Lodz-cieply weekend

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
airman
Deska: FLYBOARDS
Latawiec: FLYSURFER
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post22 paź 2004, 19:50

Zapowiada sie bardzo przyjemny weekend jak na pazdziernik. 15 stopni i tyle samo wezlow. Ja na pewno nie odmowie sobie wypadu na nasz zbiornik z zimna woda (Jeziorsko)
Zapraszam wszytkich kitelodzian.
andrzej
www.airman.pl

Awatar użytkownika
Max/Łódź
Deska: Naish Haze
Latawiec: Flysurfer Speed
Kontaktowanie:

Post23 paź 2004, 15:33

No ja bankowo sie pisze na jutro 8)

Awatar użytkownika
swistak
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post23 paź 2004, 19:58

dzisiaj bylo dobrze skzoda tylko ze eutanatorem plazy pomylilismy:P

Dr Eutanator

Post23 paź 2004, 21:20

NO POCZEKAJ CHWILE !! NIE PRZEWIJAJ - NIECH SIE STRONA ZALADUJE, NIE !!

Oj, oj, oj!!! bylo wymarzone plywanko!!! najslabszy wiatr przy jakim plywalismy 3,7 wezla!! a najmocniejszy pewnie z 14

Jeziorsko jest rewelacyjne a pikanterii dodaje to, ze faktycznie plywa sie po rzece - naszej milej Warcie.
Jeziorsko, to sztuczny zbiornik, powstaly z zatamowania naszej cieniuskiej Warty - cos podobnego tez jest kolo Wloclawka. Ogolnie krajobraz wyglada troche tak, jakby ktos zrzucil tam bombe atomowa, albo meteoryt by przy...al i zalala to woda...

dojechalismy na miejsce pare minut po 11 i pomimo tego, ze wiatromierz pokazywal 7-8 knotow, to rozpakowalismy manatki

Obrazek

i chociaz w czasie pOOOmpowania wiaterek jeszcze przygasl, to stwierdzilismy, ze jak juz jestesmy, to chociaz zamoczymy dupska - wiec ruszylismy...

Obrazek

... ruszylismy zaopatrzeni w moja nowa deseczke Stkonkera o dosyc sporych rozmiarach - 157x40 (a tak przy okazji - na zdjeciu powyzej z wody wystaja konary drzew)

Obrazek

i wkrótce potym nastapil szok !!! Do tej pory nie wierzylem i w ogole nie chcialem sluchac bajek o plywaniu przy 6ciu wezlach... dzisiaj oczy szeroko mi sie otworzyly, a pysk rozesmial od ucha do ucha!! (dodam, ze atakowalismy z moim Globkiem 18sqm)

Obrazek

tak, tak to 2 bfty! ... i wiecie co, na prawde nie chcialo mi sie wierzyc - ale przy tym marginalnym wietrze prawie ze udawalo nam sie wrocic w to samo miejsce i wychodzily nawet jakies takie, jak to Swistak okreslil - zabie podskoki. Z powodzeniem zaliczylismy tez po backloopie.

Ale sluchajcie tego, zaczelo wychodzic sloneczko i akurat tak sie zdarzylo, ze to ja bylem na wodzie. Wiatr juz calkiem siadl, ale jeszcze wachlujac utrzymywalem sie spokojnie na wodzie, tym niemniej schodzilem z wiatrem. Jak wrocilem, Swistak pokazal mi co nakrecil na kamerze - wialo wtedy 3,7 wezla !!!!!!!!!!!!! Nie wiem jak to mozliwe - na pewno nie!! ale nawet jak te kilkadziesiat metrow od brzegu bylo kilka wezlow wiecej to i tak jest to jakies szalenstwo!! Moze kiedys zgram ten filmik na kompa, to sami zobaczycie - w kazdym razie wiem, ze teraz przy 8 wezlach bedzie juz niezle !!! ale jestem szczesliwy !!!

ach - moj downwind skonczyl sie na plazy, na ktora faktycznei powinnismy trafic od samego poczatku
Obrazek

po trudnym powrocie - musialem przebijac sie przez druty, wielkie i male kamienie, kupy szkla, wielkie i male muszle, kawalki blachy, zardzewiale druty, polamane dachowki... oczywiscie na bosaka - chcielismy sie zwijac.
Juz skladalismy maszyny, Swistak sie przebral, a tu sie zachmurzylo .... i zaczelow ladnie dawac - 8, 9, 10 wezlow.... potem juz 11 i 12 - do tego czasu udalo mi sie byc juz na wodzie i zabawiac sie w pelni.
Za jakis czas wskoczyl tez Swistak...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zwroccie uwage, ktora reka zlapal tego graba (zdjecie powyzej)!

Obrazek

wialo calkiem milo!! i jak sie okazuje, nawet 23 pazdziernika mozna sie niezle zabawic !!!

i jeszcze jedna fota
Obrazek

A NA SAM KONIEC RARYTASIK, DLA TYCH NIECO MNIEJ OBRZYDLIWYCH

Obrazek

Obrazek

powiem tylko tyle - w Jeziorsku trzeba dobrze wybrac plaze, bo inaczej mozna trafic na zatopiona szkole rolnicza :!: :!: :!:

po 16tej zaczelismy sie zwijac i o 5 wracalismy do domku - 180km, 2h jazdy

Obrazek

peace
Dr i Swistak

Awatar użytkownika
majer
Kontaktowanie:

Post23 paź 2004, 22:05

extra :clap: :thumbsup:

Awatar użytkownika
Max/Łódź
Kontaktowanie:

Post23 paź 2004, 22:38

No niezle powywijaliscie... teraz mam jeszcze wieksza ochote na jutro. Jak by Wam sie chcialo przyjechac to zapraszam - tym razem sie zdzwonimy i ustawimy na "dobrej" plazy. A jutro ma wiac nieco mocniej, tak wiec dlugo sie nie zastanawiajcie 8)

Dr Eutanator

Post23 paź 2004, 23:17

ja niestety nie dam rady ze stopami....

ale moze ktos z P-nia sie wybierze - jeszcze sie decyduja - ja w kazdym razie goraco bede wszystkim polecal to miejsce - jak na srodladzie, to nie widzialem jeszcze nic lepszego na kajta

a dzisiaj wiatr byl rowniotenki jak maselko

a tak poza tym, to kolo tamy, krecil sie jakis podejrzany osobnik, ktorego dodatkowo po drodze zatrzymala policja - to juz tradycja - i puscila w tak strategiczne miejsce!!

Obrazek

Awatar użytkownika
swistak
Kontaktowanie:

Post23 paź 2004, 23:38

:D extra!!! zapomniales tylko dodac o lokalesie ktory dzisaj akurat nie plywal ale towarzyszyl nam i narzekla ile to linek jest w komorowcach:P :P
jeszce raz wielkie dzieki za zajebiste plywanko i fajne fotki !!!

Awatar użytkownika
Max/Łódź
Kontaktowanie:

Post24 paź 2004, 22:52

No to polatalismy dzisiaj. Od rana bylo baaardzo przyjemnie. Wyjatkowo cieplo, tak tez sporo kiterow zjechalo na moczenie tylkow. Niestety wszyscy chcieli plywac i nikt nie chcial robic fotek. Ale udalo sie kilka strzelic, zwlaszcza jak jumpowalismy ze skarpy...

Wypakowanko
Obrazek

Szybko ustawiona baza pomiarowo-parkingowa
Obrazek

No i galeria skokow skarpowych 8)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

No i jestesmty optymistami zyczac sobie dzisiaj prognoz na nastepne dni - 15/15 (stopni/wezlow) 8)

Dr Eutanator

Post24 paź 2004, 23:02

ajajajajajajajjjaajjj !!!!

a ja dzisiaj siedzialem w robocie z pokaleczonymi stopami ... :cry:

jakby to bylo cudownie, gdyby i za tydzien taka pogoda....

Awatar użytkownika
swistak
Kontaktowanie:

Post04 lis 2004, 20:32

ale poweimwam ze "wasza" plaza wyglada znakomicie patrzac an ta gdzie my z dr wyladowalismy hehe a na dnie jest az tak duzo kamieni? ze w laczkach zaleca sie plywac?

airman
Deska: FLYBOARDS
Latawiec: FLYSURFER
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post05 lis 2004, 09:19

No tak wyladowaliscie jakies 200 m od skarpy. Mowilem Dr. zebyscie dojezdzajac do wody skrecili w prawo, ale wiem co czuje spragniony kajciarz - łał!!! woda!!! dawaj prosto !!!ale super wieje!!!...
pozdro
andrzej

Awatar użytkownika
swistak
Kontaktowanie:

Post05 lis 2004, 17:26

no bylo bardzo podobnie:p ale i tak ocenilismy ze fajen miejsce w pierwszych wrazeniach ( w dalszych tez: ) tylko powiedizlem " nie wiem jak z dnem bedzie bo dziwnie wgladaj te konary wystajace tam na srodku" i faktycznie zdazylu mi sie dupskiem spasc na jakis kamlot, badz cos innego, po glebie- a wydawalo sie ze jest gleboko

Dr Eutanator

Post05 lis 2004, 17:56

airman pisze:No tak wyladowaliscie jakies 200 m od skarpy. Mowilem Dr. zebyscie dojezdzajac do wody skrecili w prawo, ale wiem co czuje spragniony kajciarz - łał!!! woda!!! dawaj prosto !!!ale super wieje!!!...
pozdro
andrzej

no gdzies tam skrecalismy - raz to troche w prawo, raz w lewo a moze troche prosto - w kazdym razie w penym momencie zobaczylismy wielka wode, a przed nia wielka plaze, ktora z daleka wygladala wrecz rewelacyjnie, wiec dalej juz nie kombinowalismy i zaatakowalismy....

Awatar użytkownika
Max/Łódź
Kontaktowanie:

Post05 lis 2004, 20:12

Tylko zapomnieliscie o bucikach... niestety ja tez pierwsze plywanie odpokutowalem bolem, bo zachcialo mi sie bez butow napierac... od tej pory na tym akwenie czy cieplo czy zimno plywam w kaloszach 8)

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”