Kajtowe szaleństwo na białym puchu !!!

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Awatar użytkownika
Kris.
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post25 paź 2007, 19:55

a znacie jakies podobne miejsca do równi?

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post25 paź 2007, 20:27

Ja też tak myślę!!!
Lepiej, gdyby wklejać i informować o jakichś fajnych spotach snowkite'owych gdzieś w górach, jakieś fajne płaskowyże z klimacikiem, które jednak nie znajdują się na terenie żadnego PN.
Kiedyś czytałem gazetę, jednak nie pamiętam tytułu - było tam o takiej grupie "Snow Riderz" lub "Soul Riderz" i opowiadali o fajnym spocie, na którym byli. Jak wiało, to kite'owali, a jak nie wiało to był tam do dyspozycji wyciąg i snowpark. Kurde, gdzieś mi się ta gazeta podziała i nie pamiętam nazwy, a brzmiało zachęcająco :D
Może ktoś sobie to kojarzy???
Można by się tam kiedyś skrzyknąć :D:D:D

Heeej!!!

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post25 paź 2007, 23:35

działalność zarobkowa w Parku Narodowym Question Doh nieładnie Naughty

Nie wiem, co widzisz "nieładnego" w działalności zarobkowej w Parku Narodowym - działalność gospodarczą na terenie Parku prowadzi wiele podmiotów prywatnych i państwowych - od przewodników górskich PTTK po szkoły narciarskie i snowboardu.

Wszystko jest kwestią odpowiedniego zezwolenia. Pewna szkoła - nie będę tu robił reklamy - ma w swojej ofercie szkolenia na Równi pod Śnieżką właśnie...

Listę miejsc przeznaczonych w KPN do uprawiania turystyki i sportu możecie znaleźć tutaj:

http://www.kpnmab.pl/

A fajnych legalnych miejsc do szkolenia i jeżdżenia jest mnóstwo, tak w polskich jak i czeskich karkonoszach...tak na terenie parku jak i poza nim, o czym można przekonać się czytając np: czeskie fora snowkite. Trzeba tylko dobrze poszukać...

Do zobaczenia na stoku.

Peace

Wróć do „Snowkiting Forum”