Ocean Rodeo ...

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
apache_board
Kontaktowanie:

Post18 sie 2004, 20:57

czesc!!!

ktos cos wie co to jest? widzialem faceta na plazy, ledwie pierdzialo a on postawil kite i to trzymalo sie tego nedznego wiatru ...

jesli ktos mial jakies doswiadczenia lub cos wiedzial to bede zwieczny za info

pozdro Apache :jive:

upss, post chyba powinioen byc nieco nizej, juz go przenosze, sorki za wilekie zamieszanie ...

zakrzaki
Deska: Su-2
Latawiec: F-one Bandit

Post18 sie 2004, 21:13

czesc
w weekend rozmawialem z gosciem ktory juz nie plywa dla tej firmy
reszte mozesz dopowiedziec sobie sam
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Adamski_Ustka
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post18 sie 2004, 22:06

Uwielbiam sobie dopowiadać :lol:
on nie pływa dla tej firmy bo się zabił :wink:

Dr Eutanator

Post18 sie 2004, 22:38

w Hurghadzie były wystawiane te kajty na targach i choć nie pływałem na nich, to z całym przekonaniem mogę stwierdzić, że to najlepiej, najdokładniej i najprecyzyjniej wykonane latawce. Pomimo tego, że obecnie nie można narzekać na jakoś latawców praktycznie żadnej firmy, to w ich przypadku po prostu było widać, że są jakiś jeden level wyżej.

Poza tym mają zawsze sporo inowacji i oryginalnych rozwiązań - choćby drążek One Pounch, który wypuścili zdaje się w 2003r. (obecnie Fone wykorzystuje zerżnięte z nich rozwiązanie), czy deska Zen, która ma tak głęboki concave, że na końcach jest na środku umieszczony tylko 1 fin, bo praktycznie cała krawędź robi za statecznik... o i jeszcze Pyro Drysuit - takie super wdzianko na zimną wodę - wykonanie też mego wypas i recenzje widziałem w samych superlatywach.

Ach, zapomniałem dodać, ze to firma kanadyjska a właściciel to bardzo miły, spokojny kolo, w przeciwieństwie do wydziaranego, zadredzionego francuskiego dystrybutora...

no to tyle co wiem :)

Awatar użytkownika
apache_board
Kontaktowanie:

Post20 sie 2004, 06:33

Czesc!!!

wielkie dzieki zawszystkie opinie i widomosci, sam tez ogladalem kita wykonanegoprzez ta firme " BRONKO" i tak jak mowil Dr Eutantor byl super zrobiony, zarowno graficznie jak i technicznie a najbardziej zaskoczylo mnie to ze trymal sie wiatru ktorego prawie nie bylo !!! Goscio se przyszedl na plaze rozklada sie z kitem, mysle powalczy chyba z wiatrakami i pojdzie z podwinietym ogonem a on tymczasem rozlozyl kitka otaklowal i .... dawaj nim w gore !
Pytaniwe zadalem bo jesli przy takim wietrze potrafilo to sie trzymac gory to warte jest zastanowienienia kupienie takiej machiny, mialem nadzieje ze ktos u nas na czyms takim plywa. jeszcze raz dzieki za informacje i opinie.

pozdro Apache :jive:

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post20 sie 2004, 09:15

cyt.
"najlepiej, najdokładniej i najprecyzyjniej wykonane latawce"

Czyli cała reszta przy Ocean R to ch...?
Ja bym tego nie powiedział, e są lepsze od Northa, Csbrinha, czy Naisha.

No ale przecież każdy widzi rzeczywistość inaczej

Awatar użytkownika
IgorS
Deska: North/Nobile/Cab
Latawiec: Cabrinha, AirRush
Dostał piwko: 1 raz

Post20 sie 2004, 10:04

Oto co pisze jeden z użytkowników

Dobre strony:
"The Bronco 16 mtr is an excellent kite. there is no doubt that the durability of the kite is extremely good using strong material. It flies steady and smoothly."

Oraz złe strony latawca"
"As with most larger kites it is slow to turn and does require some pressure on the bar."

Oczywiście jest to wycięte z kontekstu, lecz nie mniej wskazuje to slabą skrętność latawca, gdyż:
"It will allow for trick and moves knowing that it will still be there when you look up again"

Co prawda producent podaje wysoki AR=6.0, ale jakoś to się nie przekłada na jego szybkość lotu.

W każdym bądź razie można przeprowadzić ładną manipulację na podstawie jednego mało znaczącego posta:
http://www.kite-surf.com/userreviews/sh ... Index=1352

jak i na podstawie wypowiedzi czytelników na forum. Lecz niestety zawsze to będzie li tylko subiektywna ocena (no chyba że to ja opiszę :wink: )
Należy pamiętać, że jednemu zależy na ładnym design i kolorowance, innemu na durability (mowa o hardcore'owcach), hang-time itp natomiast innemu na bezpieczeństwie (np. takiemu mięczakowi jak ja)

Dr Eutanator

Post20 sie 2004, 17:13

Crazy Horse pisze:Czyli cała reszta przy Ocean R to ch...?
Ja bym tego nie powiedział...

ani jak koniu, tego nie powiedziałem, pisałem przecież o jakości, która dla mnie NIE jest decydującym aspektem w sprawie "najlepszy latawiec" -i pewnie dlatego nie pływam na Ocean Rodeo

osobiście oceniam kajta wg następujacych kryteriów (wymienionych numerycznie):

1. hang time i wysokość lotów - razem na 1szym miejscu,
2. zakres wiatrowy i wyprasowywanie szkwałów,
3. ostrzenie,
4. design,
5. cała reszta

nie wymieniam tutaj kwestii safty sys., bo to dla mnie sprawa baru a nie latawca, choć w tym zakresie jak już nie raz pisałem, Recona uważam za rewelacyjne rozwiązanie, chyba najlepsze z obecnie stosowanych

Wróć do „Forum Główne”