Strona www za deskę

Deski do kitesurfingu.
Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post02 cze 2008, 15:24

Koledzy - dajcie sobie na luz - derhase jest PROGRAMISTĄ i GRAFIKIEM z tego co zrozumiałem a wykupieniem domeny zajmuje się jej właściciel czyli ten pan ;), do którego firma "KITE-WAY" należy więc przestańcie besztać gościa co temu panu zrobił stronę za to, że ten pan sobie taką nazwę wybrał... jedno z drugim nie ma nic wspólnego...

a nazwa domeny - fakt - łudząco podobna. jednak z jednej strony nie jest to winą derhase a człowieka, który tę domenę wykupił to po pierwsze a po drugie jeśli domena była wolna nie widzę podstaw by mieć do kogoś pretensje - smokie mógł ją także bez problemu wykupić zamykając drogę wszystkim chcącym mieć podobną nazwę domeny... Ja pracuję w firmie aston i zgodnie z tym co piszecie mam mieć pretensje do człowieka, który nazwie swoją firmę astom bo jest bardzo podobna i może przypominać moją... HELOŁ :idea:

Awatar użytkownika
w@riat
Kontaktowanie:

Post02 cze 2008, 15:51

Wy wszyscy chyba na głowe upadliście !
Gdzie tu podobieństwo stron? To są dwie różne strony!

Cubano przepraszam Cie bardzo ale jeżeli jestem właścicielem domeny dojlidy.net to łamie prawo autorskie Kampani piwowarskiej ?!
Chcecie mieć wylączność? Trzeba było przemyśleć sprawe i wykupić wszystkie podobne domeny. To wolny kraj. Każdy może kupić to na co ma ochote.

W Twoim rozumowaniu www.kiteforum.pl jest plagiatem strony www.kiteforum.com !

Zakończcie temat bo aż żal to czytać.
W 100% zgadzam sie z Peg

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post02 cze 2008, 15:54

Nikt nie beszta osoby, która zajmuje sie tworzeniem stron www. :idea:

Jest coś takiego jak przyzwoitość wiec nie pisz mi tu proszę o wykupywaniu witryn. Nie rozmawiamy o internecie i surfowaniu po klawiaturze. Jeśli zerknął byś na dorobek kiteway.pl to może jednak zauważył byś ze Kamilowi z tego powodu należy sie SZACUNEK.

Zreszta Pablo zaraz tu zrobi porzadek :) Wiec kolega derhase moze dostanie deske :)

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post02 cze 2008, 15:57

w@riat pisze:Cubano przepraszam Cie bardzo ale jeżeli jestem właścicielem domeny dojlidy.net to łamie prawo autorskie Kampani piwowarskiej ?!

A produkujesz piwo albo jesteś hurtownikiem?
Nie?
To po co piszesz nie na temat???

Gość

Post02 cze 2008, 22:03

mysle ze najlepiej nie uzywac w ogole slowa 'kite' bo jeszcze gotuf sie
ktus uobrazic, cu nie? albo zarejestrowac 'kite' tylko dla polakow.
'ZIEMIA DLA ZIEMNIAKOW , KITE TYLKO DLA POLAKUF'! :?

ciekawe ile innych kiteway'ow badz kite-way'ow jest na filipinach, tahiti,
albo w australii? a wy sie nie natkneliscie na zadna tak nazwe? trzeba bylo pogadac z nimi o kamilu od razu. i wogle, co nie? :lol:
zawsze ten sam zascianek... :roll:

bobi1kenobi

Post02 cze 2008, 22:06

poprzedni post to moj
juz sie szybko loguje coby mnie smietanka thurzem nie obwolala, co nie? :lol: :lol:

Awatar użytkownika
derhase
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post02 cze 2008, 22:22

Witam wszystkich rozgoryczonych userów. No to widzę że mamy temat przylizany z każdej strony finał będzie tego taki iż i tak kite-way.com pozostanie i tak bo taka domene wykupil klient. I mozecie puchnąć w szwach tym co nie pasuje i tak tego nie zmienicie ale naszczęście są w dzisiejszych czasach telefony na stronie kite-way.com jest numer tel i mail a jak trzeba to i gg sie znajdzie wiec ten kto ma jakie kolwiek roszczenia niech sie dogada bądź powie dla właściciela co go boli może odsprzeda domena nie wiem, chcociaz w to watpie.

Pozdrawiam w :twisted: szystkich :) :twisted:

bobi1kenobi

Post02 cze 2008, 22:32

mialo byc o twojej desce, a wyszla debata jak w 'Rejsie' :lol:

mysle ze na helu nie masz juz czego szukac hopie, bo jak sie pokazesz to bedzie HELL :twisted:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
derhase
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post02 cze 2008, 22:38

Heh tak się składa że deseczkę już mam od Sebastiana z extreme-outlet. Nie zmienia to jednak faktu iż jeśli ktoś potrzebuje pomocy od strony technicznej jestem do dyspozycji, a ponadto jestem pozytywnie nastawiony na wszelkie propozycje np...... za dobra porcje wiatru ktorego nie ma zbytnio na Lubelszczyznie w okresie wakacyjnym moge zaprojektować stronę itp. :roll: :P

Awatar użytkownika
w@riat
Kontaktowanie:

Post02 cze 2008, 23:11

cytuję: "Cubano przepraszam Cie bardzo ale jeżeli jestem właścicielem domeny dojlidy.net to łamie prawo autorskie Kampani piwowarskiej ?!"

Oczywiście, że nie ale co by było gdyby ktoś próbował wypromować i sprzedać dajmy na to piwo lech?

Nie ma sprawy :) Mogę reklamować każde piwo jak mi się żywnie podobać.
A tak btw. Lech należy do Kampani piwowarkiej.

Wolność Tomku w swoim domku. A więc róbta co chceta. G.... by mnie to obchodziło ,że za granicą jest taka firma co podobnie się nazywa.
Niektórzy wykładają duże pieniądze na to aby nazwa firmy byla unikalna. Trzeba było się zabezpieczyć.... A tak.....
To możecie co najwyżej cmoknąć Irlandczyków w przysłowiowy dzyndzelek.

A teraz niech mnie kółko różańcowe zjedzie.

Heh tak się składa że deseczkę już mam od Sebastiana z extreme-outlet. Nie zmienia to jednak faktu iż jeśli ktoś potrzebuje pomocy od strony technicznej jestem do dyspozycji, a ponadto jestem pozytywnie nastawiony na wszelkie propozycje np...... za dobra porcje wiatru ktorego nie ma zbytnio na Lubelszczyznie w okresie wakacyjnym moge zaprojektować stronę itp.

Gratulacje tak trzymać ! Liczą się chęci i dobry gest !

Widać ,że jednak te forum jest komercyjne... Nie liczy się fun. Liczą się pieniądze, prawda ?

Awatar użytkownika
w@riat
Kontaktowanie:

Post02 cze 2008, 23:36

Cubano pisze:
w@riat pisze:
cytuję: "Cubano przepraszam Cie bardzo ale jeżeli jestem właścicielem domeny dojlidy.net to łamie prawo autorskie Kampani piwowarskiej ?!"

Oczywiście, że nie ale co by było gdyby ktoś próbował wypromować i sprzedać dajmy na to piwo lech?

Nie ma sprawy :) Mogę reklamować każde piwo jak mi się żywnie podobać.
A tak btw. Lech należy do Kampani piwowarkiej.

Wolność Tomku w swoim domku. A więc róbta co chceta. G.... by mnie to obchodziło ,że za granicą jest taka firma co podobnie się nazywa.
Niektórzy wykładają duże pieniądze na to aby nazwa firmy byla unikalna. Trzeba było się zabezpieczyć.... A tak.....
To możecie co najwyżej cmoknąć Irlandczyków w przysłowiowy dzyndzelek.

A teraz niech mnie kółko różańcowe zjedzie.

Heh tak się składa że deseczkę już mam od Sebastiana z extreme-outlet. Nie zmienia to jednak faktu iż jeśli ktoś potrzebuje pomocy od strony technicznej jestem do dyspozycji, a ponadto jestem pozytywnie nastawiony na wszelkie propozycje np...... za dobra porcje wiatru ktorego nie ma zbytnio na Lubelszczyznie w okresie wakacyjnym moge zaprojektować stronę itp.

Gratulacje tak trzymać ! Liczą się chęci i dobry gest !

Widać ,że jednak te forum jest komercyjne... Nie liczy się fun. Liczą się pieniądze, prawda ?

no właśnie rzecz w tym, że lecha robi kampanie piwowarska, zatem próba sprzedania piwa pod tą samą nazwą byłaby plagiatem,

forum jest komercyjnie szalenie...

cóż za brednie ! jest komercyjne o tyle o ile komercyjne są texty zamieszczane przez forumowiczów, w założeniu jest projektem non profit
(Pablo popraw mnie proszę jeśli się mylę)

no włąsnie rzecz w tym ,że lech to dawne dojlidy, zatem próba sprzedania pod tą nazwą nazwą nie byłaby plagiatem.

PABLO oj PABLO ratuj bo mnie jadą. Człowieku zastanów się trochę po co Ci Pablo? Adwokat jakiś czy jaki grom?

Mam ci żywcem przykłady dać? Wystarczy spojrzeć w dział Giełda > Deski gdzie człowiek szuka konkretów a na ogloszenia odpisują FIRMY ! Proponując 500 innych rzeczy. Nie ważne ,że inne i niepotrzebne. Ale OFERTA musi być ! Reklama dzwignią handlu nieprawdaż ?
Ostatnio zmieniony 02 cze 2008, 23:41 przez w@riat, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
w@riat
Kontaktowanie:

Post02 cze 2008, 23:45

Cubano pisze:
w@riat pisze:
Cubano pisze:
w@riat pisze:
. Człowieku zastanów się trochę. Mam ci żywcem przykłady dać? Wystarczy spojrzeć w dział Giełda > Deski gdzie człowiek szuka konkretów a na ogloszenia odpisują FIRMY ! Proponując 500 innych rzeczy. Nie ważne ,że inne i niepotrzebne. Ale OFERTA musi być ! Reklama dzwignią handlu nieprawdaż ?

a co to ma wspólnego z zaistniałą sytuacją :roll: ?

Pytałeś o komercje forum więc odpowiedziałem. Trzeba było zacytować 2 wiersze do góry,

bobi1kenobi

Post02 cze 2008, 23:45

BOZEna!
jakie to sycko mundre! :shock: :shock:
idzta hopaki na uekonomie albo na prawo
albo na hipotetyke najlepiej :lol: :lol: :lol:

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post02 cze 2008, 23:48

bobi1kenobi pisze:BOZEna!
jakie to sycko mundre! :shock: :shock: