Prasonisi - info-foto-relacja

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post26 maja 2009, 23:34

Kolejny wyjazd na Praso i mala foto-relacja

Termin: 7-14 maja 2009
Spanko w Kedrosie wiec od rana do wieczora mielismy spot pod kontrola.
Uczestnicy: Wino, Cezar, Ola i ja.
Obrazek

Na 8 dni pobytu mielismy 6 dni fajnego plywania (4/11m i 2/8m), tak ze jak na maj to calkiem niezle. Wiatr raczej slaby i sredni jak na Praso ale zato niesamowicie rowny i przyjemny co bylo idealne dla Oli i Winka, ktorzy sie uczyli i... sie nauczyli. Zaczynali jak kazdy od bodydragow:
Obrazek
oraz instruktarzu Niki i Cygana (swietnie sie spisali jako instruktorzy):
Obrazek

by po dwoch/trzech dniach smigac juz jak zawodowcy (gratulacje!)
Obrazek
Obrazek

Jako, ze oddalem ich w dobre rece mialem czas dla siebie i tez sobie troszke pogibalem:
Obrazek
na wave'iku tez bylo bardzo przyjemnie i instrukcje Marchewy staralem sie zapamietac i przyswoic
Obrazek

jak nie wialo przez chwile tez nie zamierzalismy sie nudzic.. znalezlismy jakiegos old longboarda :) i poszlismy sie bawic
Obrazek

Wieczory oczywiscie spedzalismy jak wszyscy u Kiki powiekszajac nasza 'kreske' o kolejne metki :)
Obrazek

Bylo naprawde milo i przyjemnie ale przede wszystkim pusto na wodzie.
Do nastepnego razu!
Obrazek
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2016, 14:07 przez szed, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Richie
Deska: SU-2/Custom/Carbon
Latawiec: ManiaC Wainman Hawaii
Dostał piwko: 1 raz

Post27 maja 2009, 17:55

ja byłem z zeszłym roku :), i nas na tydzień wyszło koło 1000 pln (last :)) a znajomym 1200 pln na dwa tyg., fajny hotelik, i w cenie śniadanie i obiado-kolacja więc, naprawde taniutko :)
pozdrawiam

rafi19891

Post03 lip 2009, 21:40

ja jadę teraz do prasonisi 20 lipca09.
Jestem początkującym kitesurferem będę wypożyczał sprzęt. Mam iko2 ale takie niepełne. Czy ktoś będzie tam na pływał w tym czasie i od czasu do czasu mógłby mi udzielić jakiś wskazówek dot. nauki pływania na kite tam na miejscu ? będę wdzięczny :)

Awatar użytkownika
robinm
Deska: Nobile, North
Latawiec: Nemesis, Bandit
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post04 lip 2009, 09:56

Zgłoś się do Generała (Metaxa Man) jest na Prasso instruktorem w Pro Center.

stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post04 lip 2009, 11:18

rafi19891 pisze:ja jadę teraz do prasonisi 20 lipca09.
Jestem początkującym kitesurferem będę wypożyczał sprzęt. Mam iko2 ale takie niepełne. Czy ktoś będzie tam na pływał w tym czasie i od czasu do czasu mógłby mi udzielić jakiś wskazówek dot. nauki pływania na kite tam na miejscu ? będę wdzięczny :)

radzę ci wszystko dogadać telefonicznie, bo niechętnie albo WCALE sprzętu kit na praso nie wypożyczają, a te "ika" to mało ich wzruszają, generalnie jak nie umiesz pływać to nikt sprzętu pożyczać nie chce.
Ale spróbuj jeszcze w wind4fun, kiedyś wstępnie załatwiałem cos podobnego.

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post04 lip 2009, 11:28

rafi19891 pisze:ja jadę teraz do prasonisi 20 lipca09.

Nie dostaniesz tam sprzetu jesli nie potrafisz ostrzyc do wiatru. Malo tego.. zeby bylo smieszniej nie wykupisz nawet asekuracji. Tylko kurs Ci tam na miejscu zostaje w takim wypadku lub swoj sprzet i plywanie na wave.
ps. i nie robcie zbyt duzego offtopu prosze! To topic fotorelacja z Praso, a nie porady.

Robin,
zapodaj cos z Twojego ostatniego pobytu!

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”