Slingshot Rev2

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post29 cze 2008, 22:25

Emotikonkę użyłem jako skrótu myślowego, skoro jednak nie został do końca zrozumiany w tym znaczeniu, rozwinę myśl.

W mojej prywatnej opinii nie uważam "Rev-a" za sukces - przynajmniej nie całościowy. Są na rynku latawce lepsze, trwalsze i tańsze - i nie są to tylko Waroo.

O wadach już tu było sporo, wystarczy poszukać na KF - następny Rev ma szansę być sukcesem - ten może być dla mnie początkiem sukcesu jedynie.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post30 cze 2008, 00:06

przemass pisze: Są na rynku latawce lepsze, trwalsze i tańsze - i nie są to tylko Waroo.

Które :?: :?:

Bo Waroo na pewno nie jest :wink:

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post30 cze 2008, 00:29

mnie to tylko zastanawia fakt, że najgłośniej o wadach REV'a piszą nie rzesze ich użytkowników... ale często Ci mniej lub bardziej związani z konkurencją... :roll: i to jest właśnie chyba cena sukcesu...

c'est la vie :(

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post30 cze 2008, 10:52

admin pisze:
kitemovemente wyraża swoją opinię i do tego postu nie mam zastrzeżeń...

..dlatego że wyraża POCHLEBNĄ (niczym nie podpartą) opinię o
sprzęcie którym dealujesz?
więc ON może napisać SUKCES :idea:
a na zanegowanie tego przez innego użytkownika - już zezwolenia nie dajesz :lol: :doh:

Pablo , staraj się jednak pozostać obiektywny, przynajmniej w kwesti forum
bo jeśli Admin przestaje być obiektywny - nie będzie dobrze..

na koniec : REV faktycznie JEST sukcesem - rozumianym w mikroskali SlingShota :idea: - bo jet PIERWSZYM dość udanym kajtem PŁASKIM Ślinga
- natomiast w całym świecie wielu udanych modeli kilku marek
słowo SUKCES - na pewno jest nieco na wyrost odnośnie REVa...

pozdrawiam

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post30 cze 2008, 11:30

Wiele osób ma odmienne zdanie od Twojego :idea: I to nie tylko w skali SSkiteboarding :wink:
I myśle że ilość sprzedanych REVów o czymś świadczy ;)

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post30 cze 2008, 11:37

Smokie pisze:
przemass pisze: Są na rynku latawce lepsze, trwalsze i tańsze - i nie są to tylko Waroo.

Które :?: :?:

Bo Waroo na pewno nie jest :wink:

Nie będę wymieniał innych firm bo znów posądzicie o stronniczość - chociażby jedna z którą jesteś bliżej związany bardzo mi pasuje.

Co do ceny Waroo to raczej nie macie wątpliwości - cena detaliczna -

13 REV - 5 149

13 Waroo - 3 500...

Trwałość widzimy po 3 miesiącach ciągłego użytkowania na szkole - uwierz, że nie w moim interesie jest szkolić na bardziej awaryjnym latawcu - a tu Rev stoi gorzej.

Najlepszy to nienajlepsze słowo na tym forum :wink:. Każdy pływa na tym co lubi - dla mnie pierwszy jest Nemesis, potem Ozone i Waroo jeśli chodzi o osiągi.

Pomimo "związania" jestem użytkownikiem Reva i staram się być obiektywny.

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post30 cze 2008, 11:51

[quote="Pablo"]mnie to tylko zastanawia fakt, że najgłośniej o wadach REV'a piszą nie rzesze ich użytkowników... ale często Ci mniej lub bardziej związani z konkurencją... :roll: i to jest właśnie chyba cena sukcesu...quote]

Wiesz Pablo, chyba za bardzo przejmujesz sie opiniami negatywnymi o Slingshocie. Jesli produkt jest dobry to bedzie sie dobrze sprzedawal nawet bez reklamy - nawet jesli zdarzy sie pare negatywnych opinii. Przypomnij sobie ile zlego pisalo sie o pierwszym Crossbow a mimo tego pobil wszelkie rekordy sprzedawalnosci i byl on rzeczywista kajtowa rewolucja. Cala konkurencja starala sie udowodnic, ze bow to pomylka i chory wynalazek. Pamietam jak projektant latawcow Northa wieszal psy na Cabrinhy w 2005 i twierdzil, ze nie widzi aby North kiedykolwiek mial robic podobne smiecie.... Najwyrazniej North zmienil zdanie albo projektanta :D
Wracajac do Slingshota. Firma z produktami ktore slyna z jakosci wykonania (choc kazdemu zdarzaja sie wpadki). Cshapy przez wszystkie lata maja rewelacyjne opinie. Moim ulubionym produktem byla deska Misfit - niestety Junior dobil go na Fuercie po 3 latach katowania:cry:
Nie podoba mi sie jednak fakt, ze TAKA firma wypuszcza Linka, ktory mial powazna wade konstrukcyjna a nie fabryczna :!: Malo brakowalo a zrobilbym masakre na plazy testujac pierwszy raz wlasnie ten latawiec. Przypomnij sobie prosze jakimi wielkimi slowami kajt byl promowany. Zamiast wydawac kupe szmalu na reklame mogli by przetestowac porzadnie latawke. Poza tym malo kto go chwalil i daleko mu bylo do konkurencji.
Teraz patrze bardzo sceptycznie na kolejna reklame Rev-olucji. Badzmy szczerzy, to chyba zbyt pompatyczna promocja, moze wprowadzajaca w blad. Bo w tym sezonie zadna firma nie zrobila rewolucji. Pojawienie sie Delt to raczej ewolucja w lepszym kierunku. Poza tym kazda duza firma zrobila wiele ulepszonych, bezpiecznych i przyjaznych produktow do ktorych Rev rowniez nalezy - tak wynika z wiekszosci opinii. Ale zeby to byl sukces powalajacy inne kajty na lopatki to nikt tego nie potwierdzi.
Moze Pablo bedziesz wiedzial ile globalnie sprzedano Revow jak do tej pory - tysiac, dwa? To chyba nie bylby oszalamiajcy sukces...
A w Polsce -70???

Lachon
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post30 cze 2008, 22:15

kawa na lawe ;)

Awatar użytkownika
mumin
Kontaktowanie:

Post30 cze 2008, 22:39

może nie chodzi o pękanie bloczka tylko linek na których bloczek pracuje :idea: z tym moge sie zgodzić
- mi w zeszłym sezonie nie 8 a TYLKO max 3 m nad wodą w latawcu wiodącej firmy na C... pekła taka linka przy uździe własnie w miejscu w którym "posuwał ją" bloczek - sterującej przy lekko ponad 25 wezłach
kiteloopy były błyskawiczne i z mega mocą jebło mnie o wode
skończyło sie tak że pare dni miałem siniaka na żebrach i całe szczeście miałem grunt pod nogami mogło by sie źle skończyć na głębokiej wodzie bo conajmniej 5 minut łapałem oddech z wielkim trudem a latawiec odpiąłem w pizdu i koledzy wyciągali go 500m dalej z trzcin a jedyne co chciałem odzyskać to oddech ....
a dodam że linka wizualnie nie wyglądała na przetartą i nic nie wskazywało że moze sie przetrzeć - czy pęknąć...
nie krytykuje tu latawców rev czy jakiejkolwiek innej firmy bo akurat na revie w revie fajnie mi sie pływało i latają nieźle :D
ale od tamtej pory mam obawy co do systemów uzd z bloczkami....
i nie wiem chyba sie powinno co jakiś czas i to całkiem niedługi :idea: profilaktycznie wymieniać pracujące pod obciążenim bloczków linki żeby uniknąć takich wypadków :arrow:

Awatar użytkownika
admin
Site Admin
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post30 cze 2008, 23:14

Ziomek. pisze:..dlatego że wyraża POCHLEBNĄ (niczym nie podpartą) opinię o sprzęcie którym dealujesz? więc ON może napisać SUKCES :idea: a na zanegowanie tego przez innego użytkownika - już zezwolenia nie dajesz :lol: :doh:

pozdrawiam

Ziomek,

Wszyscy użytkownicy/producenci są traktowani na forum w sposób absolutnie sobie równy.

Wmyśl zasad netykiety emotkiony [czyli uśmieszki] mają być dodatkiem do tekstu, a nie główną treścią...

Tak więc zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami nie powinno się stosować postów, które mają wyłącznie uśmieszek jako całą treść - np. " :-) ". Nie wnoszą one nic do dyskusji lub bardzo niewiele. Tak samo jak posty typu: "popiera", "a ja się nie zgadzam", "popieram popierajacych".

Poniżej kolejny przykład z forum, który popularnie zwany jest "nabijaniem postów" a na który również będę zwracał uwagę:

Anonim pisze: :wink:

pozdro

Kolejny post przemass'a wnosi już znacznie więcej do dyskusji :) i jak widzisz nie został skasowany, tak więc nadinterpretujesz fakty.

//Admin

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post30 cze 2008, 23:44

BraCuru pisze:Wiesz Pablo, chyba za bardzo przejmujesz sie opiniami negatywnymi o Slingshocie.

Masz rację BraCuru :)

BraCuru pisze:Firma z produktami ktore slyna z jakosci wykonania (choc kazdemu zdarzaja sie wpadki)... Nie podoba mi sie jednak fakt, ze TAKA firma wypuszcza Linka, ktory mial powazna wade konstrukcyjna a nie fabryczna :!:

To prawda, że Slingshot zaliczył poważną wpadkę szczególnie z długością bridle'a w Link'u, niemniej wyciągnął z tego wnioski i team designerski bow/hybryd odpowiedzialny za Linka stracił pracę, co zaowocowało zupełnie zmienionym podejściem do REV'a. Poza tym w Polsce nigdy szczególnie nie reklamowałem linka... Zamówiliśmy zaledwie kilka sztuk...

BraCuru pisze:Ale zeby to byl sukces powalajacy inne kajty na lopatki to nikt tego nie potwierdzi. Moze Pablo bedziesz wiedzial ile globalnie sprzedano Revow jak do tej pory - tysiac, dwa? To chyba nie bylby oszalamiajcy sukces...
A w Polsce -70???

Nie mam nic wspólnego z kitemovemente, ale nie wydaje mi się żeby miał na myśli, że SS powalił na łopatki wszystkie inne marki. Top 5 sprzedaży na świecie jest dobrze wszystkim znany: [1] Best, [2] Cabrinha, [3] Slingshot, [4] Naish, [5] North

Jeśli chodzi o liczby, to jest to dużo więcej. W samym Beneluksie SS sprzedał już około 1,000 sztuk...

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post01 lip 2008, 10:56

mumin pisze:może nie chodzi o pękanie bloczka tylko linek na których bloczek pracuje :idea: z tym moge sie zgodzić
- mi w zeszłym sezonie nie 8 a TYLKO max 3 m nad wodą w latawcu wiodącej firmy na C... pekła taka linka przy uździe własnie w miejscu w którym "posuwał ją" bloczek [...]
a dodam że linka wizualnie nie wyglądała na przetartą i nic nie wskazywało że moze sie przetrzeć - czy pęknąć...
[...] i nie wiem chyba sie powinno co jakiś czas i to całkiem niedługi :idea: profilaktycznie wymieniać pracujące pod obciążenim bloczków linki żeby uniknąć takich wypadków :arrow:

Problem moim zdaniem polega na tym, że w bowach linki, przy których są bloczki są mocno obciążone. Ciekaw jestem co pękło - linka czy bloczek :?: Bo najprawdopodobniej doszło do tego, że linka zsunęła sięz bloczka, wcięła między bloczek a jego obudowę i zacięła się, co doprowadziło do momentalnego przecięcia. Praktycznie wszyscy producenci kitów korzystająz tych samych bloczków ronstana, ale najważniejsze to poznać siły działające na linki, żeby to sprawdzić.
Moim zdaniem system jak najbardziej będzie działał, pod warunkiem, że linki i bloczki będą pracowały w tej samej płaszczyźnie.
Wydaje mi się, że niestety nikt nie pisze o tym, że jak się ma bloczki to trzeba je regularnie sprawdzać i oczyszczać z piasku. Ja używam FS i jestem do tego przyzwyczajony, że co jakiś czas to sprawdzam, ale jeśli nikt nigdy nie miał bloczków i nagle zaczyna z nich korzystać to może być problem.
Inna sprawa, że jeżeli nie ma bloczków to nie ma problemu.

Wracając do tematu - mnie REV siępodobał bo to naprawdę łatwy, przyjemny kite, w którym jednak drzemie sporo możliwości. Nie powiedizałbym że jest rewolucją, no ale to taki chłyt maketingowy. Rewolucja dopiero nadejdzie... ;)

grzechu
Kontaktowanie:

Post04 lip 2008, 21:26

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post05 lip 2008, 00:18

onzo pisze:Rewolucja dopiero nadejdzie... ;)

PS4 :wink:

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post20 sty 2009, 13:56

na kiteforum.com:
http://www.kiteforum.com/viewtopic.php? ... 6&p=571578
pisza ze rev2 zwolnil za sprawa skroconych linek nosnych.ktos probowal?

Wróć do „Forum Główne”