Zmiana na wieksza szmatke

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Bandziooor

Post11 paź 2007, 23:13

W zeszlym roku ,do spolki z ziomkiem nabylismy Radsail Pro II 4, 5m, azeby przekonac sie, czy rzeczywiscie jest tak fajnie jak pisza. Okazalo sie, ze jest nawet lepiej- zabawa jest przednia, nawet jesli nie probowalismy szarzy na wodzie (mieszkamy 50m od LaManche:P ) , to samo 'puszczanie' tej szmaty to rozkosz;P

Teraz chcemy sie przesiasc na cos wiekszego, i stad moj post:

Co powiecie Panowie na Radsail Evo 8 albo 10 z priorytetem na nadchodzaca zime, bo interesuje mnie zakup sprzetu, ktory bedzie rownie uzyteczny na sniegu jak i na wodzie?

A moze macie jakies swoje typy?

Budzet ok 2000 pln (+ - 500)

Z gory dziekuje za pomoc!

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post12 paź 2007, 07:34

Na evo śmigałem całą jesień poprzednią, całą zimę (której nie było), całą wiosnę i pół lata.

Powiem tak (miałem 10m2/100kg masy)

Latawiec lata, latawiec nosi. Słabo odpuszcza szkwały, czasami lubi sie skundlić właśnie w szkwalistym wietrze. Jak jest równo to jest bajeczka nie latawiec ale tak to ma kazdy. Ostatnio widziałem jak manta 07 ozona miała to samo co evo znaczy się klapiła od byle podmuchu ale....
Odwracanie evo tez nie jest prosta sprawą jak masz malutko wiatru (ale przy takim sięnie jeździ bo nie da rady więc....)

Latawiec jest szybki i łądnie reaguje na bar - depower ma dobry.

Jak dla mnie przyjemny kite z niezłą windą, w miare ostro chodzi na wiatr ale po radkach pro ten bedzie naprawde fajnym zakupem i da wam dużo frajdy szczególnie na śniegu :)

Bandziooor

Post12 paź 2007, 17:18

Zgredzie ;) dzieki wielkie, wszedzie Cie widze pelno na forum, jakby mieli system sog'ow to bys dostal dwa;P

Czyli rozumiem, ze Radka evo polecasz smialo jako zasluzonego nastepce seri pro?

A gdybys mial zabawic sie w zakup szmatki na snieg a do tego dwoch desek i wiazac, co bys zakupil szefie? Wiesz, tak bez szalenstw, po cenie;)

Dzieki wielkie.

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post13 paź 2007, 18:07

na deskach się nie znam, na latawcach tez nie ;)

toteż nie doradzam a tylko napisałem co myślę o evo.

Czasami mnie evo denerwowało ale nie na śniegu i nie jak wiał wiatr :)

No i winemiał zdecydowanie lepsza od accesów.

Bandziooor

Post14 paź 2007, 14:47

eee...spoko, stanelo na evo i juz postanowione. Robimy sciepe z brejdakiem wiec nie jest zle :)))))

Teraz tylko byle do stycznia i frrrrrru do zabojadow:/

enozo
Kontaktowanie:

Post15 paź 2007, 10:23

zgred pisze:...No i winemiał zdecydowanie lepsza od accesów.

Których ACCESS'ów :?: Kiedy latałeś na kim kolwiek ACCESS'ie poza 6m ostatnio z buggy.
JA latałem na EVO i się nie mogę zgodzic ze ma lepszą windę niż ACCESSII :snooty: powiedział bym raczej ze podobną
pozdros

Wróć do „Snowkiting Forum”