To sa 2 najsluszniejsze rozmiary desek. Moze mi Zed I katery powiecie na
cholere gosciowi deska 134x43

:edit: Na poczatek to warto miec 180cm potem 150 a nastepnie jedna z wyzej wymienionych.
Ale chyba nie masz zamiaru co chwile zmieniac desek?
Zed92 pisze:mel4body pisze:Witam wszystkich---- http://www.allegro.pl/show_item.php?item=372800442 ---- mam pytanie czy taki sprzęt na 180cm wzrostu i 72 kg wagi będzie odpowiedni? Zaczynam zupełnie od zera i chciałbym coś raczej na jeziora, narazie bez skoków i trików. Bardzo proszę wszystkich o radę. Pozdrawiam !
Akir pisze:A ja powiem 129 lub 132 (przy czym raczej ta 2).
To sa 2 najsluszniejsze rozmiary desek. Moze mi Zed I katery powiecie na
cholere gosciowi deska 134x43![]()
albo wieksza
:!:
:edit: Na poczatek to warto miec 180cm potem 150 a nastepnie jedna z wyzej wymienionych.
Ale chyba nie masz zamiaru co chwile zmieniac desek?
ziellik pisze:Witam,
Chce rozpocząć swojąprzygode z Kitem. Jestem na etapie szukania różnych zestawów ostatnio znajomy zaproponował mi taki oto zestawik:
komplet-latawiec 14m Naish Torch z 2006 r. , piecio linkowy , w zestawie bar z linkami oraz smycz do latawca i do deski , deske Best Spark 139, i trapez Dukine Fusion
Chcialbym sie was zapytac czy to jest kompletny zestaw?
Co sądzicie o poszczególnych elementach(latawiec, deska, trapez)???
Czy nadaje się dla początkowego?
Pozdrawiam @ll
__kater__ pisze:ważę podobnie (85) i mówię po sobie. na 130/39 daję radę bez problemu ale wygodniej mi się pływa przy słabszych i średnich wiatrach na 138/40 lub 144/41. Na 134/43 ostrzy mi się tak samo komfortowo jak na 144/41 zatem te dwa cm dają mi tyle samo co 10 długości ale za to deska jest krótka co pomaga w ewolucjach. Do średno zaawansowanej jazdy denia wystarczy a potem to już będzie celował samemu w to co mu pasi. Deska musi być dopasowana do umiejętności. Ja wystartowałem tylko od 130 i strasznie mnie to na początku hamowało...
kite_me pisze:Jaka jest roznica miedzy nobile 555 i 666 2008?
1. do tej pory uslyszalam ze 555 - jest bardziej miekka, ma ciensza krawedz latwiej na niej ostrzyc (ja wciaz z tym walcze), wygodniej na niej ladowac po skokach (mniej czuc w kolanach) i... szybciej sie niszczy (pytanie czy ja w ogole jestem w stanie deche zniszczyc swoim plywaniem).
2. na stronach producenta i polskiego dystrybutora opis niewiele mi powiedzial o konkretnych roznicach. wychodzi ze obie do ostrzenia sa dobre, a 666 nawet lepsza, 555 bardziej dla poczatkujacych, ale nie rozumiem czemu. co to znaczy? czym sie roznia w konstrukcji i jak to sie przeklada na komfort, trudnosc jazdy i skokow?
3. mysle o wersji kobiecej - bo oprocz bycia kobieta mam 50-55kg 167 cm : ) tylko czy na tej drobinie nie utone? jednak z piana itp waze wiecej ; ) no i jestem poczakujaca, halsuje, ostrze, ale to wciaz szlifowanie, i do perfekcji jeszcze brakuje. plywanie - hel, zegrze, czasem malta, moze kiedys egipt.
4. mam cabrinhe omege 12m bedzie jeszcze 9 albo 7. lubie byc przezaglowana, nie lubie sie szarpac i wachlowac : )
: )
Biały pisze:Gdybyś przeczytała ten temat od początku to byś wieidzała :wink:
kite_me pisze:Biały pisze:Gdybyś przeczytała ten temat od początku to byś wieidzała
1. wrzuc w wyszukiwarke 555, 666, nobile - ja z tych postow nie rozkminilam roznicy : )))))
2. temat przeczytalam w wiekszosci, jak masz linka do konkretnego posta to podeslij : )
3. pytanie z poprzedniego postu - wciaz aktualne : ))))
poz
: )
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości