..przepraszam, jeśli uraziliśmy Twój bagażnik
żenadą - jest anonimowe straszenie paragrafami - nie pierwszy i nie ostatni raz , przyzwyczaiłem się..
sytuacja na filmie jest nagrana przypadkowo, obserwujmy takich i dużo gorszych akcji naprawdę wiele w sezonie
często dając do zrozumienia, że nie jest to bezpieczne
do przewidzenia było, że film będzie kontrowersyjny - nie jest to słodka nowelka o kolejnym blajndżadżu
co do filmu - mógłbym zacząć opisywać takie sytuacje
a to z połamanym biodrem, jak osobiście kierowałem karetkę do odpowiedniego zejścia na plażę w Chałupach
przyczyna - nauka sterowania na 12m2 - gdy myśmy ostro pływali na 9m2

..pewnie rozmiar 12 m2 był najmniejszym w tym konkretnym bagażniku..
myślę, że poszkodowany do końca życia już będzie miał problem z chodzeniem.. warto było?
kolejna sytuacja: Międzyzdroje - rok temu - znów mam mocno na 9m2
widzę jak dwóch gości walczy z dużym sajzem Cabrini na plaży
schodzę, zaczynam rozmowę - okazuje się, że ten co trzyma latawiec i nieudolnie nim obraca próbując startować z powerzone (około 30 węzłów) to ten "doświadczony" - tzn umiał już spływać z wiatrem
ten podpięty - trzyma bar pierwszy raz, nawet nigdy nie sterował żadnym , ale twardy gość, motocyklista, jednak już nieco niepewny, poczuł nieokiełznaną moc natury, nie oktanów
wylądowałem się, pogadaliśmy, okazało się że bar mają w ogóle źle podpięty, bo nie bardzo umieli
zrezygnowali z "ćwiczeń" tego dnia ..jestem pewien, że nie potrwało by to dłużej niż kilka sekund..
opisywać dalej?
takich sytuacji widziałem dziesiątki, może już ponad sto..
ale CO może wiedzieć o tym weekendowy kitesurfer zalogowany w 2012
..może tylko skrytykować - nie odmawiam - takie Twoje prawo..
każdy widzi w filmie to co chce zobaczyć - dla wielu koncepcja jest zabawna - niektórych jak widać boli ..każdemu nie dogodzisz , nie będziemy nawet próbować
peace