chyba kupię pansh... lae jaki rozmiar?

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Tompey
Kontaktowanie:

Post31 paź 2007, 01:30

trafiłem na stronę http://www.panshkite.com i skusiły mnie te szmatki... głównie cena, opinie na jakie trafiałem też niezłe.

Ale który dokładnie wybrać? Ważę koło 80 kg, no troszkę mniej, kita chcę do nart, może czasem na wode. Umiejętności mam jeszcze zerowe. Nie kupię raczej latawca tylko do nauki... nie mam kasy na to:/ chcę taki pewnie na kilka lat. Chcę jezdzić na tym szybko, trochę poskakać no i nie zrobić sobie krzywdy.

sa takie

1) Blaze II jako jedyny z De-powerem... jakia wielkość dla mnie odpowiednia? Czy ten de-power to taka istotna rzecz? może odpuścić sobie na początek?

2)Blaze, od razu z linkami i uchwytami, cena bardzo przystępna:)

3) Legend... jest najtańszy, może też najgorszy? jaka wielkość jeśli na tego się zdecyduje?
Ten mógłbym kupić do nauki na jeden sezon, a później tylko na silne wiatry a później kupić porządny... tak byłoby dużo bezpieczniej. Ale też nie wiem jakiej wielkości

4)Pansh Ace razem z rączkami, ale bez linek trzeba osobno zamawiać. Całkiem ładny model.

Proszę, pomóżcie mi w wyborze, bo od tygodnia siedzę po nocach na necie i ciągle szukam.

Pozdrawiam
Tomek (gg: 93000249)

P.S. może znacie jakieś równie tanie latawce?

Tompey
Kontaktowanie:

Post31 paź 2007, 02:29

głupotę walnąłem Ace ma linki to blaze II nie ma ani linek ani baru:/ pewnie zwiekszyłoby to mocno koszty:/

Tompey
Kontaktowanie:

Post31 paź 2007, 05:09

mógłbym kupić tanio latawiec komorowy 4 m^2 taki do nauki.
ale czy to wogóle pociągnie mnie na nartach? Da się na tym skoczyć jak ma się 80 kg. Warto się w to wogóle pakować?

Kurde jest 5:05 a ja jeszcze siedze i szukam kita jakiegos:/
Ludzie zlitujcie się nade mną i poradzcie mi coś konkretnie, bo jak tak będę po nocach siedział i szukał latawca na necie to się wykończę błyskawicznie i będziecie mieli mnie na sumieniu :wink: ... baaardzo proszę:)

Awatar użytkownika
Regis
Deska: CrazyFly Raptor 135x41
Latawiec: Peter Lynn Fury v3 10
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post31 paź 2007, 08:26

Depower bardzo wazna sprawa. Poszukaj poczytaj wszystkiego sie dowiesz.

Osobiscie jak masz cos kupowac ze stajni pansha to kup blaze II 10m2.
Pamietaj tylko, ze jak przyjdzie Ci latawiec nielot - nie masz na Pansha gwarancji. Producent poprostu nie daje.

No i dokupic musisz bar. Koszt ok 370zł np. Firmy Ikar.
Linki Dynema 25m 4x220 kg jakies 150zł.

W sumie wyjdzie Ci jakies 1200 zł. Kupe kombinacji... a pod okiem masz FS Coola 9.0 kompletnego ze sprawdzonego zrodla i w tej samej cenie.

Do tego jeszcze dochodzi zakup trapezu (mam na sprzedaz Maui Magic za 300 zeta)

No i trzeba sie nauczyc co z tym wszystkim robic :D

Wróć do „Snowkiting Forum”