REWAL

Miejscówki Kitesurfingowe
Awatar użytkownika
Kite Kasia
Kontaktowanie:

Post19 cze 2008, 14:07

czesc,

Nigdy w Polsce nie plywalam i zupelnie nie znam warunkow naszego pieknego wybrzeza.
Mam ochote odwiedzic siostre, ktora bedzie sie wczasowala z pociecha w Rewalu od polowy sierpnia.
Lot musialby byc do Szczecina, czy jest jakis dobry (szybki i bezpieczny) transport z lotniska do Rewala?
czy w Rewalu ludzie w ogole plywaja?
Jakie sa warunki? Duza fala? Gleboko? Wydmy zzaklocaja wiatr? Prady? Jakies specjalne przepisy i warunki?
W ogole wieje? :)

Dzieki za pomoc.

Pozdrowionka i dobrych wiatrow!

MASTER KITEBOARDING fuu1
Deska: Nobile Infinity 5'7
Latawiec: Nobile T 5
Dostał piwko: 23 razy
Kontaktowanie:

Post19 cze 2008, 15:22

Masz tu kogos kto tam mieszka i pływa ...mini relacja i opis spotu w Rewalu >>
http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic ... ight=rewal

ogólnie w każdym miejscu na wybrzeżu sie da pływać ..wszystko zalezy od siły i kierunku wiatru oraz umięjetności .
pozdrawiam , Janek fuu1

fry
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post25 cze 2008, 20:20

Witam,

Nie wiem jak z dojazdem bezpośrednio z lotniska do Rewala. Raczej takiego połączenia nie ma. Lotnisko jest pod Goleniowem i autobusami wiozą ludzi do Szczecina lub Goleniowa. Z tych 2 miast odchodzą busy bezpośrednio do Rewala. Czas jazdy około 1,5h.

Jeśli chodzi o warunki w Rewalu to jak najbardziej da radę pływać. Najlepszy wiatry do pływania to: N, NE oraz E.
W czasie wakacji można pływać tylko przy zachmurzonym niebie. Jak świeci słońce to na plaży jest masa ludzi i nie ma możliwości rozłożenia się ze sprzętem.

Opis spotu:
Trochę wąska plaża ale wystarczająca ;)
Głęboko jak na Bałtyk przystało ;) Do 30-40m od brzegu jest grunt pod nogami. Fale w zależności od kierunku wiatru jego siły i czasu (jak długo wieje). Przy zmianie kierunku wiatru z W na E fali praktycznie nie ma i warunki prawie takie jak na zalewach lub jeziorach. Jeśli wiatr wieje przez kilka dni ze wschodu lub północnego-wschodu to fala jest wysoka (od 1.5 do 3m) i długa. Więc można się fajnie bawić. Przy zachodnim wietrze fala jest wysoka i krótka. Więc trochę mniej przyjemnie :(
Przy południowych wiatrach nie ma szans na pływanie na morzu. Wysoki klif wszystko zatrzymuje i na plaży robi się prawie zupełna cisza tzw. patelnia. Można się smażyć.
My jednak jeśli wieje jedziemy do Dźwirzyna nad jezioro Resko. Idealne przy południowych wiatrach.

Pozdrawiam mam nadzieję, że choć trochę pomogłem.

Cygański król
Deska: Nobile
Latawiec: Naish Torche 09

Post25 cze 2008, 21:01

Cześć, przepraszam za Offtop ale jak się robi takie fajne duże zdjęcie w awatarku? bo mi mówi żę tylko 100x100?

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post25 cze 2008, 21:02

raczej bym proponował zmniejszyć niż powiększać przez każdego ;)

Awatar użytkownika
Kite Kasia
Kontaktowanie:

Post26 cze 2008, 13:22

Fry - dzieki za pomoc!

Awatar użytkownika
Mareck
Kontaktowanie:

Post26 cze 2008, 13:54

Cygański król pisze:Cześć, przepraszam za Offtop ale jak się robi takie fajne duże zdjęcie w awatarku? bo mi mówi żę tylko 100x100?

Jak uploadujesz na serwer to może mieć tylko 110x110 a jak podasz link do zewnętrznego to może być większe i się układ lekko sypie :?

kocur mrz

Post18 lip 2008, 17:33

JA TEŻ ZDECYDOWANIE POLECAM RESKO JEŻELI W TEJ OKOLICY BĘDZIESZ TO JEST JAKIEŚ 17 KM OD TRZEBIATOWA FAJNE MIEJSCE PŁYCIUTKO DUŻO MIEJSCA I PRAKTYCZNE OBSŁUGUJE WSZYSKIE WIATRU OPRUCZ WSCH I PŁN-WSCH A NAJLEPSZE SA JAK KOLEGA WCZEŚNIEJ WSPOMNIAŁ PŁD.POLECAM I ZAPRASZAM DO NAS;)

Wróć do „Spoty”