Jak ktos chce sprobowac z 5 linka podczepiana do waroo to odsylam na strone besta do Yarga_Hybrid_5th-line_kit_MANUAL
To ze latawiec sie kreci wg mnie jest spowodowane tym ze obecnie latawce lepiej trzymaja kształt i maja zaokraglone tipy tak ze jak zostaje na jednej lince to kreci sie jak smigielko i wg mnie czy podepniesz do przednich czy tylnch efekt bedzie ten sam. Mysle ze BOW ngdy sie nie bedzie rozkladal na wodzie tak jak stary C a chyba o to ci chodzi.
Nie jest to prawda, leash popiety do sterujacej linki w latawcu typu BOW, powoduje, ze on sie kreci - robi "spirale smierci", przy podpieciu do linki mocy, nie ma tego efektu. Mozliwe, ze w waroo, nie mozna podpiac leasha do wewnetrznej linki, bo konstrukcja nie pozwala, ale nie jest tak w kazdym latawcu.
jachu dzieki ze poruszasz temat ktory mnie nurtuje.
szkoda ze tak enigmatycznie:
"Mozliwe, ze w waroo, nie mozna podpiac leasha do wewnetrznej linki, bo konstrukcja nie pozwala"
wiec bede cie molestowac.
co takiego sprawia ze nie da sie podpiac tego do wewnetrznej linki?przeciez mozna tam sobie jakies kolko dorobic.
zle cos mysle?
niekoniecznie kiteloopy. jesli latawiec zostaje na leashu i jednej lince zaczyna sie krecic jak smiglo.i to chyba nazywa sie spirala smierci.
kukems szukalem na forum besta moze niezbyt doglebnie.znalazlem posta o tym jak gosc podpinal sie do waroo tak jak ty i latawiec caly czas ciagnal a kiedy zostal na samym leashu to ciezko wtedy a wlasciwie niemozliwe bylo dotarcie do ohshit.jedyna opcja w takim wypadku pozbycie sie latawca.
5ta link.hmmm.ponownie. a nie wystarczy podpiac leasha do jednej ze srodkowych.uparty jestem:)
march_in pisze:niekoniecznie kiteloopy. jesli latawiec zostaje na leashu i jednej lince zaczyna sie krecic jak smiglo.i to chyba nazywa sie spirala smierci.
a jesli coś kręci się jak śmigło to nie jest kiteloop?
ja nie pisze, ze nie da sie do wew linki leasha dorobic, tylko ktos wczesniej pisal, ze konstrukcja waroo nie pozwala, czy cos, czyli, ze moze uzda jest tak skonstruowana, ze cos bedzie nie halo, nie wiem, nie podpinalem tak waroo. Natomiast "spirala smierci" nie jest tak zabojcza jak sugeruje nazwa
kubot.mniejsza o wiekszosc.jak zwal tak zwal.zbyteczna lingwistyczna polemika;) jesli myslalem o kiteloopie to zawsze z 4, 2 ma linkami. ciezko mowic o jakichkolwiek ewolucjach kiedy latawiec zostaje na jednej lince ale masz racje rowniez kreci kolka.
istotniejsze wydaje sie rozwiazanie.
apropos ostatniego posta jacha.kto pisal ze nie mozna podpiac?przyznac sie!!
Z ta spirala smierci, to nie jest tak tragicznie:) Musialem sie w tym roku liszowac z 13m Waroo przy mocno szkwalistym wietrze tak kolo 26-27Kts i fakt...latawiec zaczyna sie "krecic", troche sie przestraszylem:) ale fakt jest jednak taki, ze praktycznie NIE GENERUJE przy tym mocy...
okej rozumiem już i sam to widziałem kilka razy myślałem że chodzi wam o to jak bar nie odjedzie i kite zaczyna kręcić kiteloopy..
Po takiej spirali raczej niemożliwy jest już restart z wody