wiem co jest "strasznego" w filmie który z założenia ma być beką, satyrą. Najwyraźniej nie każdy skumał bazę... :D

Nie każdemu muszą pasować Ziomkowe filmy, ale jeśli po obejrzeniu tego filmu przynajmniej jest dyskusja o bezpieczeństwie szkoleń to przynajmniej jakiś plus tego jest. Nawet jeśli jest porównanie różnych podejść do szkolenia, to dobrze niech o tym się mówi. Moim zdaniem ten filmik więcej pozytywów wniesie niż szkód. Przemilczanie to chyba też nie najlepszy pomysł, bo pożniej wszystko się odbija na tym co dzieje się na wodzie czy plaży w czasie szwagrowych szkoleń.

Sady, wizerunek, obraza? Pliz, bądźmy poważni. No co, szwagry pójdą do sądu.... kabaret! :shock:

Wolansio
Deska: BraCuru, Moses, SU-2
Latawiec: Wainman
Postawił piwka: 34 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post26 maja 2014, 10:59

Według mnie Ziomek zrobił bardzo dobrze humorystycznie pokazując tą akcję "szwagrów" szczegolnie w porownaniu do odpowiedniego szkolenia. Kolesie wykrecajacy takie numery powinni byc pietnowani. Dzieki nim później kitesurfing odbierany jest jako zagrożenie dla otoczenia, kiedy jakis plazowicz dostanie w czache spadajacym kajtem. A potem mamy zakazy, ograniczenia itp...

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post28 maja 2014, 08:23

..piękny majowy wiatr, dość mocny z północy ale jakoś specjalnie chłodno nie jest :hand:

Obrazek

jeszcze kilka miejsc nam zostało :idea: --> Kitesurfingowe Obozy Studenckie

peace

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post06 cze 2014, 10:07

..tegorocznego maja złym wiatrowo nazwać nie można , choć najcieplej nie było :hand:

czerwiec na razie również dobrze się zaczyna :thumb:

wczoraj wiało jak z suszarki :shock: to i podszkolić się można - kursanci też robili błyskawiczne postępy :clap:

małe video z wczoraj: KItesurfing Chalupy Nauka KGB

oby tak dalej :thumb:

peace

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post10 cze 2014, 08:45

Obrazek

..PRORAJDERY WJECHAŁY!

..miło nam poinformować, że firma SU-2 wybrała WAKE.PL na jedyne Centrum Testowe swoich desek na Półwyspie :thumb:

Deski są do bezpłatnych testów 24/h w trakcie naszego sezonu czyli do końca września 2014 - a później na wyjazdach :idea:

peace

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”