aaaby obejrzeć

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
majer
Kontaktowanie:

Post13 paź 2004, 22:40

dziwi mnie jedna rzecz...?

gościu zaliczyl niezły HT, po wylądowaniu jest taka scena, gdy inny gość stawia podobnej wielkości kajta...jak nie większego :?:

???

Awatar użytkownika
RANISZ
Deska: NOBILE NHP
Latawiec: North REBEL'e

Post13 paź 2004, 23:10

czemu nie moge pobrac filmiku z zadnego podanego przez was linku??

Awatar użytkownika
yacol
Kontaktowanie:

Post13 paź 2004, 23:11

z tego drugiego mozna...

Awatar użytkownika
QBIX
Kontaktowanie:

Post13 paź 2004, 23:16

fajne... tzn fajna sciema. przykro mi ale to jest zmontowane. mozna sie juz przestac jarac :cry:

Awatar użytkownika
Maslav
Kontaktowanie:

Post14 paź 2004, 09:07

oj wątpię, sa ujęcia z dwóch niezaleznych kamer

Awatar użytkownika
QBIX
Kontaktowanie:

Post14 paź 2004, 12:50

mnie zastanawia kilka rzeczy:
wiadomo ze goscia mogl tylko poderwac na taka wysokosc nie szkwal a prad wstepujacy powietrza. powiedzmy ze powierzchnia skuteczna jego skrzydelka wynosila ok 8m2. wniosek taki ze ten "komin" musial miec co najmniej 20m/s. w rozmowie gosciu twierdzi ze widac iz z chmura wygladala dziwnie cos sie musialo tam dziac. dla mnie ta chmura wygladala zwyczajnie na swiecie. zwykly tcu a w tle mlodziutki cb. spod czegos takiego na 100% tak nie daje. a jesli nawet oderwalby sie tak mocny "bombel" od ziemi to w tym momencie na ziemi powinno byc mini tornado. a rudemu ogrowi lekko co kudly sie ruszaja.
inna rzecz to gosciu co filmowal. jakos nie zrobilo to na nim wrazenia. tak samo publika na plazy. gosciu jest ok 75 stop nad ziemia sponiewierany i chyba nawet nie podpiety(?) pod kitem a niektorzy maja to w dupie. obrocili sie na chwile i tyle. zero zainteresowania wsrod ludzi ktorzy dzwonia odrazu na policje gdy kot wejdzie na dzrzewo (amerykanie).
i na koniec... czemu tylko jego deportowalo? bylo tam przeciez wiecej kiciarzy.
osobiscie to wiecej przemawia przeciw niz za.
jakies pomysly??

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post14 paź 2004, 13:01

QBIX pisze:fajne... tzn fajna sciema. przykro mi ale to jest zmontowane. mozna sie juz przestac jarac :cry:

dokladnie, mozna przestac sie jarac, ale z innego powodu

w tarfce czyli tam gdzie powstal cytowany filmik jest paru panow ktorzy takie i wyzsze loty maja regulrnie, nie korzystajac z FS i czy innego miekiego sprzetetu:) wiec to pewnie zaden przekret czy cud

Awatar użytkownika
QBIX
Kontaktowanie:

Post14 paź 2004, 23:50

taaaak jasne. to pewnie maja tez tam obsrane plaze skoro kazdy tak skacze :wink:

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post15 paź 2004, 08:18

maski pisze:dokladnie, mozna przestac sie jarac, ale z innego powodu

w tarfce czyli tam gdzie powstal cytowany filmik jest paru panow ktorzy takie i wyzsze loty maja regulrnie, nie korzystajac z FS i czy innego miekiego sprzetetu:) wiec to pewnie zaden przekret czy cud

sorry popier... :roll: mi sie watki ten tekst mial byc w topiku wlada o locie na FS

wracajac do filmiku to ma on juz troche czasu, a czy przekret czy nie bylo juz kiedys, o ile dobrze pamietam na kiteforum.com

Awatar użytkownika
kowis
Kontaktowanie:

Post15 paź 2004, 16:16

ten skok niepolegał natym ze dostał szkwał i poleciał w gore, poprostu tam dalej jest małe zbocze ktore powoduje pionowe noszenie (wiatr napotyka górke i szuka ujscia w gore)dlatego w pewnym momencie śmiałek:) leciał podwiatr.

Awatar użytkownika
Kłosa
Kontaktowanie:

Post21 paź 2004, 17:28

Takie rzeczy często dzieją sie w paralotniarstwie.. potrafia mieć wznoszenie do 20m na sekunde!!!!!!Bo jak taki bombel powietrz oderwany od rozgrzanej plaży lub pola złapie kolesia to go wlecze....a dobrze że sie nie wypioł, bo watpie żeby przeżył wypięcie..a tak to zawsze kite miał jakąs nośność.
Typ mówi że go chmurki porwały;-)
Pozdro dla Zingera;-)

Awatar użytkownika
Kłosa
Kontaktowanie:

Post21 paź 2004, 17:33

Sorrka nie zauważyłem 2 strony;-)

Wróć do „Forum Główne”