Profilaktyka przeciwprzeziębieniowa

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
bitter
Kontaktowanie:

Post23 paź 2007, 07:47

Ciekaw jestem czy macie jakieś sposoby na tę wkurzającą przypadłość jaką jest przeziębienie. Ponieważ jestem morsem to nie miewam gryp, przeziębień z temperaturą 40stopni i tkaie tam. Ale przy takich skrajnych warunkach w postaci temperatury i wiatru, rozbierania się z mokrym ciałem na dworze nie sposób uniknąć, kataru i lekkich objawów przeziębienia. Jak mnie zaczyna dopadać to robię syrop z cebuli i szprycuję się gripexem, ale to już po fakcie, może ktoś ma sprawdzoną metodę profilaktyki?

Pozdrowionka

evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post23 paź 2007, 08:45

No własnie!! Ja mam ciagły problem z zatokami. Nie moge tego wyleczyć. Może istnieje jakaś szamańska metoda?
:D

Awatar użytkownika
przemjas
Deska: SU-2 Prorider
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 18 razy
Kontaktowanie:

Post23 paź 2007, 09:03

novorutin, skorbolamid czy jakos tak
ogolnie tabletki wzmacniajace, witaminy itp

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post23 paź 2007, 09:58

Jeszcze lepszym nie sprawdzona

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post23 paź 2007, 10:20

...a tak na poważnie, to codzienne picie, lub łykanie tranu :D:D:D

Ponieważ mój dwuletni synek często zapadał na zapalenie oskrzeli i zaczęło mnie wkurzać ciągłe zapisywanie przez lekarki (im chyba za to płacą :shock: ) antybiotyków, więc postanowiłem coś z tym zrobić!!!
Po zasięgnięciu kilku rad tu i ówdzie, postanowiłem kupić tran smakowy (cytrynkowy) i od przeszło roku codziennie rano, bierzemy z synkiem po łyczku :D:D:D

Długotrwałe i systematyczne spożywanie traniku, spowodowało, że (odpukać puk puk puk :D ) ani mój synek nie złapał przeziębienia, ani ja :D:D:D

Nawet jak złapie cię lekkie przeziębionko i katar, to zazwyczaj i u mnie i u synka, przechodzi w ciągu nocy :):):)

A tabletki to ostateczność, uważam, więc najpierw środki "babcine", typu cebula z miodkiem, albo tranik, a dopiero potem chemia!!!

Zdrówka Wszystkim Życzę!!!

Heeej!!!

Awatar użytkownika
bitter
Kontaktowanie:

Post23 paź 2007, 10:37

rolnik pisze:Jeszcze lepszym nie sprawdzona

true true ... niesprawdzona najlepszym ;-)

Awatar użytkownika
inzynier
Kontaktowanie:

Post23 paź 2007, 10:42

z walsnego doswiadczenia;ogolnie nie lykam prochow ale jak wychodze z basenu badz w inny sposob narazam cialo na przewiew lykam 2rutinoscorbiny i pije aspiryne badz gripex i nigdy mnie nie lapie wczesniej jak tego nie robilem to lapalo...

Cubano napisal kobieta..ale to chyba na katar :)tylko i wylacznie :twisted:

Awatar użytkownika
inzynier
Kontaktowanie:

Post23 paź 2007, 10:55

Cubano pisze:
inzynier pisze:z walsnego doswiadczenia;ogolnie nie lykam prochow ale jak wychodze z basenu badz w inny sposob narazam cialo na przewiew lykam 2rutinoscorbiny i pije aspiryne badz gripex i nigdy mnie nie lapie wczesniej jak tego nie robilem to lapalo...

Cubano napisal kobieta..ale to chyba na katar :)tylko i wylacznie :twisted:

no nie wiem

ja jak wychodze z basenu to zakladam kapielowki, a nie lykam piguly.. :-)

welniane na watolinie :lol:

maciekraz
Deska: SU-2
Latawiec: Neo
Kontaktowanie:

Post23 paź 2007, 11:50

Szamańska metoda to może nie jest, ale miód z pasieki pity codziennie w roztworze H2O, dodaje trochę animuszu. Szklaneczka z rana i żadna chemia nie jest potrzebna. Na snowkite można w samych butach i czapce się wybrać :lol:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post23 paź 2007, 13:51

Cubano pisze:sprawdzonym sposobem na przeziebienie jest sprawdzona mloda kobieta !

"na grypę najlepszy RUMJANEK" :wink:

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post23 paź 2007, 14:11

Ziomek. pisze:
"na grypę najlepszy RUMJANEK" :wink:

A nie można tak bez Janka :?: ;)

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post23 paź 2007, 15:14

evolutionVIII pisze:No własnie!! Ja mam ciagły problem z zatokami. Nie moge tego wyleczyć. Może istnieje jakaś szamańska metoda?
:D

trzeba nosić b. ciepłą czapkę, albo chociaż taką polarową opaskę na głowę :wink: serio :wink:

Awatar użytkownika
Emede
Kontaktowanie:

Post23 paź 2007, 15:38

Butter, tak jak mowisz, najlepiej sie hartowac. Kiedys bylem chorowity, co zime mialem jakies zapaelnie pluc, oskrzeli itd itp. Zaczalem brac zimne prysznice, wychodzic na dwor ubrany tak, aby bylo mi troche zimniej niz powinno, przewietrzac pokoj, wlaczac kaloryfer tylko w ostatecznosci i w ciagu kilku lat bylem u lekarza moze dwa razy (zarejestrowalem sie chyba z 5 razy wiecej, ale jak przychodzil moj termin to dana dolegliwosc juz ustapila).

Ew. jakies witaminki etc.

pozdro

Awatar użytkownika
terranborn

Post23 paź 2007, 17:39

yanosik ma racje co do tranu, ale ja bym wybrał alternatywe w kapsułkach - w każdej aptece dostaniesz lub w sklepie z odżywkami "omega 3".

Dobrym sposobem jest także łykanie l-glutaminy, która w moim przypadku była najbardziej skuteczna - udało mi się bez nawet przeziembienia przeczekać zimę chodząc prawie codziennie na basen :wink: Dopiero jak ją odstawiłem po tygodniu mnie dorwało... :roll:

Suplementy witaminowe bym sobie darował... raczej tylko jak pływasz można jakąś mocniejsza dawkę witaminy C wypić np. 1000mg :wink:

piotr2007
Kontaktowanie:

Post23 paź 2007, 21:00

Cholera zrobiło się się jak na forum dla kobiet z zaburzeniami miesiączkowania. Facet sie nie rozczula nad byle jakim przeziebieniem.

Wróć do „Forum Główne”