erde pisze:z tego co wiem w okolicach szczecina to ciężko o taka płytką i plaska wodę jak na zatoce puckiej, jeszcze nigdy nie pływałem w okolicach szczecina, niech ktos to juz plywał w tej okolicy jako początkujący niech powie gdzie mozna znalezc takie spoty (z tego co zauwazylem kobra plywa przy wsi wrzosowo, kolko dziwnówka)
póki co znalazlem fajne miejscówkę w Loissin bardzo bliskoz e szczecina raptem tylko 130km
gajtas pisze:Witam
Widzę że zebrała się grupka początkujących w naszym regionieMyślę, że to bardzo pozytywne zjawisko dla rozwoju tego sportu i chwała za to, że ludzię mają ochotę się "ruszać" w ten wyjątkowy sposób. Sam jestem początkujący i widzę że forum nie obejmuję specjalnym patronatem nowicjuszy (przeczytałem sporo lektury tego forum) i nikt nie zostawi suchej nitki na kimś, kto próbuje robić coś naprawdę głupiego i na własna ręke , zdaje głupie pytania, lub cwaniakuję co to nie on! .Sport ten jest fascynujący i piękny, ale i niebezpieczny, lecz pod odpowiednim przeszkoleniu można sobie poradzić.Wracając do nowych osób, tych co maja kompletny sprzęt, są gotowi do walki z latawką i chętnych do dalszej nauki. Wydaję mi się, żeby wyjechać taka grupą na płytką wodę musimy mieć jakmiegoś opiekuna,kolegę/koleżankę,patrona,ew.instruktora kogoś ogarnietego i parę sezonów na wodzie (może nawet 2 osoby) który nie będą chciały tylko popływać i wykorzystać warunki ale przypilnują, doradzą, krzykną z mordą jak będzie za grubo TYPU (ODPUŚĆ BAAARRR!!!) Nie wiem. generalnie zajmują się tym instruktorzy, ale może ktoś z forum podejmię się takiego zadania dla zorganizowanej grupy, ewentualnie poda cenę za ta usługę. Umawiamy się na danym spocie, jak będzie dmuchać oczywiście i do dzieła.Takie zorganizowanie się ułatwia naukę, postępy, czas i chyba co ważniejsze bepieczenistwo na wodzie dla tych uczących się i tych co latają.Czekam na odp zaintersowanych.
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 33 gości