Crazy Horse pisze:hehe, czyzby team naisha nie mógł spokojnie spać.
Sam byłem w szoku kiedy sie dowiedziałem, o tym, ze zwyciezca całego pucharu uzyskuje równiez tytuł Mistrza Polski.
Gdyby ktoś miał jeszcze wątpliwości tego typu, to prosze kontaktowac się z Mariuszem Czaplińskim lub Donatem Raczkowskim (dla tych którzy nie wiedzą ) - Redaktory "naszej" gazety kitesurf i organizatorzy pucharu polski.
Problem znowu tkwi w szczegółach i braku wczesniejszej informacji o tym, ze zwyciezca pucharu polski zostaje równiez oficjalnym mistrzem Polski.
Z niecierpliwością czekam na rewanż z gwiazdami z naisha w Rewie o ile mnie zechcą dopuściś za te moje jak to nazwałeś, cyt:
"dziwię się po prostu, że zaczynasz popadać w groteskę i śmieszność przypisujac sobie nie wywalczone tytuły!!!!! "
Przykro mi, że sam wystawiłeś sie do wiatru pisząc o rzeczach o któryhc nie masz pojęcia. Gdybyś był na jak to powiedział pewien wysoko postawiony kolega z Red Bulla: "ch*** zorganizowanych zawodach" to może byś nie zaczynał niepotrzebnych dyskusji.
Może również powstrzymałbys się od pisania tego posta w swoim i zapewne kolegów z mistrzowskiego teamu imieniu.
Z jaknajbardziej wyluzowanymi, gorącymi i bezwietrznymi pozdrowieniami
Koniu
iiiihhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Witam

jak zwykle pisze we wlasnym imieniu i troche sie dziwie, ze znajac mnie tyle lat w to watpisz!!!
Dzieki za tych kilka zdan wyjasnienia, choc mysle ze w kwestii tytułu Mistrza Polski wiedziałeś, że jest coś na rzeczy troche wczesniej niż niedzielna dekoracja! Chciałbym się mylić!!!
Jeśli chodzi o zdobycie Pucharu Polski to w świetle początkowych ustaleń które przewidywały iż zdobywcą PP będzie ten kto uzyska najwiecej punktów w trzech z pośród czterech edycji wywalczyłeś 1miejsce w rankingu. Mogę Ci pogratulowac równej formy we wszystkich zawodach!!!
Jest jednak drobny problem, o powstanie którego nie obarczam oczywiście Ciebie, ale o którym chciałbym wspomnieć!
Wskazani organizatorzy ww Pucharu Polski Mariusz Czaplinski i Donat Raczkowski zgodnie twierdzili co nastepuje:
Cytat z magazynu KiteSurf( pod redakcja Donata Raczkowskiego )nr6, str16:
"Organizatorzy (PP) rozważali dokończenia tej edycji w innym terminie, ale ostatecznie zrezygnowali z tego pomysłu. Taka sytuacja wymusiła pewne zmiany zasad w ogólnej punktacji Pucharu Polski. Zamiast trzech najlepszych wystepów z czterech edycji o zwycieztwie zdecyduja tylko dwa spośród trzech startów."
Podpisano; Donat
I jeszcze cytat znajdujacy się na str18 (pod tabela wyników Meżczyzn) w tym samym numerze KiteSurfa:
"W związku z odwołaniem trzeciej edycji zawodów do klasyfikacji Pucharu Polski uwzględniane beda dwa najlepsze starty z trzech edycji."
Jeśli więc ktokolwiek twierdzi, że przepisy wyłaniające zdobywcę Pucharu Polski były jasne, to zgadzam się z tym oczywiście, tylko które z ogłoszonych przez wspomnianych organizatorów zasady???
Te z początku sezonu, czy te zmienione, ogłoszone na piśmie i potwierdzone ustnie przez organizatorów???
Ktokolwiek wygrywa w swietle obowiązujących, jasnych przepisów, zasługuje na szacunek, brawa, gratulacje itd. Niezależnie od sprzętu jaki używa, teamu który reprezentuje!!! To jest jasne jak słońce.
Natomiast przyznawanie tytułów o których wczesniej nie było mowy jest co najmniej niezrozumiałym nadużyciem!
Zdobywca Pucharu Polski jest zwycięzca cyklu regat o Puchar Polski ( w tym roku zawody w: Chałupy3, Jastarnia, Chałupy5.5, Jurata).
Nie słyszałem aby w tym roku rozegrano Mistrzostwa Polski (choćby w ramach Pucharu Polski) i aby ktokolwiek został ich zwycięzcą czyli Mistrzem Polski!!!
Powtarzam, nie kwestionuję klasy sportowej zadnego z uczestnikow! Wszystkim należa sie wielkie brawa za włożony wysiłek.
Zdecydowanie sprzeciwiam się sytuacjom zakulisowych rozgrywek i przyznawaniu tytułów bez pokrycia!!!!! Bo dlaczego np nie przyznać przy okazji tytułu Mistrza Europy Środkowej? Startowali przecież równiez Czech i Rosjanin! Dlatego własnie, że podobnie jak w przypadku mistrzostwa polski nie było wcześn iej o tym mowy!!!
Przepraszam wszystkich za ten przydługi elaborat i pozdrawiam gorąco

A jeśli juz wspomniałes o zawodnikach teamu Naish, to myślę że spia spokojnie, trenuja na dużym luzie i taki właśnie luz zaprezentowali w każdych zawodach zaliczanych do PP-wygrywajac we wszystkich trzech edycjach, które udało się rozegrać