Ile osob plywa w Polsce na KS / ilu z tego czyta KF?

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post21 cze 2008, 08:16

Ciekaw jestem czy ktos ma jakies potwierdzone w miare dane.

Pablo, jak to jest z Twoimi czytelnikami? Moze bys przedstawil jakies statystyki roczne. Nie zapomnij o planie na najblizsza pieciolatke :wink:

Moze dzieki takim danym coniektorzy przestana spamowac i bedziemy mieli wiecej ciekawej lektury...

Zed
Deska: Nobile NhP
Latawiec: Best Nemesis
Lokalizacja: Jestem z Wrocka, bo temu cholernemu bocianowi nie chcialo sie leciec na Hawaje... Nie cierpie drobiu
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post21 cze 2008, 10:45

Dobre pytanie :? też jestem ciekaw

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post21 cze 2008, 10:51

no ja tez jestem ciekaw :idea:

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post21 cze 2008, 11:02

a ja się zastanawiam jak to wszystko by wyglądało gdyby wzorem innych forów wprowadzić na KF punkty respektu....

Awatar użytkownika
sdareks
Kontaktowanie:

Post21 cze 2008, 11:55

Podliczylem moje prywatne statystyki:
Z 9 Polakow mieszkajacych w PL, ktorych poznalem / zagadalem na spotach zagranicznych (Neusiedlersee, Egipt, Cabo Verde) bez ustawki przez KF:
1 byl zarejestrowany,
3 czytywalo KF ale nie byli zarejestrowani,
5 nigdy nie czytalo KF (z tego trzech nie wiedzialo o istnieniu formu).

Borat

Post21 cze 2008, 12:48

Myślę, że wiele osób (tych czynnie uprawiających KS) nie czyta KF, bo "dużo jest tam bezsensownych sporów" o lepszości czegoś nad czymś, zamiast rzeczowych, krótkich i wyczerpujących wypowiedzi. Dużo spiny, kłótni i zawiści - ale to chyba nasza narodowa cecha :(

Myślę, że jedną z pierwszych rzeczy które powinien zrobic Pablo, to wprowadzić zakaz reklamy sprzętu i szkółek w każdym dziale, oprócz tych związanych z tematem - czyli ani avatar, ani podpis nie powinien zawierać nazwy szkoły, sprzętu itp...
Także wypowiedzi nie w temacie, a mające na celu li tylko zareklamowanie się zawsze i wszędzie , bez względu na okoliczności i wartość tematyczną wypowiedzi - traktowane i usuwane jako SPAM.

Może trochę się offtop wdał, ale myślę, że BraCuru miał taki zamysł, tworząc ten topic.

Pozdr

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post21 cze 2008, 13:27

peg pisze:a ja się zastanawiam jak to wszystko by wyglądało gdyby wzorem innych forów wprowadzić na KF punkty respektu....

Peg, alez z Ciebie PROWOKATOR :!: :wink:

W Kolobrzegu i najblizszych okolicach plywa 10 osob.
1 czasami za aktywny - to ja,
3 wie, ze KF istnieje a nie pisze (jeden z nich chyba jest zarejestrowany ale to dawno temu),
6 raczej nie wie ze cos takiego istnieje.
Jestem pewien, ze zaden z moich kumpli nie wie kto jest Crazy Horse, Guru, Ziomek, Smokie, Rolnik a tymbardziej Bracuru....

No, ale Kolobrzeg to kajtowa dziura, tutaj sie plywa a nie piiiiiiiiiiiiii.......
:wink:

Popieram Borata aby usunac z podpisow wszystkie reklamy.
Apeluje o taki zakaz ale dopiero jak sprzedam swojego Crossbowa :wink: Wlasnie kombinuje jakby wrzucic takie ogloszenie w moj podpis :wink:

funkyboy

Post21 cze 2008, 14:31

Borat pisze:Myślę, że wiele osób (tych czynnie uprawiających KS) nie czyta KF, bo "dużo jest tam bezsensownych sporów" o lepszości czegoś nad czymś, zamiast rzeczowych, krótkich i wyczerpujących wypowiedzi. Dużo spiny, kłótni i zawiści - ale to chyba nasza narodowa cecha :(

Myślę, że jedną z pierwszych rzeczy które powinien zrobic Pablo, to wprowadzić zakaz reklamy sprzętu i szkółek w każdym dziale, oprócz tych związanych z tematem - czyli ani avatar, ani podpis nie powinien zawierać nazwy szkoły, sprzętu itp...
Także wypowiedzi nie w temacie, a mające na celu li tylko zareklamowanie się zawsze i wszędzie , bez względu na okoliczności i wartość tematyczną wypowiedzi - traktowane i usuwane jako SPAM.

Może trochę się offtop wdał, ale myślę, że BraCuru miał taki zamysł, tworząc ten topic.

Pozdr

LAME !!

a moze odrazu wprowadzimy cenzure, kazdy post przed opublikowanien bedzie czynany przez admina i zatwierdzany. nastepnie zakazemy uzywania nazw firm, szkólek, nazwisk, skasujemy awatary i podpisy BO TO TEZ REKLAMA, a juz napewno nie bedzie mozna wyrazac swojej prywatnej SUBIEKTYWNEJ opini.
No i przedewszystkim polacy nie powinni miec mozliwosci pisania na forum bo zaduzo w nich ZAWISCI i ZÓŁCI.

kolo zastanow sie nad tym co piszesz. to jest FORUM :!: :!:
i te sterotypy o polakach pelnych zawisci do siebie juz dawno sa nieaktualne i tylko tacy jak ty je podtrzymuja ciagle o tym gadajac zamiast o tym zapomniej

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post21 cze 2008, 14:52

BraCuru pisze:
peg pisze:a ja się zastanawiam jak to wszystko by wyglądało gdyby wzorem innych forów wprowadzić na KF punkty respektu....

Peg, alez z Ciebie PROWOKATOR :!: :wink:

:D wyrwało mi sie. reklamy usunięte :)

Awatar użytkownika
MatDe
Deska: Su-2
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post21 cze 2008, 18:29

Dobre mogłą być ostrzeżenia przydzielane przez admina, np. dziesięć ostrzeżeń i ban an jakiś czas oraz pochały od użytkowników za pomoc.

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post21 cze 2008, 18:32

Wracając do tematu.
Z naszej ekipy /8 osób/ tylko ja pisze reszta czasem czyta, a nie jeszcze Tomek czasem coś napisze, czyli na 8 osób, 2 szt. Ja jestem PC-Men i z racji zawodu często tu zaglądam. Tomek to marynarz jak jest w rejsie to tęskno mu za pływaniem wiadomo. Reszta Kitesquadu Puck po prostu pływa i ze mnie kręci bekę, że się rozpisuję na KF szubrawcy.
Qchnia jak byście mieli wszędzie dookoła komputery to też byście pisali :thumb:
Pozdrówaka mam nadzieje, że jutro też tak powieje jak dziś po południu
:wink:

ps BraCuru a Ty chyba też jesteś marynarzem i pewnie teraz w morzu, dlatego takie udzielanie na forum :wink:

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post21 cze 2008, 19:04

Pinio pisze:ps BraCuru a Ty chyba też jesteś marynarzem i pewnie teraz w morzu, dlatego takie udzielanie na forum :wink:

Qtfa, rozlozyles mnie na lopatki... Dokladnie tak - jezdze jak tramwaj na ferach P&O Zeebrugge-Tamiza. Ale jutro mam odstawke w Zee i ide potestowac Flexifoile Iony w belgijskim Heist. Takze jutro nie przynudzam na KF...Olał bolace kolano....Wylecze jak nie bedzie wialo :D

Swoja droga moge wam napisac, ze lokalni chlopaki jezdza wiele lat a zaden nie robi HP. Jak ktos sie tu wypnie to jest uwazany za guru :D :D :D
Jutro znowu beda podziwiac moje pokraczne railey 8)
:wink: 8)

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post21 cze 2008, 19:44

pozdro wiatru i zdrowia :!: :!: :!: :wink:
no i do zobaczenia w realu nie mylić ze sklepem :D
miłego wieczorku :wink:

__kater__
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post21 cze 2008, 21:40

ja tam zawsze pytam jak z kimś gadam czy wchodzi na KF i powiem ze tak 20% max ma z KF styczność

Ale konia znają :)

Awatar użytkownika
admin
Site Admin
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post21 cze 2008, 22:34

ciekawy temat :) a propos statystyk za marzec 2008:

Średnio
Visits per Day: 5000
Hits per Day: 90,000

Polska: 70%
74 kraje odwiedzają kiteforum
w tym:

Polska
USA
Anglia
Włochy
Austria
Niemcy
Egipt
...

a propos reklam w podpisach myślę, że sprawa nie jest taka jednoznaczna. Dzięki reklamie od razu wiadomo, kto jest kto :)

Rezygnując z tego nadal będziemy mieli dystrybutorów i sprzedawców wychwalających swój sprzęt, ale już nie wszyscy będą wiedzieć dla kogo tak na prawdę pracują.

Do kiteforumowego policjanta mi daleko, stąd daleko zakrojona cenzura nie wchodzi w grę. Myślę, że najlepszym pomysłem będzie ocena postów przez użytkowników.

Ponadto pomóc może też regulamin, który będę musiał niezwłocznie napisać, żeby były jasne zasady.

Wróć do „Forum Główne”