Fakty i mity ; OZONE 2008

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post05 sie 2008, 14:01

to chyba dlatego polscy hydraulicy sa tak rozchwytywani na "zachodzie" ;)

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post05 sie 2008, 14:23

przepraszam z góry że będzie nieco bardziej "bezpośrednio"
nawet jak na mnie..
ale się uniosłem
nie - nie dziś, nie po przeczytaniu frajerskich :idea: :idea: tekstów "hydraulika"
czy KLAKIERSTW :idea: rolnika - który coraz rzadziej pisze z sensem - a coraz częciej przyklaskuje KOMUKOLWIEK, jeśli tylko napisze coś przeciw wake.pl :lol:
"kolego" rolnik - MNIE TO NIE RUSZA :lol:

nie dziś sie uniosłem ..
WCZORAJ :idea: :cry: :?

jak widziałem jak niosło chłopaka przez pół Zatoki na
"bezpiecznym" Ozonie Sport 2008 :idea:
..a my nie mogliśmy Mu pomóc.. :?

życzę frajerom i klakierom by nie tylko nie spotkało Was coś takiego - ale byście nie musieli oglądać nawet takich sytuacji z daleka
a co dopiero bliska
wczorajsza mina użytkownika Ozona mówiła wiele..
zdołał tylko wydusic z siebie: "MYŚLAŁEM ŻE TO KONIEC.."

skorzystał ze zrywki NORMALNIE, STANDARDOWO
niestety - debilna piątka linka , jak to ma w swoim zwyczaju :idea:
nie zadziałała :idea:
i nei byłą splątana jak fachowcy sugerujecie - po wielu rotacjach - bo koleś mimo że spoko pływał
NIE ROBI ROTACJI ANI KITELOOPÓW :idea:

pomijając że ten system w standardzie nie ma szans zadziałać gdy się je wykonuje
chyba że faktycznie ZA KAŻDYM RAZEM bedzie sie je RĘCZNIE :doh: odkręcało.. to wtedy "MA SZANSĘ" :idea: ..tylko SZANSĘ :idea: :idea: :idea: zadziałać.. :?
a co jesli podczas jednego tylko skoku robię 4 :idea: rotacje i kiteloopa
a skoków mam po 3 na halsie :?:
TO DO CZEGO PYTAM JEST OZONE?

chłopak z wczoraj próbował się wypiąć z leasha..
nie dał rady.. ..próbował - nie mógł znaleźć zrywki.. :?
mimo że ciągnęło go ze 2 minuty :idea: :idea: po wodzie, bo pływał bardzo daleko od brzegu... :shock:

dziś rano na codziennym zebraniu kadry
unaliśmy że rezygnujemy ze wszystkich innych niż naisho- i besto- podobne systemów leashów :idea: :idea:

dziewczyna , dużo mniej doświadczona
dałą radę na luzie wczoraj zerwać się lisza besta, jak tylko o tym pomyślała
i tak za późno - bo pierwsza NIEDOBRA myśl była: "latawiec mi ucieknie..."

klakierów i frajerów proszę by zanim odpiszą - pomyśleli chwile i zastanowili się..
może osczędzą w ten sposób choć jedną osobę
choć od złamania czegokolwiek..
nie jestem nieomylny, ale różnie sie od Was tym , że miałem już kilkakrotnie w życiu wątpliwą przyjemność dzwonienia po karetkę, w tym z najcięższymi kontuzjami...

SYTUACJA POWYŻSZA MOGŁA SIĘ ZDARZYĆ NA KAŻDYM LATAWCU :idea:
jednak system rotowania i leashowania na Ozonach opisałem 2 dni temu
"że wolałbym nie robić tego w silnym wietrze - bo wypinałbym od razy całość..."
kolejny raz napiszę Ozone latawiec ma niezły - ale bar nie z tej epoki..

dziękuję za uwagę...

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post05 sie 2008, 15:29

Przyglądam się tematowi od jakiegoś czasu bo jestem użytkownikiem Ozone i widzę że wątek rozwija się w ciekawy sposób, charakterystyczny dla KF zresztą :twisted:

Smokie piszesz:

Edge stracił na swoim hang time

tu się zgodzę

natomiast w moim odczuciu zyskał zajebista zwrotność i szybkość.

Tak, ale w stosunku do zeszłorocznego Edge'a chyba...

Porównanie z Nemesisem chyba lekko nietrafione, bo to są dwa zupełnie różne latawce - Nemesis to wyczynowy latawiec new shool, mega szybki, Edge to zupełnie inna półka - nie jest szybki W OGÓLE, nie ma też mocnego dołu jak w zeszłym roku - w porównaniu z Nemesisem wygląda to blado...

Sport natomiast według mnie zyskał trochę windy i pozostał jednocześnie świetnym latawcem newschool - bardzo szybki, zwrotny, intuicyjny - ścisła czołówka. Nie testowałem 13 ale 7, 9, 11 bardzo udane.

Widzę natomiast, że w ramach "prostowania mitów" - narastają nowe - jak na przykład to, że Ozone nie inwertuje :wink: Cienkie tuby na pewno mu nie pomagają w trzymaniu kształtu i trzeba je pompować na tzw. kamień, o czym przekonałem się w szkwalisty dzień na Zatoce. Mocne pompowanie z kolei nie służy wytrzymałości latawca - uszkodzenia tub i systemu one pump występują w tym roku częściej niż w 07.

Terranborn:
W 2007 roku był jeszcze taki mały bajerek do odkręcania linek (dzięki rolnik za demonstrację - już paru użytkowników ozonów tym czymś zadziwiłem
Very Happy )
W barze z 2008 usunięto ten "kręciołek" (chyba, że gdzieś się schował Razz) i "niestety" trzeba uczyć się kręcić rotacje w obie strony Wink

Proponuję przed zejściem na wodę zapoznać się z tym na czym pływasz - bo czasem jednak może Ci się nie udać zrobić "rotacji w drugą stronę" przed liszowaniem. Ozone 08 ma krętlik przy chicken loopie, nie najłatwiejszy w obsłudze, ale daje się tym odkręcić linki bez konieczności robienia rotacji.

Ostatnia rzecz - liszowanie. Nie wiem, ilu z Was naprawdę pływa na liszu podpiętym do linki nośnej. Ja na przykład próbowałem raz, uznałem to za mega niewygodne i od razu przepiąłem na suicidal. Od tego momentu pływam tak ZAWSZE - a receptą na silny wiatr jest wypięcie się z lisza - trudno. Po prostu nie mam zaufania do liszowania się na poskręcanych linkach nośnych, zwłaszcza po wczorajszej akcji na CH6 - i tyle.

BEST liszuje się bardzo dobrze - jeśli zapinasz się do pasków od OSH - tak jak zaleca producent - nie do metalowych kółek. Wtedy nie ma opcji kiteloopów z mocą - leash zrywa rzepa i bar odjeżdża na jednej lince - może jeszcze z minimalną mocą okręcić latawiec kilka razy na niej, co niektórzy błędnie nazywają "kiteloopem".

Pozdrawiam - zanim mnie zjedziecie - bo na morze odkręca :twisted:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post05 sie 2008, 21:12

ale się uniosłem

Nic ci nie pozostaje jak lewatywa za miesiac lub konska dawka czopkow po tak zacisnietych posladkach.
coraz częciej przyklaskuje KOMUKOLWIEK, jeśli tylko napisze coś przeciw wake.pl

wyzej srasz jak dupe nosisz jesli myslisz ze az tak mnie interesuje wake.pl oraz latawce innej marki poza ta na ktorej latam i w danym sezonie jestem z niej megazadowolony chyba ze o czyms wiem co ktos przeinacza tak jak ty wtedy pisze a przyklasnalem wyluzowanemu stylowi .

ak widziałem jak niosło chłopaka przez pół Zatoki na
"bezpiecznym" Ozonie Sport 2008 Idea

widzialem takich na nortah bestach cabrinach ozonach wipikach ale dla mnie nie znaczy to ze latawiec jest do dupy bo ja nie jestem handlazem jak ty tylko latam na kicie z zamilowania .Nie bede z tego powodu obrzucal cie epitetami chyba ze kiedys zagladne na JAMARK w wakepl.

ZA KAŻDYM RAZEM bedzie sie je RĘCZNIE Doh odkręcało

wielki instruktor autor ksiazki bo pekne ze smiechu ja odkrecam recznie jak potrzeba i nic w tym dziwnego nie widze.A w ozonie jest to bardzo proste.

debilna piątka linka , jak to ma w swoim zwyczaju Idea
nie zadziałała Idea

oswieccie mnie czy 5 linka jest do leshowania w ozonach przestan wypisywac ziomek brednie
I nie porownuj besta do ozona bo to nie przystoi :roll:

Awatar użytkownika
terranborn

Post05 sie 2008, 22:34

rolnik pisze:
debilna piątka linka , jak to ma w swoim zwyczaju Idea
nie zadziałała Idea

oswieccie mnie czy 5 linka jest do leshowania w ozonach przestan wypisywac ziomek brednie
I nie porownuj besta do ozona bo to nie przystoi :roll:

Dokładnie!
System leashowania jest przecież oparty o linki środkowe!
Ktoś się chyba z tym barem nie zaznajomił :arrow:
przemass pisze:Proponuję przed zejściem na wodę zapoznać się z tym na czym pływasz

adamo
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post06 sie 2008, 00:52

... ale się spinacie panowie , he, ubaw mamy wszyscy ładny :lol: :roll:

Ziomek ma 1000 procent racji :!:

podobna sytuacja była wczoraj na naszych śląskich kałużach
kolesia z czech, Honze ze swoim Nemesis'em 12m :!: dopadł biały szkwał doje..ło 50węzłow
zrywka zadziałała idealnie, po tym co widziałem Best ma perfekcyjny system bezpieczeństwa
dodam że
pływam na Ozonie zresztą jak wszyscy na Pszczynie i szczęście że nas nie było na wodzie. :!:

Obrazek
Obrazek

pozdro i więcej luzu, to nie przedszkole :roll:

:wink:

Smokie
Kontaktowanie:

Post06 sie 2008, 10:52

ten ma lepszy tamten ma lepszy...... pierdolenie.....
każdy pływa na tym na czym lubi ..... i po co sie spinać
Każdy producent wdraża swoje rozwiązania, które uważa za słuszne i bezpieczne. A jak je ktoś wykorzystuje to już inna sprawa. Jedni skaczą z mostu inni na drzewo czy przyczepy , a niektórzy noszą w ta i z powrotem po plaży i wyrywają laski.

Dajcie sobie na luz panowie bo prognoza cały czas przyjemna. Więcej słońca może troszke wam trzeba na poprawienie nastroju ;)

ps. Są linki nośne i sterujące ;) A nie żadne środkowe :idea: (poznaj sprzet kolego :wink: )

Awatar użytkownika
terranborn

Post06 sie 2008, 11:15

Smokie pisze:ps. Są linki nośne i sterujące ;) A nie żadne środkowe :idea: (poznaj sprzet kolego :wink: )

Domyślam się kolego, że fanem profesora Miodka jesteś ;)
Myślę, że kaźdy wie o co chodzi... Następnym razem napiszę:
"system jest oparty o linki nr 2 lub 4" to na pewno będzie bardziej zrozumiałe :lol:

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post06 sie 2008, 13:18

rolnik pisze: ja odkrecam recznie jak potrzeba i nic w tym dziwnego nie widze.A w ozonie jest to bardzo proste.

fakt, że po TableTopach nie jest to koniecze :wink:

Smokie
Kontaktowanie:

Post06 sie 2008, 13:24

terranborn pisze:
Smokie pisze:ps. Są linki nośne i sterujące ;) A nie żadne środkowe :idea: (poznaj sprzet kolego :wink: )

Domyślam się kolego, że fanem profesora Miodka jesteś ;)
Myślę, że kaźdy wie o co chodzi... Następnym razem napiszę:
"system jest oparty o linki nr 2 lub 4" to na pewno będzie bardziej zrozumiałe :lol:

Sek w tym ze nie kazdy wie o co chodzi, a pozniej slyszy sie takie farmazony nawet od instruktorow. Pomiajac fakt ze ktos ci przepina linke przy 30 knt a ty mu krzyczysz zeby Ci srodkowa przepial on ci przepina nosna i nagle duuuuupa ......

Awatar użytkownika
HYDRAULIK
Kontaktowanie:

Post07 sie 2008, 00:08

Znowu tylko pozornie "off topic":

Ziomek. pisze:jak widziałem jak niosło chłopaka przez pół Zatoki na
"bezpiecznym" Oz......08 :idea:
..a my nie mogliśmy Mu pomóc.. :?

Nie mogliście??? Tacy profesjonalisci???
Czy po prostu nie chciało się wam ruszyć dupy drogie WAKE.PL???

Powszechnie jest znana prawdziwa wersja tych wydażeń więc może nie będę się powtarzał...

Kunszt literacki pomieszany z obłędem nie pomoże przyćmić istoty tego wypadku i cała winę zrzucić na sprzęt.
Nie jestem specjalnym zwolennikiem innych rozwiazań niż Best ale to co wypisuje ZIOMEK to już paranoja.

Wystarczy przesledzić topic: http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=20302&postdays=0&postorder=asc&start=30

Groźby, pyskówki, wykwintne formy znieważania uczestników forum
i wpieprzanie się do każdego tematu... nie jest już ani ekscytujące ani śmieszne.

Nawet zdażają się merytoryczne wypowiedzi (niestety już coraz rzadziej)
ale to tylko w przypadkach jednoznacznie pojętego interesu ZIOMKA.
I nawet w takich przypadkach kiedy popelina z wazeliną przelewają się przez kolejne wiersze nie szczędzi sobie głupich komentaży...
a mimo to nikt mu się do takiego tematu nie wtrąca bo albo się boi zadzierać z naszym "mędrcem syjonu",
albo po prostu nie ma nic do powiedzenia :)
(patrz zawsze świeży temat: http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=18908&postdays=0&postorder=asc&start=75)

Ziomek. pisze:...życzę frajerom i klakierom by nie tylko nie spotkało Was coś takiego - ale byście nie musieli oglądać nawet takich sytuacji z daleka
a co dopiero bliska
wczorajsza mina użytkownika Ozona mówiła wiele..
zdołał tylko wydusic z siebie: "MYŚLAŁEM ŻE TO KONIEC.."

Nasz dramatopisarz i grafoman tutaj wzniósł się na wyżyny swego kunsztu...
Odsyłam do postów naocznych świadków.

Szkoda, że nie pomyśli nasz ZIOMEK o setkach niedouczonych i pozostawionych po sobie kursantów
opuszczajacych jego FABRYKĘ.

Znam wielu... i to są dopiero frajerzy którzy ulegli czarowi reklam i promocji FABRYKI WAKE.PL
Najbardziej mi żal rodziców młodzieży pozostawionej pod opieką ekipy organizujacej obozy bez niezbednych do tego uprawnień.
Kuratorium dalej przymyka na to oko czy ZIOMEK
liczy, że kolejny sezon się uda.

Śledzę to kiteforum juz wiele lat, nie zabierałem nigdy głosu ale postawa ZIOMKA obudziła nie tylko mój sprzeciw.
Od dziś bedziemy się przyglądać naszemu "królowi puszczy helskiej" (jak go wielu nazywa),
jego poczynaniom i FABRYKI WAKE.PL.

Zapraszam do działu Offtopic:
http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=20337

Tak jestem frajerem
bo dałem się pare razy sfrajerować ZIOMKOWI
i namówiłem wielu ludzi na FABRYKE WAKE.PL.
Ale klakierem ZIOMKA już nie będę!!!

Pozdrawiam
Robert
Ostatnio zmieniony 07 sie 2008, 00:32 przez HYDRAULIK, łącznie zmieniany 1 raz.

Smokie
Kontaktowanie:

Post07 sie 2008, 00:30

Troche nie rozumiem tonu Twojej wypowiedzi ani celu w jakim umiesciles tego posta? Kazdy kto troche plywa ma wyrobiona opinie na temat kolegi Ziomka i wie jak sprawa wyglada. To co piszesz nie jest niczym uzasadnione ani poparte jakims konkretnymi dowodami. Jesli masz swoje spostrzezenia co do wypadku to moze to napisz a nie naskakujesz na kogos i nic z tego nie wynika. Blotem mozesz sie obrzucac z Ziomkiem na plazy na Eko , Solarze czy gdzie kolewiek indziej. Napisz cos konstruktywnego a nie piszesz tu wylewasz tu jakies swoje wlłasne żale. Może załatw to osobiście bo mnie za bardzo to ni eintersuje i podejrzewam że wielu osób równiez ..... a tym bardziej nie ma to nic wspólnego z Ozonem.

Awatar użytkownika
HYDRAULIK
Kontaktowanie:

Post07 sie 2008, 00:45

Smokie pisze:... Blotem mozesz sie obrzucac z Ziomkiem na plazy na Eko , Solarze czy gdzie kolewiek indziej. Napisz cos konstruktywnego a nie piszesz tu wylewasz tu jakies swoje wlłasne żale. ...

Tu masz rację...
dlatego przeniosłem się z błotem i żalem
do własciwego miejsca dla takich jak ZIOMEK
czyli do działu Offtopic

Przepraszam,
że mnie poniosło
i znikam
Robert

PS. Poobrzucamy się tutaj:
http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=20337

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post07 sie 2008, 13:00

HYDRAULIK pisze:a mimo to nikt mu się do takiego tematu nie wtrąca bo albo się boi zadzierać z naszym "mędrcem syjonu",

ty za to "hydrauliku" konkurencji :wink:
masz "odwagę" podpisać się z NAzwiska pod serią obelg i oszczerstw* które kierujesz
w zawiści pod moim adresem

przytaczałem cytat : "ujadanie kundli ZZA WĘGŁA " :idea: nikogo nie porusza :idea:

*jeśli chcesz Zezwoleń Kuratorium Oświaty na Oraganizowanie Obozów Młodzieżowych
to ..ZAPRASZAM DO BAZY WAKE.PL :idea: :wink:
poznamy przy okazji twoją tożsamość i dowiemy się ..którą konkurencyjną bazę "godnie reprezentujesz" :lol:

eh.. :wink:

Awatar użytkownika
HYDRAULIK
Kontaktowanie:

Post08 sie 2008, 00:31

ZIOMEK, słuchaj stary ZUCHU
spadajmy z tymi pieszczotami na Offtopic
Ziomek. pisze:... masz "odwagę" podpisać się z NAzwiska pod serią obelg i oszczerstw* które kierujesz
w zawiści pod moim adresem

Moje nazwisko masz na liście swoich kursantów,
nie przypomnę Ci go zebyś nie smarował nim po ścianach...
Co do zawiści to tak - zazdroszczę Ci braku daru samooceny :)
Ziomek. pisze:... *jeśli chcesz Zezwoleń Kuratorium Oświaty na Oraganizowanie Obozów Młodzieżowych
to ..ZAPRASZAM DO BAZY WAKE.PL :idea: :wink:
poznamy przy okazji twoją tożsamość i dowiemy się ..którą konkurencyjną bazę "godnie reprezentujesz" ...

Jestem wystarczająco blisko żeby wiedzieć co masz a czego nie masz...
w nocy słyszę twoje chrapanie a w porannej kolejce do Eko kibla czasami czuje twój oddech na ramieniu...
i uwierz, takie emocje mi w zupełnosci wystarczają :)

A teraz robimy reset...
bo nie ma w tym temacie miejsca na nasze przepychanki,
a ty tyle masz wspólnego z tematem, że sam jesteś mitem.

Jeszcze raz wszystkich przepraszam za zaśmiecanie tematu.

Szalom... ZIOM

PS. Oddajmy głos autorowi i znikajmy:
GURU 10.5 pisze:pojawiło się na kiteforum trochę mitów o OZONE 2008 , więc pomyślałem ,że można by conieco wyjaśnić! :arrow:

Pływamy ekipą na Ozonach od lutego [właśnie wtedy zorganizowalismy „majówkę” Ozone] http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=17788, a podsumowaniem tego półrocznego okresu był nasz 2 tygodniowy, genialny wyjazd na Rodos w końcu czerwca , gdzie ujeżdżaliśmy wszystkie modele i prawie wszystkie wielkości Ozone 08.

Dla mnie w tym roku pewnym odkryciem i zaskoczeniem jest NIEWIARYGODNA SPRAWNOŚĆ EDGE II i to jak bardzo zmienił się jego charakter w stosunku do EDGE 07 !!!! np. : 11stka jest w tej chwili moim największym latawcem :shock: i zapewnia mi jazdę od ok. 11kt z wiekszą deską , a od ok. 12/13kt z dechą 127cm!!! :lol: …[ w zeszłym roku taka rolę pełnił Waroo 13m] , ale jak tylko mogłem przesiadałem się natychmiast na 9tkę, ponieważ 13stka do najszybszych nie należała ! :roll:

Oczywiście na Edge też wolę pływać na 9tce,to jasne :arrow: ale 11stka jest ciągle jeszcze szybkim, przyjemnym i użytecznym kite’m , o b. dużym zakresie…dla większych gości [ pow 80kg]polecam 13stkę!

Niewiele jest latawców na rynku , które w tej wielkości są ciągle dość szybkie, skrętne i mają tak małe siły na barze ; …..więc jeśli ktoś szuka przyjemnego , słabo/średniowiatrowego kite’a z dużym zakresem to 13stka EDGE jest wyjątkowym latawcem wśród sprzętów tej wielkości [ większość 13stek i większych, to : „wolne lokomotywy” i „woły pociągowe”] .

Ci co przesiedli się z innych 13/14stek na Edge II WIEDZĄ O CZYM MOWIĘ

A teraz parę faktów i mitów o OZONE 2008 :

Pokazywało się na kiteforum sporo „ sensacji” ,” rewelacji” , opowieści dziwnej treści i niefajnych rzeczy o nowych Ozonach [,ale także o np.:Slingshotach], niestety PISANYCH GŁÓWNIE PRZEZ KONKURENCJĘ :? [ która w ten niefajny i mało elegancki sposób „ oczyszcza” sobie pole pod sprzedaż „swojego” latawca], a nie przez ZWYKŁYCH UŻYTKOWNIKÓW , którzy w zdecydowanej większości są SUPER ZADOWOLENI z zakupu !!! 8)

Mity o OZONE 2008:

- piszą,że : Ozone 08 słabo wstaje z wody :?: :?: - pierwszy mit !!

nawet najbardziej wysmukły EDGE [ wysoki AR] wstaje z wody bardzo dobrze [ o sporo lepiej niż EDGE 07] , trzeba się tylko nieco przestawić , bo wymaga minimalnie odmiennej techniki niż np. Waroo [ na ,którym pływałem w 2007] , po jednodniowej adaptacji jak dla mnie wstaje łatwiej niż W07 i być może podobnie do W08 :?: , a o SPORT II i LIGHT II nie wspominając [ ten ostatni ma super prosty„automatyczny” waterstart] :P

-piszą, że: OZONE ma kłopot ze stabilnością :?: :?: - kolejny mit!! pływamy grupą o różnych umiejętnościach i w różnych warunkach [ jeziora – paskudny szkwalisty wiatr, RODOS/EGIPT – silny stały wiatr]od pół roku i żadnej „specjalnej niestabilności” nie zauważyliśmy :roll: ??!!

znam bardziej stabilny latawiec od Ozone 2008 , to Ozone 2007 , gdzie ze względu na grubą tubę główną i żebra latawiec był jak skała ?? i co z tego ? jak cierpiały na tym osiągi latawca :? [ w 2007 m.innymi niższe skoki, wolniejszy kite ,większe siły na barze itd..], więc zasada coś za coś jak najbardziej obowiązuje! :idea:

.. i jeszcze jedno : fabryka zaleca POMPOWANIE DO 8 PSI i ZAMYKANIE PLASTIKOWYCH ZACISKÓW na każdej tubie poprzecznej :!: :!: zapobiega to przemieszczaniu się powietrza między tubą główną a bocznymi , zmianami ciśnienia między nimi i wszystkimi niefajnymi rzeczami z tego wynikajacymi :idea: :idea:

-piszą, że : OZONE 08 ma pompki marnej jakości ?? to akurat ,dla odmiany ….FAKT , rzeczywiście jeśli ktoś ma nadmiar POWERA , lub „bardzo spieszy się na wodę” to przy „brutalnym” traktowaniu pompka na długo nie wystarczy , na szczęście chłopcy ozonowcy to zauważyli i od pewnego czasu standardem jest już pompka heavy duty second edition , bardziej odporna na „pieszczoty” brutali, więc od jakiegoś czasu to już MIT :!:

Fakty o OZONE 2008 :

- Pisza ,że OZONE 2008 ma bardzo konkretnę i solidną „windę” :idea: , to FAKT , jest z tym duuuużo lepiej jeśli chodzi o SPORT;a i LIGHT;a niż w 2007 , a dodatkowo EDGE 08 zapewnia potężną/ ponadprzeciętną windę i mega długie szybowanie , to prawdziwy „Mercedesik” wśród latawców szczególnie duże rozmiary 13stka i 11stka chodzą genialnie :arrow: są szybkie i lekkie na barze :) oczywiście także 9tka jest super „dynamitem”

-piszą ,że Ozone ma bardzo wysokie ceny :?: :?: to FAKT ,zdaje sobie sprawę ,że Ozone do najtańszych nie należy, ale z drugiej strony za produkt wysokiej jakości trzeba z reguły nieco więcej zapłacić , poza tym zawsze istnieje możliwość negocjacji [ do , których zawsze zachęcam] , szczególnie przy zakupie dwóch lub więcej latawców , tymbardziej ,że kurs euro „dołuje” więc mam większy margines do negocjowania!!!!!

-piszą ,że Ozone jest dla zaawansowanych :?: :?: to FAKT , ale tylko w przypadku EDGE II, to kite do mega wysokich lotów , SPORT II przeznaczony jest dla bardzo szerokiego grona [ od pierwszych ślizgów do double KL HP onehanded :wink: :wink: ] i LIGHT II fantastyczny, choć trochę niedoceniany [ głównie w Polsce, bo na świecie NR 1 :!: :!: ]

latawiec przeznaczony dla średniozaawansowanych , genialnie łatwy i super przyjazny dla początkujących, ale przede wszystkim dla tych , którzy chcą bardzo szybkich postępów przy nauce tricków; w atmosferze bezpieczeństwa, komfortu i ogólnej przyjazności !!!!!!

-pisza ,że Ozone to prawdopodobnie najlepsze latawce na świecie :?: :?: to oczywiście Mit , przecież każdy lubi co innego :idea: , tak czy inaczej Ozone to sprzęt wysokiej klasy i ścisła światowa czołówka w kategorii Total depower , Bow, SLE , ..to Fakt :!:

..flying high :arrow: i'm lovin it

Obrazek

Obrazek

..ładnie ,ładnie ,Yoga i te sprawy ????
Obrazek

Obrazek

Pedro on the rocks :lol:

Obrazek

Obrazek

.. i na koniec Marek S. : a bez trzymanki umiem też :wink:

Obrazek

PS: podziekowania dla Moni za fotki :notworthy: